Фитнес кърпа и фитнес екипировка

Липсата на елементарна хигиена във фитнеса, може да доведе до болести

Фитнес кърпа и фитнес екипировка
Ползвате ли кърпа във фитнеса? Аз да! А ти?

С кърпа или без кърпа във фитнес залата за мен е излишен въпрос.
С кърпа естествено, но чиста кърпа, която да използваме по време на тренировка и която би следвало да е част от задължителната екипировка на всеки спортуващ във фитнес залата.

С какво ще ни помогне и от какво ще ни предпази кърпата за фитнес

Правило № 1

За да бъде изцяло наш верен помощник, кърпата ни за фитнес, първо трябва да бъде с идеалните размери, които да не позволяват допир на тялото(най-вече голите ни части) до съответния фитнес уред.

За предпочитане е нейният размер да бъде почти, колкото хавлията за плаж, защото никой не обича потни следи по уреда, който сте ползвал.
А това е супер нехигиенично(може да доведе до кожни проблеми), липса на елементарни хигиенни навици, както и води до бърза износване на тапицерията на скъпите фитнес уреди, благодарение на попиването на потта.

Правило № 2

Винаги постилайте кърпата си само от една страна върху уреда.
Т.е. запомнете, коя е лицевата й част и само нея използвайте за допир до тялото й. Най добрия вариант е върху лицевата страна да има щампа.

Правило № 3

Използвайте хавлията си и когато взимате щангата или дъмбелите. Особено, когато ръцете са потни, преди това ги забършете и след това хванете лоста

Правило № 4

Ползвайте хавлия и когато педалирате на велоергометъра, кростренажора или пък тичате на бягащата пътека. Нормално е пот да ни облива от всякъде, особено ако и помещението е с по висока стайна температура.

Велоергометър Техноджим цена
Цената на този велоергометър е минимум 4 000 лева

В този случай е необходимо да забърсваме многократно най-потните части от тялото си за да не допускаме потта да се стича и по фитнес уредите. Защото това е неприятно, както за другите, които ще го ползват, така и за самия уред, който определено е доста скъп.

И все пак ако са останали следи по уреда, то ги забършете с еднократна почистваща и дезинфекцираща кърпа, каквато би следвало да има във всеки един държащ на качеството си фитнес център.

Правило № 5

Не ползвайте хавлията си за фитнес и за хавлия след душ. Носете си допълнителна чиста хавлия за след душ

И още нещо, не вдишвайте и не издишвайте с широко отворена уста(издути бузи) особено, когато някой ви пази по време на работна серия, защото никой на обича да го заливат с пръски покрай издишването, както и да диша от издишвания ви въздух.
Следвайки тези правила, тренировката ще бъде приятна за всички.

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!