Включи креатин монохидрат и в плана за отслабване за максимални резултати

План за отслабване

План за отслабване или хранителни добавки? Всъщност един от често задаваните ми въпроси, е кои хранителни добавки са за отслабване и кои са мускулна маса, взривна сили и издръжливост. Днес ще обърна внимание на двете най-често използвани хранителни добавки в тази насока. Това са креатин монохидрат и фет бърнъри.

Креатин монохидрат в план за отслабване?

Безспорен факт е, че креатин монохидрат ще ви бъде препоръчан най-вече за повишаване на мускулната маса и/или взривна сила и издръжливост. Това е отговор, който ще получите в болшенството от форумите и много консултанти във магазините за хранителни добавки. Истината обаче е, че креатин монохидрат е идеална добавка, както в плана за повишаване на мускулната маса, взривна сили или издръжливост, така и във всеки план за отслабване.

Търсиш фитнес треньор?

Хранителен режим и фитнес

Може би ще ме запитате, но как така! Креатин монохидрат в план за отслабване?

Ето и отговорът! Както споменах по горе, креатин монохидрат се използва за повишаване и на взривната сила и издръжливост. Т.е. тези ефекти заемат челни позиции, само при креатин монохидрат от всички хранителни добавки, които съм ползвал и като състезател, и след това. Щом креатин монохидрат повишава издръжливостта и взривната сила, това автоматично ни подсказва, че той е една от най-добрите хранителни добавки и за повишаване на мускулната маса, и за повишаване на взривната сила, и за повишаване на издръжливостта на мускулите ни. Повишената издръжливост, която дава креатин монохидрат на мускулите, означава тренировки с високо качество. Т.е. можем да тренираме много повече, отколкото без неговия приeм. Това ще рече, че резултатите ще идват много по лесно и по бързо!

Така, че креатин монохидрат се включва към всички планове, включително и във вашия план за отслабване. Изключвам варианта, когато ви предстои фотосесия или състезание по фитнес, културизъм и други такива, където се изисква релефна мускулатура и тънка кожа.

Предполагам, че сте изгледали видео материала до край, защото в него обяснявам, че подобна е ролята и на добавките за отслабване. Примерно, ако тренирате за повишаване на мускулната маса – трябва ли да пиете и фет бърнър. Фет бърнърът се води хранителна добавка за отслабване. Но отслабване, означава да изгорим излишните ни мазнини. Не вярвам, че когато спазвате план за повишаване на мускулната маса, че желаете да вдигате и процента на мазнините си(естествено, че има и изключения). Така, че фет бърнърът, може да се използва не само в план за отслабване, а и във всеки друг план ще бъде в плюс!

Къде е тайната във всеки план за отслабване или мускулна маса, взривна сила и/или издръжливост?

Тайната е в тренировките и храненето в зависимост от целта. Започвам с тренировките! Например, когато тренираме с цел повишаване на мускулната маса е необходимо да правим повторения между 6-8-10. Но понякога и 15(в зависимост от генетичните заложби). Когато целта ни е повишаване на взривната сила! Работните повторенията варират между 1-4 в зависимост от периода в който се намираме(основен или пред състезателен). И когато тренираме за релеф на мускулатурата(нисък процент мазнини, но без повишаване на мускулната маса) или както го наричат непрофесионалистите – отслабване, тогава повторенията в работните серии варират между 12-25.

Запомнете, че и мазнини горите във всяка една тренировка без значение от целта ви – отслабване, мускулна маса или взривна сила. Но! Горите и въглехидрати, и белтъчини. От тук скачам на храненето, което, трябва да бъде съобразено най-вече с вашите цели и вашия метаболизъм. Храненето с цел повишаване на взривната сила е богато и на белтъчини, и на въглехидрати, и на мазнини. Подобно стоят нещата и при повишаване на мускулната маса. Но там мазнините и въглехидратите са в по малък порцион в зависимост от периода(основен или пред състезателен). Докато в един план за отслабване, храненето пък е бедно на мазнини и въглехидрати.

план за отслабване с креатин монохидрат

На тази снимка тренировката ми е за обем, а хранителният план за релеф – т.е. беден на мазнини и въглехидрати!

Много може да се говори по темата, и ако имате въпроси, се свържете с мен като използвате чата на сайта ми или раздел контакти. Ако желаете да направите красиво тяло!

Съветът ми е да обърнете сериозно внимание на спазването на подходящ хранителен план за отслабване или мускулна маса, или сила. Както и ползването на подходящ тренировъчен партньор в работните серии. В противен случай, просто ви очакват безброй експерименти, минимална удовлетвореност и голяма вероятност да се откажете поради липса на мотивация, която трудно се създава, когато човек е сам и няма необходимите познания!

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!


За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *