Разбери кой е най-добрият хранителен режим за отслабване според мен. И мнението ми за диета с бира!

Хранителен режим за отслабване и диета с бира

Хранителен режим за отслабване е темата, която ще разгледам в този материал. Ще разберете за митовете и истините по темата на база опита ми. Опит като професионален състезател по силов трибой и фитнес, както и като личен фитнес треньор. Ще споделя и кой е най-добрият хранителен режим за сваляне на мазнини, който ползвахме като състезатели по културизъм.

Търсиш хранителен режим за отслабване? Let’s Go!

Диета, фитнес инструктор и тренировки за отслабване са ключът към изграждането на красивото и здраво тяло. Диетата или също наричана хранителен режим за отслабване е ключът към загубата на тегло. Не можете да отслабнете, ако ядете твърде много калорични храни. Колкото повече захар и мазнини ядете, толкова повече мазнини ще съхранява тялото ви. Големият и системен прием на захар и съдържащи прости захари продукти, предизвиква пристрастяване. И е трудно да устоиш, когато постоянно си заобиколен от нея в ежедневието си.

Хранителен режим за отслабване

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО!

За да научиш повече за моята биография, изгледай видеото

ПОВЕЧЕ ЗА МЕН

фитнеси "west gym" работят и с карти "multisport"

Ако желаеш консултация с мен, да ти бъда личен фитнес треньор, да препоръчам хранителен и/или тренировъчен план. Разгледай плановете по долу!

Планове
VIP 8
240 лв
Пакет от 8 тренировки с личен фитнес треньор с 1 потребител
Личен треньор?
Тренировъчен план?
Хранителен план?
Съвети
Виж Повече
VIP 12
300 лв
Пакет от 12 тренировки с личен фитнес треньор с 1 потребител
Личен треньор?
Тренировъчен план?
Хранителен план?
Съвети
Виж Повече

Попълни "Анкетната карта" и да започваме!

Въведете вашето име и фамилия
Въведете е-мейл адрес за получаване на вашия хранителен и/или трен. план
Въведете вашия телефонен номер
Въведете вашето тегло в килограми
Въведете вашата възраст в години
Въведете вашия ръст в сантиметри
Въведете храни, които не желаете да включа в хранителния план
Посочете травми, операции и др. проблеми, които биха попречили на плана, ако имате такива
Изберете, колко пъти седмично имате възможност да спортувате поне 60 минути във фитнес зала
Изберете вариантите, които са от първостепенна важност към днешна дата
Опишете вашия хранителен план, който следвате в момента или сте следвали, ако имате такъв
* Тренировката с личен треньор е с продължителност до 90 минути и се провежда в избрани фитнес центрове в гр. София. Пакетът тренировки е с валидност 30 дни (не включва официални почивни дни) от датата на провеждане на първа тренировка и не включва цената за вашето посещение на фитнес залата.
Изберете фитнес зала в град София за провеждане на тренировките с личен треньор. Фитнес центрове "West Gym", работят и с карти "Multisport".

Препоръчването онлайн на идивидуален тренировъчен план, включва
Видео и/или снимков материал с изпълнението на упражненията...

...


Виж примерен видео материал (клик на видеото)

С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако имате спешни въпроси, ползвайте тел. 0893 889 768

Ако сте решили твърдо да си направите красиво и здраво тяло, този тип храни не трябва да ви бъдат приятели. Да гладувате с програма за отслабване, както правят много жени, също не е правилно. Системното гладуване води до забавен метаболизъм, разграждане на мускулите, рехава костна структура, депресия и складиране на повече мазнини.

Когато спазвате хранителен план за отслабване е важно

Да ядете храни с високо съдържание на белтъчини и фибри. В следващите редове ще споделя на база опита си над 20 години най-често срещаните за заблуди. Както и рядко срещаните истини по темата изписана в заглавието.

Приблизително време за четене 12 minutes

Ако прочетете този материал до край ще разберете за:

 1. Какво представлява странният хранителен режим за отслабване с бира

  Хранителен режим за отслабване с бира звучи наистина много странно, но повече за него ще научите във видеото по-долу!

 2. Какво е калориен дефицит и защо е важен, когато стане дума за отслабване

  Да си на калориен дефицит по време на отслабване е важно, но в никакъв случай не трябва да гладувате.

 3. Протеинов шейк и ролята му в хранителния план за отслабване

  Ползването на протеинов шейк в плана за отслабване улеснява постигането на вашата цел. И все пак внимавайте, когато си купувате, какво всъщност съдържа кутията с надпис „Protein Shake“.

Хранителен режим за отслабване и гладуване?

Ако се чудите кой е най-добрият хранителен режим за отслабване, най-вероятно подкожните ви мазнини са над нормата. И гладът не е най-добрата диета за здравословно сваляне на мазнини, а най вредната! Когато се приемат храни богати на фибри – например сурови зеленчуци (българско зеле). На тялото ви е необходимо повече време да ги разгради. Това означава, че ще изгорите повече калории, отколкото те съдържат. Но само със зеленчуци не става, защото те съдържат много малко количество белтъчини.

Диета за отслабване със зеле

В този ред на мисли по време на работата си като фитнес инструктор в София! Хм! Си спомням за една много популярна диета за отслабване. Това е така наречената „Зелева диета„, която е твърде грешно разбрана и няма място в здравословното отслабване. Масово възприетото изпълнение на този хранителен режим представлява консумацията на варено зеле или още наричано зелева чорба.

Огромният проблем на този т.нар. диетичен план в никакъв случай не подходящ за здравословно отслабване. И причината е липса на белтъчини. Повече по темата ще намерите в публикацията ми „Диета за отслабване със зеле„.

Безплатен хранителен режим за отслабване от интернет?

Когато започнах да тренирам във фитнес залата в град Ивайловград, следвах безплатен хранителен режим на който попадах от списания. По това време списания за фитнес бяха много популярни. Т.е. нещо като фитнеса и интернет днес. Разбира се спазвах не само диета, но не за отслабване, а за мускулна маса. Тренирах и по тренировъчната програма на известни американски културисти. Разбира се резултатите бяха много слаби, но си бях изградил огромна мотивация от книга на Щварценегер, закупена от баща ми.

Тренировките и спорта са нещо като отдушник за потиснатите ни енергийни източници, създадени от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки, ние тонизираме „духа“ и подобряваме значително състоянието на тялото си, и засилваме неимоверно мотивацията си.

„Тайните на моя успех“ / Арнолд Шварценегер

Интернет е огромно и безкрайно пространство, където днес може да се намери почти всякаква информация. Включително и информация по темата безплатен хранителен режим, който обаче понякога може да се окаже наистина много скъп. Причината е, че същият може да е на професионален състезател и целите са коренно различни от вашите. Или пък да бъде диета с бира! Повече по темата ще научите във видеото по долу!

Хранителен режим за жени с цел отслабване?

Професионалните фитнес инструктори са експерти по фитнес и хранене. Те могат да помогнат на хората през тяхното фитнес пътуване с персонализирани планове за отслабване, които работят за тях. Те знаят как да помагат на хората да си поставят цели и да ги постигнат. И всичко това, докато се забавляват по пътя.

Разбира се има и такива, които споделят и „специалния“ хранителен режим за жени с цел отслабваме и друг за мъже. Подобни твърдения, както и такива като „упражнения за жени“ и „упражнения за мъже“ са признак на непрофесионализъм.

Хранителен режим за жени и мнение по темата за отслабване
Ники Илиев започна тренировки за новия му филм

Разберете, че няма упражнения и хранителен план за отслабване за жени и отделен за мъже. Те са за хора, като разликата е в количеството на белтъчини, въглехидрати и мазнини в зависимост от целта.

Примерен хранителен режим за отслабване?

Не веднъж и дваж съм получавал искане за примерен хранителен режим за отслабване. Абе Марто кажи ми на бързо някакъв примерен хранителен режим за бързо отслабване. Реално погледнато препоръката за хранителен режим, както и съставянето му не е нещо мега сложно за мен. Разбира се това се дължи на дългогодишния ми опит като състезател по силов трибой. (редица експерименти върху себе си) и фитнес, както и работата ми като фитнес треньор.

Примерен хранителен режим за отслабване

Примерен хранителен режим за отслабване, който мога да предложа с цел бързо отслабване! И, който съм спазвал в пред състезателната си подготовка за състезание по културизъм е:

Хранителен режим за отслабване с белтъци от яйца и сурово зеле

Зелева супа за отслабване
 • Хранене 1: 10 варени белтъка от яйца;
 • Хранене 2: 10 белтъка от яйца под формата на омлет + 200 грама сурово българско зеле;
 • Хранене 3: 10 яйчни белтъка (варени разбира се) пасирани с вода 1 час преди силова тренировка;
 • Хранене 4: Омлет с 10 белтъка от кокоши яйца и 200 грама сурово българско зеле
 • Хранене 5, 6 и т.н. през 3 часа се повтарят.

