Токсична връзка

Как да се предпазим от токсична връзка! Тази събота в „РеФреш За Здраве“ по ТВ Евроком

Токсична връзка или с други думи казано любов от която боли. Не това искате нали! От любовта не боли, от любовта се твори, любовта не мори, а възкресява. И всяка различна отива в графа токсична! Практиката ми (лична и в много разговори с клиенти, познати и приятели) показа, че днес има толкова много токсични връзки, че реших да бъда полезен и по тази тема.

И може би някои от вас ще кажат… е какъв специалист си пък ти! И ще отговоря така: Преди години същия въпрос ми задаваха, присмиваха ми се дори, когато започнах да тренирам.
Но след години преминаване по нелеките пътеки на фитнеса и диетите се превърнах в професионалист, който доказа, че няма значение от къде си тръгнал. Дори може да нямаш и талант… важно е желанието. Така се случи и в следващите ми „специалности“ – емоции и любов. Дълги са пътищата по които минах и много трънливи. Но така се учат уроците!

Токсична връзка или любов от която боли! Как да се предпазим?

Темата с мое участие беше: „Как да се предпазим от попадане в токсична връзка и как да излезем, ако сме в такава“. Желанието да се чувстваме цели във връзката произтича и от липсата ни на общуване със самите себе си. Към токсична връзка може и да се пристрастите. Тя е заразна и колкото повече стоите в нея, толкова по лесно ще се превърнете от активна в пасивна натура. И след това връзката обикновено се разпада, но вие няма сте същите!

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

Прочетете и следните цитати, които съм затвърдил по темата, благодарение на практическите уроци, които научих. Запомнете ги!

„И, когато се почувстваш наистина щастлив… хора от миналото ти всячески ще се опитат да те върнат обратно. Ще използват приятелите ти, децата ти, дори ще те накарат да изпиташ съжаление, което пък може да прерасне в заплаха! Но запомнете… за нищо на света не правете крачка назад към връзка в която не сте бил щастлив! Ще съжалявате! Защото щастието ви е дошло не от миналото, а от настоящето!

Случайните неща не са случайност за интелигентните хора! И ако не си такъв животът се опитва да ти покаже, че трябва да поемеш нов път. Понякога ти шепти, понякога ти повишава тон, понякога ти бие шамар, понякога те боксира… или те пребива доста жестоко. И ако не чуеш думите му… ти праща болести. Как да разбереш, че животът ти говори, че е време да направиш коренна промяна или т.нар. „Знаци на съдбата“. Лесно е… ако вехнеш отвътре… значи изобщо не чакай, а поеми по друг път, но не забравяй уроците през които си минал“. / Mr. 3Hours

Силвия Чалъкова
Силвия Чалъкова и Мартин Гергов

Любовта е улица с две посоки

В токсичната връзка започваш да осъзнаваш, колко много усилия полагаш и колко малко получаваш в замяна. И когато ги приключиш, вече знаеш, че любовта трябва да е двустранна – да получаваш толкова, колкото даваш.

Този, който те обича, ще те дърпа нагоре

От любовта не трябва да боли. Не е нормално да се тревожиш непрекъснато за нея. Ти помагаш на партньора си в неговото личностно развитие и израстване и заслужаваш същото отношение. Ти не заслужаваш да бъдеш обичан само когато другият е в настроение. Той трябва да те обича изцяло, не само части от теб. Ти си страхотна(ен) през 100% от времето и правилният човек го знае.

Токсична връзка в любовта

Предаването „РеФреш за здраве” има една цел – да ви преведе през нов път към здравето и здравословния начин на живот в нашето съвремие, в което властва болестта. Ето защо то няма претенции да лекува, но промотира здравето, неговото съхраняване и възвръщане.

Гледайте всяка събота от 09:00 часа предаването „РеФреш за здраве”, за да сте винаги в добра форма!

И ще завърша тази тема с един доста здравословен и пресен мой цитат!

Един здравословен съвет! Ако някой от вашите настоящи Любви си пише приятелски с бившия(ата)… вие си пишете с бъдещия(ата)! / Mr. 3Hours

One thought on “Как да се предпазим от токсична връзка! Тази събота в „РеФреш За Здраве“ по ТВ Евроком

  1. Дияна says:

    От това, което прочетох и видеата, които изгледах се почувствах нормален човек. Начинът ти на мислене доста съвпада с моя. В последно време имах чувството, че някъде греша, че не разсъждавам в правилна посока, но тази вечер разбрах, че не е така, че има и други хора, които мислят като мен, които търсят истинската любов, онази в която когато са заедно времето просто спира. Онази любов, в която двама вървят заедно, гледат в една посока, допълват се взаимно, подкрепят се, помагат си и се грижат един за друг, онази любов, която не познава егоизъм, а пълно себе отдаване…. Благодаря….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *