В Помощ на Истинските Вегетарианци

Вегетарианска диета за отслабване Вегетарианството е хранителен режим, изключващ приема на всякакъв вид месо и други животински продукти. Яйца, мляко, риба и дори пчелен мед от денонощното ви меню.

Съществуват различни видове вегетарианци, според хранителния режим, който се прилага и те са!
Лактовегетарианство – приемат се млечни произведения, без яйца.
Ововегетарианство – консумират се яйца, но без млечни продукти.
Оволактовегетарианство – в този режим се включват млечни произведения и яйца.

Веганство – не се консумират никакви продукти от животински произход. Включително мляко, яйца и мед, т.е. менюто се състои главно от растителни продукти.

КОИ СА МОТИВИТЕ ЗА ВЕГЕТАРИАНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ И КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ И ВРЕДИТЕ?

Причините, поради които хората стават вегетарианци са различни. Широко разпространен мотив е, схващането че това е природосъзобразен начин на хранене. Въпреки че има спорове по въпроса дали е по – полезен. Някои хора смятат, че като изключат животинската храна ще се отърват от излишните килограми. А трети решават да бъдат вегетарианци, само защото е модерно.

Истинските и оправдани причини, зад които стои личен избор са морални, етични или религиозни. Зад това решение стоят различни убеждения. Убеждения изразяващи мирогледа на човек и отношението му към заобикалящия го свят.

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО – ЗДРАВОСЛОВЕН!

Все още няма доказателства, подкрепящи тезата, че вегетарианския режим на хранене е здравословен. Нашия организъм е създаден да приема хранителни вещества. Макро и микроелементи както от растителен, така и от животински произход. Разбира се има хора, които след като изключат месото, твърдят че са решили голяма част от здравословните си проблеми! Намалили нивата на лошия холестерол, нормализирали кръвното си налягане и се чувствали отлично.

Vegeta
….

Да напълно е възможно, ако тези хора до вчера са консумирали огромни количества тестени изделия, бързи закуски, пържени и мазни храни! След като преминат да режим на хранене с пресни зеленчуци, плодове и сурови ядки да се чувстват значително по – добре. Но причината не е в изключването на месото, те просто са започнали да се хранят по – здравословно и са се отказали от много вредни храни.

По същия начин, ако вегетарианец хапва редовно баничка с боза, пържени картофи и вегетарианска пица! Няма да има особено пълноценен режим и ако премине на месо, риба, плодове и зеленчуци ще започне да се чувства доста по – добре.

ОТСЛАБВАНЕ И ВЕГЕТАРИАНСТВО

Тезата, че вегетарианството помага за отслабване е още по – абсурдна. Отслабването се дължи на намален прием или увеличен разход на калории. А това се понася по – лесно от организма, когато режима на хранене е балансиран и се приемат всички необходими вещества! И от растителен, и от животински произход.

Ако все пак вие сте вегетарианци по някоя от горе изброените причини! Или сте решили да станете такива, това си е право на ваш личен избор.
Просто трябва да знаете, че това не е по – пълноценен начин на хранене. И, че ако искате да сте здрави, да изглеждате добре и да имате по – добри спортни постижения, трябва да си набавяте липсващите от менюто съставки под формата на хранителни добавки.

ЗАЩО ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ НА БГ ФИТНЕС ЗА НЕОБХОДИМИ ПРИ ВЕГЕТАРИАНСКИ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ?

Чрез вегетарианското меню ще ви бъде доста трудно да си набавите всички необходими хранителни вещества, особено ако спортувате, когато нуждите на организма са завишени.

– Белтъчини – най – много се съдържат в яйца и млечни продукти, от растителните храни богати на белтъчини са: зрял фасул, овесени ядки, соя, леща, семена, киноа, соево сирене и соево мляко. Ако целите отслабване обаче повишената консумация на тези храни ще внесе в организма ви ненужно количество мазнини и въглехидрати.

Добавянето на доза Растителен протеин на SAN към менюто например след тренировка ще ви достави необходимото количество растителен протеин, съдържащ важни аминокиселини в точното съотношение, без излишни мазнини и захари.

Растителен протеинporachaiproteinvarna
– Незаменими аминокиселини – вегетариансткия режим на хранене не може да осигури на организма ви всички необходими аминокиселини, а те се изчерпват бързо при повишено физическо натоварване. Малко храни от растителен произход съдържат достатъчно незаменими аминокиселини. Липсата им в организма води до влошаване на спортните постижения, загуба на мускулна масата, понижена имунна система.

Доза Незаменими аминокиселини на Saturn Supplements например, прибавена към дневното меню ще внесе необходимите аминокиселини, което ще ви предпази от загуба на мускулна маса и ще подпомогне възстановителните процеси.

bcaaporachaiproteinvarna
– Омега 3 мастни киселини – две от мастни киселини докозахексаенова (DHA) и ейкосапентаеноична (EPA) са особено важни за организма, но тъй като се намират основно в мазнините на рибата, са трудни за набавяне от вегетарианци. Те са необходими в борбата с високото кръвно налягане, предпазват от сърдечно – съдови заболявания, подпомагат имунната система, участват в изграждането на чиста мускулна маса и подпомагт изгарянето на мазнините.

Омега 3 на Allmax ще достави на организма ви нужните количества омега 3, мастни киселини. За оптимални резултати приемайте продукта по 1 капсула 2 или 3 пъти дневно по време на основните хранения.

omega_allmaxporachaiproteinvarna
Магазин за хранителни добавки БГ Фитнес ( http://bg-fitness.com ) предлага всичко необходимо за пълноценен и здравословен вегетариантски режим, при който организмът ви не е лишен от важни хранителни вещества.

Читателите на нашият сайт BG-Fitness.com могат да се възползват от 5% допълнителна отстъпка за всеки продукт, въвеждайки Промо код 5555 при завършване на поръчката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *