Arabian Travel Market 2024

Получих медийна акредитация за Arabian Travel Market 2024 в Дубай – едно от най-големите събития за туризъм в Света

Arabian Travel Market 2024 (ATM) свика своето 31-во издание в Световния търговски център в Дубай на 6-9 май 2024 г. под мотото „Овластяване на иновациите: трансформиране на пътуването чрез предприемачество“. За събитието като официално присъстваща медия бе одобрен и сайта Dubai.bg, чийто представител съм аз Мартин Гергов.

С изложители от областта на авиацията, настаняването, гостоприемството, атракциите, технологиите и други, Arabian Travel Market 2024 ще проучи как иноваторите в пространството за пътуване и туризъм работят за привличане на по-големи нива на финансиране за по-нататъшно увеличаване на общия принос на сектора.

31-вото издание на Arabian Travel Market 2024 е домакин на политици, лидери в индустрията и професионалисти…

в областта на пътуванията от целия Близък изток и извън него, като ги насърчава да изградят нови взаимоотношения. Както и да обменят знания и да идентифицират иновации с потенциал да променят бъдещето на глобалните пътувания и туризъм.

ВИДЕО ИНТРО ОТ СЪБИТИЕТО

Негово височество шейх Хамдан бин Мохамед, престолонаследникът на Дубай, посети 31-ия Arabian Travel Market, водещото глобално събитие за пътувания и туризъм, което се провежда в Световния търговски център на Дубай (DWTC) от 6-9 май 2024 г. HH Шейх Хамдан бин Мохамед беше придружен от Негово Височество Шейх Мактум бин Мохамед, Негово Височество Шейх Ахмед бин Мохамед и Негово Височество Шейх Ахмед бин Саид.

Той каза, че нарастващият профил на Arabian Travel Market като едно от водещите световни събития в туристическата индустрия отразява глобалната роля на Дубай като платформа за лидерите в сектора да изследват нови пътища за растеж.

Даниел Къртис, директор на изложението, ATM, заяви:

Секторът на пътуванията и туризма в Близкия изток демонстрира впечатляваща устойчивост и растеж през последните години, но трябва да продължим да правим иновации и да се адаптираме, за да постигнем дългосрочните цели на индустрията. Благодарение на темата на ATM 2024 „Трансформиране на пътуването чрез предприемачество“, имаме златна възможност да покажем експертни прозрения, най-съвременни технологии и търговски възможности с потенциал за пълно прекрояване на сектора.

Даниел Къртис, Директор на Arabian Travel Market

Въз основа на темата на ATM 2023 „Работа към нетна нула“, екологично отговорното пътуване ще представлява ключов фокус по време на предстоящото издание на шоуто. Информиран от Годината на устойчивостта на ОАЕ и Конференцията на ООН за изменението на климата през 2023 г. (COP28), която ще се проведе в Дубай по-късно тази година, ATM 2024 ще проучи как иновациите могат да бъдат използвани, за да помогнат за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие (ЦУР) чрез изграждане на по-зелен сектор за пътуване и туризъм за бъдещите поколения.

Снимка: Dubai Department of Economy and Tourism

ATM 2024 ще даде възможност на световната общност за пътувания и туризъм да се възползва от предприемачеството, като спомогне за катализиране на иновациите, увеличаване на приходите и максимизиране на устойчивостта в дългосрочен план.

С акцент върху технологичните иновации, ОАЕ планира да укрепи позицията си на международен център за стартиращи фирми – фокус, който изглежда ще бъде от полза за предприемачите, работещи в сектора на пътуванията и туризма в региона. Чрез проучване на начините, по които предприемаческото мислене може да доведе до положителна промяна в индустрията, ATM 2024 ще даде възможност на участниците да идентифицират стратегии за растеж в редица ключови индустриални вертикали.