Да преборим застоя във фитнес залата с тренировъчни вериги „ImbaFit“

Тренировка с тренировъчни вериги ImbafitКато бивш състезател от Националния отбор на България по силов трибой, познавам до „мозъка на костите си“. Какво е да тренираш на макс всеки ден и да очакваш нарастване на резултатите.

Както на мен, така и на други сериозно спортуващи, предполагам им е познат „ефекта на платото“ в тренировките. Тренираш, тренираш и всичко е на шест и резултатите на мръдват!
Нито силовите постижения, нито формата!
Именно затова реших да ви разкрия една тайна от дълбините на тежката атлетика и високите постижения!

Става дума за професионалните тренировъчни вериги, които вече се произвеждат и у нас.
Името на тези яки вериги, които ще ви извадят от „платото“ във фитнеса е „ImbaFit“!

КОЙ Е ОТКРИВАТЕЛЯТ НА ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ВЕРИГИ

Използването на тренировъчни вериги като способ за добавяне на съпротивление към базовите силови упражнения до голяма степен води началото си от легендарния Луи Симънс. Той е един от бащите на пауърлифтинга(клек, вдигане от лег, мъртва тяга) и един от най-известните лектори и треньори в света.

В „Westside Barbell“ в Охайо при Луи тренират доста световноизвестни атлети. А самият той е един от малкото хора със злато в 5 категории и единствения на над 50 годишна възраст с 900+ трибой.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ВЕРИГИ „IMBAFIT“

Тренировъчните вериги „ImbaFit“ са висококачествен продукт, който подобрява биомеханиката при изпълнението на редица силови упражнения. Както и максимизира постигнатите резултати. Повдигането на веригата от земята… звено по звено, осигурява линейно променлива съпротива. Което означава максимално натоварване и след мъртвата точка на тежестта.

Например при бицепсово сгъване с щанга от стоеж, точката на напрежение в горния ход на движението не пада върху бицепса, а върху рамото. Това се дължи на факта, че в най-горната точка на движение – щангата вече не подлежи на силата на гравитацията, съответно не предоставя адекватно натоварване и стимул за растеж.

Извършването на същото упражнение с добавена верига осигурява постоянно напрежение в бицепса и увеличен интензитет на работа в най-леката част от упражнението.

СЧУПЕНИ РЕКОРДИ

Вдигането с вериги увеличава силата в най-тежката част от упражнението.  Това води до категорично повишаване на силата при всяко едно упражнение. Например, ако използвате две 11 кг вериги (по една от всяка страна на щангата) и сложите 90кг на лежанката, в най-горната част от изпълнението всъщност вдигате 112кг. Увеличение на тежестта с 25% е значително за повечето силови атлети и бодибилдъри.

Фитнес тренировъчни вериги Имбафит

Възможността за преодоляване на по-голяма тежест, която тренировъчните вериги предоставят, води до поставянето на нови лични рекорди. В статия озаглавена „Вериги за постижения“ уестсайдският атлет Кен О‘Нийл твърди, че трениращите постигат 25% увеличение на тежестта в рамките на 2 месеца.

Научете повече за тренировъчните вериги „ImbaFit“ и техните разновидности на официалната им уеб страница: www.ImbaFit.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *