Книга за фитнес

Ревю на книгата „Тайните на моя успех“ на Арнолд Шварценегер

Книга за фитнес
Книгата „Тайните на моя успех“ излиза от печат през 1993г. с 240 страници

„Тайните на моя успех“ на Арнолд Шварценегер беше първата книга, която прочетох още през 1993 година и нито една друга книга на такава тематика, не ме зареди с толкова мотивация, колкото нея.
Именно и по нея започнах да тренирам в домашни условия, защото в селцето, където живеех, нямахме фитнес зала.

Какви са „Тайните на успеха“ на Шварценегер

Тази книга е четиво, което би било чудесно да прочете всеки, който се захваща с изграждането на красиво тяло.

Текстът в този невероятен учебник, който вече е тотална рядкост да срещнеш на книжния пазар е написан на лесно смилаем език и презареден със заразителна и позитивна мотивация.

Тренировка за мускулна маса
Когато започнах да тренирам по тази книга… аз М. Гергов бях 45 кг(снимката със синьо очертание), след това 60 кг, 75 кг, 85 кг и разбрах, че нещата са лесни, но изминах много пътища

А именно мотивацията е един от основните фактори, който ни е необходим да започнем пътя към красивите форми и да го следваме цял живот.
И не на последно място да бъдем пример за новото поколение.

Открих за себе си формулата на успеха в три неща: увереност в себе си, визуализация на успеха и интензивна работа. Много хора знаят тези принципи, но не са много тези, които ги прилагат.

Още в края на 60-те знаех, че съм победител. Знаех и усещах, че съм роден за велики неща. Може би хората ще кажат, че този начин на мислене звучи твърде нескромно. Съгласен съм и сигурно е така.
Но скромността е дума, която не се отнася за мен по никакъв начин.
И надявам се винаги да е така. / Арнолд Шварценегер

В следващите редове ще споделя още няколко фрази на Арнолд, които е добре да не забравяме и да следваме всеки ден и след тях преминавам към ревюто на книгата с 240 страници.

„Всички ние имаме голяма вътрешна сила. Тази сила е вярата в нас самите. Това наистина има огромно отношение в това да си победител.

Тренировки за начинаещи
„Тайните на моя успех“. Книгата с която започнах тренировки и аз М. Гергов

Тренировките и спорта са нещо като отдушник за потиснатите ни енергийни източници, създадени от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки, ние тонизираме „духа“ и подобряваме значително състоянието на тялото си, и засилваме неимоверно мотивацията си.
Трябва да си поставим цел и всеки ден да работим по нея.
А когато я постигнем – не трябва да спираме, а да си поставим нова цел. Трябва да сме готови и да се провалим, защото не можем винаги да печелим. И не трябва страхът от провал да ни пречи да вземаме решения.

Всеки ден, трябва да правим добро и на другите. Това ще ни донесе повече удовлетворение от всичко друго, което правим. Помагайте на другите, и давайте нещо в замяна, когато помагат на Вас!“

Преглед на книгата в няколко страници

Още отваряйки първата корична страница на „Тайните на моя успех“ ще се сблъскате с огромния надпис „Професионално ръководство за мускулно развитие“. И това е един изключително важен учебник за всеки начинаещ, а и не само.

Книга за фитнес най-добра
Най-добрата и мотивираща книга за фитнес

Преминавам към страница 6 в която веднага ме грабват поредните истини през които съм преминал и аз.

Искам да ви уверя, че всеки може да развие внушителни мускули и да оформи своето тяло. Когато започнах да тренирам, аз бях слаб и висок. Много хора, които ме виждат сега, смятат, че съм роден с големи мускули или че съм ги наследил. Истината е обаче, че трябваше да тренирам много усърдно за да достигна сегашната си форма на развитие. Вие никога не ще узнаете, какъв е вашият потенциал, ако не започнете да го „търсите“.

Тренировки за начинаещи
Истината за постигане на успехи

Начинът, по който всяко упражнение влияе върху човешкото тяло, е забележително явление. Ще бъдете изумен от трансформацията вашето неразвито тяло в мускулеста, набраздена, атлетична и красива физика.

Методика на упражненията

Правилното изпълнение и на упражненията, постоянството и прогреса са най-важната част от всяка тренировка, а ето и какво споделя Арнолд.

Тренировката за развитие на мускули може да се сравни с ходенето на училище за подобряване развитието на ума. Вие не може да увеличите знанията си, ако стоите в един и същи клас години наред. Трябва да прогресирате. Упражненията без свободни тежести и с тежестта на тялото могат да се прилагат в началния етап на изграждане на вашето тяло. Ако желаете да постигнете пълния потенциал, трябва да преминете към следващия етап – тренировката със свободни тежести(щанги, гири, дъмбели).

Вашата възраст за започване на тренировки

По време на работата ми с клиенти из Софийските фитнес зали, не веднъж ми е задаван и на мен, именно този въпрос – на колко години е добре да се започне фитнес. Отговорът ми винаги е бил, че може и от 5 годишна възраст, а могат и хора на 55+ годишна възраст, защото едно от хубавите неща на нашия спорт – фитнеса е, че всяка една тежест може да се дозира дори с грамче. А ето, какво споделя и Арни!

Фитнес и културизъм книга
Част от страница 9

Можете да изградите мускулите си независимо от вашата възраст.
Дори мъже на 40-50 годишна възраст, които тепърва започват, могат коренно да променят формата на тялото и здравето си.

Как да започнете и как да си осигурите истински напредък

Едно от най-важните условия за старт е мотивацията, която със сигурност ще намерите в книгата „Тайните на моя успех“. В нея ще научите много тънкости, лесно смилаем текст без латински наименования и други излишни неща, които отнемат от енергията ви и объркват.

Ще научите как да се храните и кога, и за какво е необходима храната.
Как да тренирате в домашни условия с подръчни материали и как да тренирате във фитнес залата(описани са примерни тренировъчни програми с текст и снимки).

Най-добра книга за отслабване
КЛИКНИ ТУК ЗА ПОРЪЧКА!

„Тайните на моя успех“, 1993г. с 240 страници

За въпроси ползвайте – тел. 0893 889 768

Може да поръчате книгата посредством системата „Fiverr“:

Кликни тук и продължи
Кликни Тук

Лично аз Мартин Гергов смятам, че това четиво е задължително за всеки начинаещ и всеки истински привърженик на „Старата школа“ по фитнес и културизъм. Школа, която ще ви даде здрави основи върху, които да градите тяло, дух и успехи и нито една нова школа няма да ви даде.

Игра с награда – книга „Тайните на моя успех“

Надявам се, че ви е харесал този материал и една малка много малка част от истините(останалото ще разберете в книгата, която е в размер на 240 страници – текст и снимки), които споделих.

А сега е време за играта ми в която един от участвалите и изпълнил условията ще спечели тази книга, която въпреки годината си на издаване – 1993г. е напълно нова.

Най-добра книга за отслабване

Условия за участие:

1. Споделете тази публикация в личния си фейсбук профил;
2. Оставете коментар чрез формата за коментари по долу като продължите изречението:
„Фитнесът за мен е…“.

Краен срок за участие в играта: 15.09.2016г. Печелившият участник ще бъде изтеглен чрез томбола и уведомен на е-мейла, който е въвел във формата за коментари на 16.09.2016г.

8 thoughts on “Ревю на книгата „Тайните на моя успех“ на Арнолд Шварценегер

  1. Теодора Зафирова says:

    Фитнесът за мен е нещо, което ще започна след края на лятото и определено тази книга ще ми е от голяма полза.

  2. Марин says:

    Имате поздрав и благодарност от синът ми, комуто подарих спечелената от Вашата лотария книга „Тайните на моя успех“ !
    Малкият тренира сега вдъхновено по плановете на Арни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.