Включи креатин монохидрат и в плана за отслабване за максимални резултати
Mig TV, Блог, Добавки, Рецепти

Включи креатин монохидрат и в плана за отслабване за максимални резултати

План за отслабване или хранителни добавки? Всъщност един от често задаваните ми въпроси, е кои хранителни добавки са за отслабване и кои са мускулна маса, взривна сили и издръжливост.
Днес ще обърна внимание на двете най-често използвани хранителни добавки в тази насока. Това са креатин монохидрат и фет бърнъри.

Креатин монохидрат в план за отслабване?

Безспорен факт е, че креатин монохидрат ще ви бъде препоръчан най-вече за повишаване на мускулната маса и/или взривна сила и издръжливост.
Това е отговор, който ще получите в болшенството от форумите и много консултанти във магазините за хранителни добавки.
Истината обаче е, че креатин монохидрат е идеална добавка, както в плана за повишаване на мускулната маса, взривна сили или издръжливост, така и във всеки план за отслабване.

Може би ще ме запитате, но как така! Креатин монохидрат в план за отслабване?

Ето и отговорът! Както споменах по горе, креатин монохидрат се използва за повишаване и на взривната сила и издръжливост. Т.е. тези ефекти заемат челни позиции, само при креатин монохидрат от всички хранителни добавки, които съм ползвал и като състезател, и след това. Щом креатин монохидрат повишава издръжливостта и взривната сила, това автоматично ни подсказва, че той е една от най-добрите хранителни добавки и за повишаване на мускулната маса, и за повишаване на взривната сила, и за повишаване на издръжливостта на мускулите ни.

Повишената издръжливост, която дава креатин монохидрат на мускулите, означава тренировки с високо качество. Т.е. можем да тренираме много повече, отколкото без неговия приeм. Това ще рече, че резултатите ще идват много по лесно и по бързо! Така, че креатин монохидрат се включва към всички планове, включително и във вашия план за отслабване. Изключвам варианта, когато ви предстои фотосесия или състезание по фитнес, културизъм и други такива, където се изисква релефна мускулатура и тънка кожа.

Вижте повече по темата във видео материала:

Предполагам, че сте изгледали видео материала до край, защото в него обяснявам, че подобна е ролята и на добавките за отслабване.
Примерно, ако тренирате за повишаване на мускулната маса – трябва ли да пиете и фет бърнър. Фет бърнърът се води хранителна добавка за отслабване. Но отслабване, означава да изгорим излишните ни мазнини.

диета за отслабване по кръвна група - креатин монохидрат

За поръчка (цена 15.00 лв) - Кликни Тук!

Не вярвам, че когато спазвате план за повишаване на мускулната маса, че желаете да вдигате и процента на мазнините си(естествено, че има и изключения). Така, че фет бърнърът, може да се използва не само в план за отслабване, а и във всеки друг план ще бъде в плюс!

Къде е тайната във всеки план за отслабване или мускулна маса, взривна сила и/или издръжливост?

Тайната е в тренировките и храненето в зависимост от целта. Започвам с тренировките! Например, когато тренираме с цел повишаване на мускулната маса е необходимо да правим повторения между 6-8-10. Но понякога и 15(в зависимост от генетичните заложби). Когато целта ни е повишаване на взривната сила! Работните повторенията варират между 1-4 в зависимост от периода в който се намираме(основен или пред състезателен).

план за отслабване

За още инфо и/или поръчка - Кликни Тук!

И когато тренираме за релеф на мускулатурата(нисък процент мазнини, но без повишаване на мускулната маса) или както го наричат непрофесионалистите – отслабване, тогава повторенията в работните серии варират между 12-25. Запомнете, че и мазнини горите във всяка една тренировка без значение от целта ви – отслабване, мускулна маса или взривна сила. Но! Горите и въглехидрати, и белтъчини.

От тук скачам на храненето, което, трябва да бъде съобразено най-вече с вашите цели и вашия метаболизъм. Храненето с цел повишаване на взривната сила е богато и на белтъчини, и на въглехидрати, и на мазнини. Подобно стоят нещата и при повишаване на мускулната маса. Но там мазнините и въглехидратите са в по малък порцион в зависимост от периода(основен или пред състезателен). Докато в един план за отслабване, храненето пък е бедно на мазнини и въглехидрати.

план за отслабване с креатин монохидрат

На тази снимка тренировката ми е за обем, а хранителният план за релеф – т.е. беден на мазнини и въглехидрати!

Много може да се говори по темата, и ако имате въпроси, се свържете с мен като използвате чата на сайта ми или раздел контакти. Ако желаете да направите красиво тяло! Съветът ми е да обърнете сериозно внимание на спазването на подходящ хранителен план за отслабване или мускулна маса, или сила. Както и ползването на подходящ тренировъчен партньор в работните серии.

В противен случай, просто ви очакват безброй експерименти, минимална удовлетвореност и голяма вероятност да се откажете поради липса на мотивация, която трудно се създава, когато човек е сам и няма необходимите познания!

фитнес инструктор в град София

Вземи книгата за тренировки у дома. Кликни тук!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.