Разбери кой е най-добрият хранителен режим за отслабване според мен. И мнението ми за диета с бира!

Хранителен режим за отслабване и диета с бира

Хранителен режим за отслабване е темата, която ще разгледам в този материал. Ще разберете за митовете и истините по темата на база опита ми, като професионален състезател по силов трибой и фитнес, както и като личен фитнес треньор. Ще споделя и кой е най-добрият хранителен режим за сваляне на мазнини, който ползвахме като състезатели по културизъм.

Диета, фитнес инструктор и тренировки за отслабване са ключът към изграждането на красивото и здраво тяло. Диетата или също наричана хранителен режим за отслабване е ключът към загубата на тегло. Не можете да отслабнете, ако ядете твърде много калорични храни. Колкото повече захар и мазнини ядете, толкова повече мазнини ще съхранява тялото ви. Големият и системен прием на захар и съдържащи прости захари продукти, предизвиква пристрастяване. И е трудно да устоиш, когато постоянно си заобиколен от нея в ежедневието си.

Хранителен режим за отслабване

Ако сте решили твърдо да си направите красиво и здраво тяло, този тип храни не трябва да ви бъдат приятели. Да гладувате с програма за отслабване, както правят много жени, също не е правилно. Системното гладуване води до забавен метаболизъм, разграждане на мускулите, рехава костна структура, депресия и складиране на повече мазнини.

Когато спазвате хранителен план за отслабване е важно е да ядете храни с високо съдържание на белтъчини и фибри. В следващите редове ще споделя на база опита си над 20 години най-често срещаните за заблуди, както и рядко срещаните истини по темата изписана в заглавието.

Хранителен режим за отслабване и гладуване?

Ако се чудите кой е най-добрият хранителен режим за отслабване, най-вероятно подкожните ви мазнини са над нормата. И гладът не е най-добрата диета за здравословно сваляне на мазнини, а най вредната! Когато се приемат храни богати на фибри (например сурови зеленчуци – българско зеле) на тялото ви е необходимо повече време да ги разгради. Това означава, че ще изгорите повече калории, отколкото те съдържат. Но само със зеленчуци не става, защото те съдържат много малко количество белтъчини.

Диета за отслабване със зеле

В този ред на мисли по време на работата си като фитнес инструктор в София си спомням за една много популярна диета за отслабване. Това е така наречената „Зелева диета“, която е твърде грешно разбрана и няма място в здравословното отслабване. Масово възприетото изпълнение на този хранителен режим представлява консумацията на варено зеле или още наричано зелева чорба.

Огромният проблем на този т.нар. диетичен план в никакъв случай не подходящ за здравословно отслабване. И причината е липса на белтъчини. Повече по темата ще намерите в публикацията ми „Диета за отслабване със зеле„.

Безплатен хранителен режим за отслабване от интернет?

Когато започнах да тренирам във фитнес залата в град Ивайловград, следвах безплатен хранителен режим на който попадах от списания. По това време списания за фитнес бяха много популярни. Т.е. нещо като фитнеса и интернет днес. Разбира се спазвах не само диета, но не за отслабване, а за мускулна маса. Тренирах и по тренировъчната програма на известни американски културисти. Разбира се резултатите бяха много слаби, но си бях изградил огромна мотивация от книга на Щварценегер, закупена от баща ми.

Тренировките и спорта са нещо като отдушник за потиснатите ни енергийни източници, създадени от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки, ние тонизираме „духа“ и подобряваме значително състоянието на тялото си, и засилваме неимоверно мотивацията си.

„Тайните на моя успех“ / Арнолд Шварценегер

Интернет е огромно и безкрайно пространство, където днес може да се намери почти всякаква информация. Включително и информация по темата безплатен хранителен режим, който обаче понякога може да се окаже наистина много скъп. Причината е, че същият може да е на професионален състезател и целите са коренно различни от вашите. Или пък да бъде диета с бира! Повече по темата ще научите във видеото по долу!

Хранителен режим за жени с цел отслабване?