Хранителни добавки, които съм приемал са омега 3-6-9, витамини и минерали. Както и поне 5 литра вода на ден. Също така съм правил зареждане със сложни въглехидрати (кафяв ориз) през 3 дни. И това за мен е най-добрият хранителен режим за бързо отслабване, който съм спазвал.

В крайна сметка

С помощта на фитнес инструктор и диета, можете да постигнете целта си за отслабване. Най-добрият начин да отслабнете е да имате здравословен хранителен и тренировъчен режим. Ключът към красивото и здраво тяло при мъжете и жените е да се отървете от мазнините.

Фитнес треньор в София

Ето няколко съвета как да премахнете целулита (а той също е мазнина) от тялото си:

 1. Пий много вода;
 2. Спортувай редовно във фитнес залата, на открито и/или прави тренировки у дома;
 3. Спазвайте балансиран хранителен режим.

Предполагам разбрахте, че комбинацията от диета за отслабване и фитнес инструктор. Както и тренировки за отслабване са ключът към красивото и здраво тяло.

И да обобщим темата: „Хранителен режим за отслабване“!

Диетата богата на белтъчини и бедна на мазнини и прости захари е най-важният фактор за загуба на тегло. Благодарение на нея ще отслабнете и ще забързате метаболизма си. Хранителният режим за отслабване има два основни компонента: какво ядете и колко ядете.

Важно е да имате баланс между различните храни във вашата диета за отслабване. Защото нито една храна не може да осигури всички хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае. Най-добрият начин да разберете кои храни са добри за вас е да говорите с доказал се диетолог. Или фитнес треньор с много опит, който може да ви помогне да разработите план за хранене. Който отговаря на вашите нужди, цели и начин на живот.

Хранителен режим за отслабване за мъже

Фитнес инструкторът ще може да ви помогне да разберете:

 1. Какви упражнения са подходящи за вашето текущо ниво на фитнес, за да не се нараните.
 2. Той е и вашият фитнес партньор, който ще ви помага за последните най-важни повторения във всяка работа серия. Ще води дневник с резултатите, които постигате и още, и още.

Искате ли да отслабнете бързо по лесен и ефективен начин? Имам решението за вас на база опит!

Задавате си въпроси като „Как да отслабна в корема„, „Какво да ям за да отслабна“. Или пък се питате как да отслабна с 10 кг за 1 седмица. А искате ли да отслабнете по лесен и ефективен начин? Тогава аз имам решение, което е на база дългогодишния ми опит като фитнес треньор в София. Както и като фитнес инструктор в World Class Health Academy! Днес заместителите на хранене са не само популярен, но и ефективен метод за отслабване. И в следващите редове ще разкрия как можете да постигнете успех с него!

Често задавани въпроси:

Как да отслабна в корема?

Това е въпрос, чийто отговор не е никак сложен, но не и за незапознатите. Как да отслабна в корема е често срещан въпрос, чийто отговор обаче! С правилно хранене и тренировъчен план. Няма упражнени, които ако правите и хоп ще сваляте само от корема.

Какво да ям за да отслабна?

Яжте правилно. Наблегнете най-вече на богати на протеини храни и по-малко на мазнини и прости захари. И така ще разберете, че именно това е отговора на въпроса „Какво да ям за да отслабна“?

Кой е най-добрият хранителен режим за отслабване?

Най-добрият хранителен режим за отслабване е този, който е най-подходящ за вас в продължителен период от време. Идеята на този режим е да отслабнете, но по правилния начин.

Стъпка 1: Създайте калориен дефицит и отслабнете!

Използването на шейкове като метод за отслабване е бързо, достъпно и вкусно. Отслабвате веднага щом създадете калориен дефицит, което е научно доказано. Шейковете ви помагат да постигнете този дефицит, като същевременно се наслаждавате на вкусно изживяване. Което ще ви държи сити за дълго време.

Хранителен режим с протеинов шейк

Какво е калориен дефицит и защо е важен за отслабването?

Ако сте сред онези, които искат да се освободят от излишните килограми! Както и да постигнат желаната фигура, тогава сте на правилното място! Но какво всъщност представлява т.нар. калориен дефицит? Ето го – това е състоянието, при което консумирате по-малко калории, отколкото изразходвате през деня. Защо е толкова важно? Защото само чрез постигането на такова равновесие можете да започнете да губите тегло.

В следващите редове ще споделя различни начини за намаляване на калориите. И как можем да спазваме лесен хранителен режим за отслабване, който подкрепя калорийния дефицит. Така че нека продължим пътешествието в света на отслабването и да смачкаме всички предизвикателства, които се изправят пред нас!

Стъпка 2: Протеиновите шейкове – супер лесна храна за подкрепа на мускулния растеж и бързото, но здравословно отслабване

С протеинов шейк, подкрепата за мускулния растеж и отслабването става много по-лесна и вкусна! Тези супер храни богати на протеин не само помагат на тялото да изгаря мазнините. Но и заместват високо белтъчните хранения, предоставяйки важни хранителни вещества за оптимално функциониране, каквито са протеините. Независимо дали сте спортист, фитнес ентусиаст или просто желаете да подобрите своята физическа форма!

Протеиновите шейкове са перфектният избор за вас! Но най-вече, когато нямате апетит или време за поредното хранене от вашия хранителен план за отслабване. Днес има голямо разнообразие от вкусове и съставки в зависимост от вашите цели и вкус!

Добрият протеинов шейк за отслабване е предимно с високо съдържание на белтъчини и фибри. Те осигуряват ситост и стимулират изгарянето на мазнини. Освен това предлага правилния баланс на протеини, мазнини и въглехидрати. Разберете как да изберете перфектния шейк за отслабване! И по точно, който отговаря на вашите нужди и помага за поддържане на мускулите, докато отслабвате! Как? Като се посъветвате с вашия личен фитнес треньор.

Стъпка 3: Избягвайте недостатъците и опасностите на „диетичните шейкове“!

Нездравословните диетични шейкове могат да причинят сериозни щети на тялото ви и да доведат до добре познатия йо-йо ефект. Тези шейкове често са евтини, но не е изключение и да бъдат скъпи. Те обикновено съдържат висок процент захари.

Всъщност подобен пример са и някои протеинови барове, които са доста популярни днес и в големите хранителни вериги. И въпреки, че на опаковката е изписано с големи букви „Protein Bar„! Винаги четете и какво всъщност е съдържанието на протеин, въглехидрати и мазнини. И ако въглехидратите или мазнините са много повече, отколкото протеина! Тогава това не е протеин бар, а въглехидратен или високомазнинен бар. Логично, нали! 🙂 Избягвайте тези хитри клопки!

Отслабнете с Джейк: Здраве и удобство в едно!

Шейковете Jake не са част от диета, а пълноценни ястия, базирани на овесени ядки с високо съдържание на фибри. Те ви осигуряват всички основни витамини и минерали, така че не е нужно да се притеснявате за хранителния състав.

Protein shake Jake

С Jake можете да отслабнете по здравословен и отговорен начин, без риск от недостиг на витамини. С Jake можете да постигнете целите си за тегло по практичен и ефективен начин. Това е перфектната подкрепа за здравословен начин на живот, включително достатъчно движение. Започнете да трансформирате тялото си с шейкове Jake днес.

Виж също:

Изготвяне на персонализиран хранителен режим с помощта на фитнес треньор

Със сигурност за всеки от нас иска да има здравословен и подходящ хранителен режим. Който да отговаря на нашите индивидуални нужди и цели. И тук влиза в игра фитнес треньорът – експертът, който може да ни помогне! Да разработи персонализиран хранителен режим за отслабване или за повишаване на мускулната маса.

Професионалните фитнес треньори не само провеждат физически тренировки, но също така имат знания и опит в областта на храненето. Те могат да анализират индивидуалните ни нужди, цели и предпочитания по отношение на храната. И да разработят специално пригоден хранителен план в зависимост от нуждите.

Хранителен режим за отслабване или диета мнения

Има много ползи от работата с фитнес треньор! И особено при изготвяне на персонализирани планове за отслабване или подобряване на здравословния начин на живот. Такъв план обикновено включва правилно балансирани храни, които ще осигурят достатъчно енергия за тренировките. Както и правилна комбинация от протеини, въглехидрати и мазнини.

С помощта на фитнес треньора можем да получим индивидуално съобразен хранителен режим. Който ще ни помогне да постигнем желаните резултати по-бързо и ефективно. Затова не се колебайте да потърсите помощта на фитнес треньор! Разбира се ако искате да промените начина си на хранене и да живеете по-здравословно.

И все пак… преди да предприемете каквато и да е диета, посъветвайте се и с вашия лекар!

Вижте също:

„Diet in the management of weight loss“

„Healthy Weight Loss“

„The Science of Dieting“

Long-term weight-loss maintenance: a meta-analysis of US studies

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!


За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *