Липсата на елементарна хигиена във фитнеса, може да доведе до болести
Блог, Фитнес

Липсата на елементарна хигиена във фитнеса, може да доведе до болести

Фитнес кърпа и фитнес екипировка

Ползвате ли кърпа във фитнеса? Аз да! А ти?

С кърпа или без кърпа във фитнес залата за мен е излишен въпрос.
С кърпа естествено, но чиста кърпа, която да използваме по време на тренировка и която би следвало да е част от задължителната екипировка на всеки спортуващ във фитнес залата.

С какво ще ни помогне и от какво ще ни предпази кърпата за фитнес

Правило № 1

За да бъде изцяло наш верен помощник, кърпата ни за фитнес, първо трябва да бъде с идеалните размери, които да не позволяват допир на тялото(най-вече голите ни части) до съответния фитнес уред.

За предпочитане е нейният размер да бъде почти, колкото хавлията за плаж, защото никой не обича потни следи по уреда, който сте ползвал.
А това е супер нехигиенично(може да доведе до кожни проблеми), липса на елементарни хигиенни навици, както и води до бърза износване на тапицерията на скъпите фитнес уреди, благодарение на попиването на потта.

Правило № 2

Винаги постилайте кърпата си само от една страна върху уреда.
Т.е. запомнете, коя е лицевата й част и само нея използвайте за допир до тялото й. Най добрия вариант е върху лицевата страна да има щампа.

Правило № 3

Използвайте хавлията си и когато взимате щангата или дъмбелите. Особено, когато ръцете са потни, преди това ги забършете и след това хванете лоста

Правило № 4

Ползвайте хавлия и когато педалирате на велоергометъра, кростренажора или пък тичате на бягащата пътека. Нормално е пот да ни облива от всякъде, особено ако и помещението е с по висока стайна температура.

Велоергометър Техноджим цена

Цената на този велоергометър е минимум 4 000 лева

В този случай е необходимо да забърсваме многократно най-потните части от тялото си за да не допускаме потта да се стича и по фитнес уредите. Защото това е неприятно, както за другите, които ще го ползват, така и за самия уред, който определено е доста скъп.

И все пак ако са останали следи по уреда, то ги забършете с еднократна почистваща и дезинфекцираща кърпа, каквато би следвало да има във всеки един държащ на качеството си фитнес център.

Правило № 5

Не ползвайте хавлията си за фитнес и за хавлия след душ. Носете си допълнителна чиста хавлия за след душ

И още нещо, не вдишвайте и не издишвайте с широко отворена уста(издути бузи) особено, когато някой ви пази по време на работна серия, защото никой на обича да го заливат с пръски покрай издишването, както и да диша от издишвания ви въздух.
Следвайки тези правила, тренировката ще бъде приятна за всички.

Препоръчани публикации

най-красивото дупе в света

Направи си най-красивото дупе в света само с една хард тренировка седмично! Готов ли си?

март 11th, 2020

Кое е най-красивото дупе в света е въпрос, чийто отговор е мечта за огромна част от хората. И признайте си, че бихте искали да е си имате красиво дупе, нали? Но мечтите се превръщат в реалност, когато...

Виж Повече

билки за потентност

Билковата „Epimedyumlu macun“ премахва умората и вдига яко потентността! Ефект след 30 минути! (+видео)

август 11th, 2019

Повишаване на потентността, премахване на умората и стреса, балансиране на кръвното налягане и още полезни неща предлага билковото сладко „Epimedyumlu Macun„. На този билков продукт, ко...

Виж Повече

Мартин Гергов - фитнес треньор

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.