Професионалните фитнес инструктори са експерти по фитнес и хранене, които могат да помогнат на хората през тяхното фитнес пътуване с персонализирани планове за отслабване, които работят за тях. Те знаят как да помагат на хората да си поставят цели и да ги постигнат, докато все още се забавляват по пътя.

Разбира се има и такива, които споделят и „специалния“ хранителен режим за жени с цел отслабваме и друг за мъже. Подобни твърдения, както и такива като „упражнения за жени“ и „упражнения за мъже“ са признак на непрофесионализъм.

Хранителен режим за жени и мнение по темата за отслабване

Разберете, че няма упражнения и хранителен план за отслабване за жени и отделен за мъже. Те са за хора, като разликата е в количеството на белтъчини, въглехидрати и мазнини в зависимост от целта.

Примерен хранителен режим за отслабване?

Не веднъж и дваж съм получавал искане за примерен хранителен режим за отслабване. Абе Марто кажи ми на бързо някакъв примерен хранителен режим за бързо отслабване. Реално погледнато препоръката за хранителен режим, както и съставянето му не е нещо мега сложно за мен. Разбира се това се дължи на дългогодишния ми опит като състезател по силов трибой (редица експерименти върху себе си) и фитнес, както и работата ми като фитнес треньор.

Примерен хранителен режим за отслабване

Примерен хранителен режим за отслабване, който мога да предложа с цел бързо отслабване и съм спазвал в пред състезателната си подготовка за състезание по културизъм е:

Хранителен режим за отслабване с белтъци от яйца и сурово зеле

Хранителен режим за отслабван с белтъци от яйца и българско сурово зеле
  • Хранене 1: 10 варени белтъка от яйца;
  • Хранене 2: 10 белтъка от яйца под формата на омлет + 200 грама сурово българско зеле;
  • Хранене 3: 10 яйчни белтъка (варени разбира се) пасирани с вода 1 час преди силова тренировка;
  • Хранене 4: Омлет с 10 белтъка от кокоши яйца и 200 грама сурово българско зеле
  • Хранене 5, 6 и т.н. през 3 часа се повтарят.

Хранителни добавки, които съм приемал са омега 3-6-9, витамини и минерали. Както и поне 5 литра вода на ден. Също така съм правил зареждане със сложни въглехидрати (кафяв ориз) през 3 дни. И това за мен е най-добрият хранителен режим за бързо отслабване, който съм спазвал.

В крайна сметка

С помощта на фитнес инструктор и диета, можете да постигнете целта си за отслабване. Най-добрият начин да отслабнете е да имате здравословен хранителен и тренировъчен режим. Ключът към красивото и здраво тяло при мъжете и жените е да се отървете от мазнините.

Фитнес треньор в София

Ето няколко съвета как да премахнете целулита (а той също е мазнина) от тялото си:

  1. Пий много вода;
  2. Спортувай редовно във фитнес залата, на открито и/или прави тренировки у дома;
  3. Спазвайте балансиран хранителен режим.

Предполагам разбрахте, че комбинацията от диета за отслабване и фитнес инструктор, както и тренировки за отслабване са ключът към красивото и здраво тяло.

И да обобщим темата: „Хранителен режим за отслабване“!

Диетата богата на белтъчини и бедна на мазнини и прости захари е най-важният фактор за загуба на тегло. Благодарение на нея ще отслабнете и ще забързате метаболизма си. Хранителният режим за отслабване има два основни компонента: какво ядете и колко ядете.

Важно е да имате баланс между различните храни във вашата диета за отслабване, защото нито една храна не може да осигури всички хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае. Най-добрият начин да разберете кои храни са добри за вас е да говорите с доказал се диетолог или фитнес треньор с много опит, който може да ви помогне да разработите план за хранене, който отговаря на вашите нужди, цели и начин на живот.

Хранителен режим за отслабване за мъже

Фитнес инструкторът ще може да ви помогне да разберете какви упражнения са подходящи за вашето текущо ниво на фитнес, за да не се нараните. Той е и вашият фитнес партньор, който ще ви помага за последните най-важни повторения във всяка работа серия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *