Най-големият онлайн магазин в Света AliExpress спретна риалити за блогъри

Blogger review Bulgaria
Blogger review Bulgaria
Глобално състезание за блогъри от цял Свят

От 16 май до 4 юли 2016 година за първи път в блогър историята бе проведено най-голямото блогър риалити за блогъри от цял свят, чийто организатор е AliExpress – най-големият онлайн магазин за всякакъв вид стоки в Света.

Защо AliExpress започват да сътрудничат с блогъри?

Блогър е човек, който има личен уеб сайт, който обикновено е изграден върху световно известната платформа наречена WordPress.
Авторът на този блог обикновено публикува материали, които са част от живота ми, включвайки текстова, снимкова и видео информация.

Той описва подробно доволството и/или недоволството от разни продукти, услуги, пътувания и всичко, каквото той е сметнал, че е необходимо да сподели. Именно и това е една от основните причини все повече хора да следят публикации с мнения на блогъри за определени продукти, които те самите лично са тествали.

Не са малко големите компании извън България(а вече се забелязват първите такива и в България) , които работят с блогъри.
Така работата спори още повече, а и представянето на продуктите става още по приятно и по достоверно.

Така, че поздравления на AliExpress за готиното блогърско риалити, което спретна тази година, а аз чааак вчера разбрах.

Как се става блогър?

Това е може би един от първите въпроси, който всеки начинаещ би ми задал и отговорът е, че не е трудно. Но! За да бъдеш добър блогър изисква и не малко работа, четене на уроци, експерименти, курсове за реклама, курсове за блогъри и т.н.(т.е. изисква си време и постояннство, както всяка една работа) . Т.е. без инвестиция не става. Но като за старт едни минимум 400-600 лева са достатъчни(за домейн, хостинг и готина тема за блога… опс и изграждане на блога, както и начално обучение за работа с платформата).

Колко се печели от един блог?

Това е различно за всеки блог и зависи от един куп фактори.
Едно от най-важните неща е в блога да има интересни уникални теми, а благодарение на тях да има и много читатели и последователи.

Кликни тук

За блогърите са разработени един куп афилиейт програми(програми, които ти плащат за продажби), които могат да осигурят чудесни финансови средства и за някои от най-известните блогъри, това е част от основната им работа. Те пишат ревюта на продукти, които тестват, снимат и за които им се плаща. Така, че няма точна сума, която може да се спечели. Различно е!

Ето един пример! Кликнете на банера(Shop Now) по долу и си поръчайте нещо(доставката до България, обикновено е безплатна). Поръчвайки от тук, аз печеля комисионна от AliExpress.

Всъщност най-добрия старт за един блогър е да започне с това, че си има едно свое местенце, което няма нищо общо с фейсбук и да ползва това местенце за място, където да публикува своята биография и така да започне да споделя нещата от живота. А след време блогът му ще започне да работи за него… стига да бъде постоянен и интересен.

Готови ли сте AliExpress Blogger 2017?

Тази година аз пропуснах състезанието и разбрах едва в последния момент, въпреки, че често посещавам AliExpress.com . Но пък се свързах с организаторите и участниците в риалитито и разбрах, че все още не могат да дадат точен отговор, но най-вероятно отново ще го бъде!
Е аз започвам да уча английски още от сега!

А ти, ако все още си нямаш блог и не знаеш как да го направиш, но желаеш да се присъединиш към отбора на блогърите? То лично аз мога да те науча как да стартираш и да промотираш.
И ако желаеш повече инфо по темата – ми пиши чрез формата за контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *