Тайната ми за щастливата любов съвпадна с изследване в университета „Бъркли“

Тайната за щастлива любов според учените в Бъркли

Тайната за щастливата любов, наред с тайните в религията, политиката и медиите е една от най-големите загадки в Света. Милиарди хора се влюбват и доста често се погубват, попадайки на поредната нещастна любов.

Но, каква е тайната за щастливата любов? Разберете във видео материала по горе!

Този кратък видео материал е плод на над 20 години опит по темата наречена „Тайната на щастливата любов„. Наистина доста съм страдал по тази тайнствена тема от „приказките“ и „сериалите“, а и доста от вас също са страдали. Но човек не трябва да спира да се бори с подробностите, които му предлага живота.

И след куп „любовни уроци, попаднах и на едно твърдение(не си спомням, къде точно го бях срещнал в интернет) , което гласеше:

Противоположностите се привличат е може би схващане старо, колкото света. Дали обаче не сме в сериозна заблуда? Може би просто понякога го използваме като лъч надежда за това, че с онзи мъж или жена, които по нищо не приличат на нас, може пък и да си паснем?

тайната за любов

Калифорнийски университет „Бъркли“, Снимка: Уикипедия.

Учените от университета Бъркли са установили, че хората по-често се привличат, ако потенциалния партньор играе в съшия отбор като тях.
Експертите се фокусирали върху популярността на хората и установили нещо много интересно! Оказало се, че тези, които се радват на по-голяма слава сред виртуалните свалячи, се стремят да се сближават със също толкова популярни потребители. И обратното – по-срамежливите се насочват право към по-безизвестните хора.

Според едно друго изследване пък станало ясно, че когато става дума за срещи, човек най-често си търси партньор, които напомня на тях самите.

Така че, и според мен, тайната на щастливата любов се крие в това да си намерим емоционален клонинг. Ако пък и на външен вид го докарва, още по-добре!

2 thoughts on “Тайната ми за щастливата любов съвпадна с изследване в университета „Бъркли“

    • Мартин Гергов, автор на блога says:

      Хм! ? . Но, нали, ако ти, трябва да ме възприемеш, такъв, какъвто съм, и аз какъвто е си ти… то някак си не става… Т.е. единият, трябва да отстъпи. Което само по себе си ни отвежда на отговора в темата: „Че най-добре е, човек да си намери партньор, които напомня на тях самите.“ В противен случай единият от двамата(по любвеобвилния, и по силния обикновено), все ще се мъчи за сметка на другия, който не отстъпва и крачка!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *