FIBO 2023 Germany

Превенцията на здравето се придвижва още повече във фокуса на FIBO 2023

Фитнесът и упражненията създават основата за физическо здраве. Следователно FIBO 2023 ще се фокусира още по-силно върху превенцията на здравето от 13 до 16 април 2023-та година – с нови формати, сътрудничество и известен „Посланик на здравето“. 500 милиона души – толкова ще страдат от последиците от липсата на движение до 2030 г., според Световната здравна организация.

Препоръката на СЗО: Възрастните трябва да бъдат физически активни най-малко 150 минути на седмица. Експертите отреждат ключова роля и на фитнес индустрията. Задача, която FIBO и нейните партньори приемат. Заедно с инициативи и партньори като „Упражнението е лекарство“! Europe Active и Европейския здравен и фитнес форум, BSA Academy и Германския колеж за здраве и превенция, асоциации, спортни лекари и търговски медии. FIBO 2023 ще постави още по-голям акцент върху здравния аспект на фитнеса.

FIBO 2023

Със своя нов „посланик на здравето“, известният спортен учен Инго Фробьозе, професор по рехабилитация и превенция в Спортния университет в Кьолн, FIBO също иска да направи стойността на фитнеса за здравето видима и преди всичко осезаема за масите.

„За нас е важно да представим ясно ключовата и пионерска роля на фитнес индустрията за здравето на хората“, казва Силке Франк, директор на събитията на FIBO. „Нашата цел е да обединим всички играчи в индустрията, за да постигнем възможно най-голямо въздействие чрез тази мрежа.“

Силке Франк

FIBO 2023: Трансформация на фитнес индустрията

Европейският здравен и фитнес форум (EHFF) от Europe Active в началото на търговското изложение демонстрира, че фитнес индустрията играе пионерска роля в няколко области. Още в деня преди FIBO, 12 април, EHFF ще събере най-добрите лица, вземащи решения в индустрията. „Трансформационно лидерство“ е мотото на лекциите и дискусиите и описва как индустрията може да формира развитието и новите изисквания.

От ментален фитнес до спортна медицина

Нови подходи и практически примери от всички области на фитнеса, уелнеса, профилактиката и спорта ще представи FIBO в следващите четири дни на изложението. Превантивните грижи за здравето, храненето и психическата годност са сред темите на конгреса на FIBO. Той ще бъде организиран от експерти от BSA Academy и Германския университет за здраве и превенция (DHfPG). Meeting Point Health в зала 8 предлага практическа програма за студийни оператори, фитнес треньори, спортни лекари и по-специално физиотерапевти.

FIBO 2023

Фокусът тук е върху взаимодействието и работата в мрежа между различните дисциплини, свързани с фитнеса и здравето. По-специално в петък ще се проведе „Денят на упражненията е лекарство“. Лекциите на новия симпозиум по спортна медицина и физиотерапия „когато терапията се превърне в тренировка“, който се организира от Georg Thieme Verlag в сътрудничество със Sportarztezeitung, също ще се занимават с практически и специфични за показанията примери, иновативни методи за диагностика, съвременни и комбинирани терапии и индивидуално обучение.

Ново във FIBO 2023: Meeting Point Spa & Wellness

Освен това за първи път на FIBO 2023 в зала 8 ще има Meeting Point Spa & Wellness, който ще бъде проектиран в сътрудничество с Германската уелнес асоциация. Специализирана сценична програма и зона за работа в мрежа са планирани в непосредствена близост до тематичната изложбена площ.

FIBO

В неделя ще има представянето на международната награда „Spa Manager Award“ от Германската уелнес асоциация, както и (tral) спа лагер от The CampCompany. FIBO ще бъде подкрепена в тази област от силни партньорства с DEHOGA, Tophotel, „The 101 Best – Future Hospitality Days“, aghz и German Hotel Academy, наред с други.

Обучението и допълнителното образование получават повече внимание

„Physio Future” е името на офертата, която показва на младите физиотерапевти възможностите и възможностите как да навлязат в професията след обучението си. С IFAA Trainer Plaza, функционалния форум и зоната за тяло и ум, FIBO 2023 също разширява обхвата на предлаганите допълнителни обучения. Целта е да се сближат по-тясно теорията и практиката и да се осигурят импулси за ежедневния трудов живот.

Фитнес инструктор и личен фитнес треньор в София

“Tech Valley” – дигитализацията оптимизира фитнес предложенията

Дигитализацията все повече определя и фитнес индустрията, и здравния сектор. Ето защо „Tech Valley“ се създава в непосредствена близост до Future Forum в зала 7. Районът предлага сцена на утвърдени компании и стартиращи фирми. Преди всичко студийните оператори ще намерят различни приложения, софтуерни и хардуерни решения за оптимизиране на офертите за оборудване и фитнес.

Проучете и опитайте

Храненето, модата и красотата доминират сцената в зала 4.2. Фокусната точка ще бъде сцената в Лайфстайл зоната, където в импулсни лекции и интервюта ще се предоставя информация по темите за хранене, ориентирани към фитнеса. Сред другите се очаква да присъстват Юлиус Исе, Лиза дел Пиеро и Петра Орзех. Но ще има повече от лекции: Експертите ще приготвят вкусни и здравословни ястия на място – дегустацията е изрично разрешена.

Тези, които искат да тестват фитнес нивото си след това, могат да се мерят с конкуренцията във „Фитнес надпревара за всеки“ на HYROX в зала 4.1. Ще има и сценично действие на живо с топ фитнес инструктори в зала 5.2 на Pure Emotion Convention, подкрепено от FIBO 2023 със Себастиан Пиатек, Лучано Мотола, Карлос Рамирес и Марио Шмид, както и множество изложители от Step & Dance, Functional Training, Cycling и Сегменти за аеробика, между другото.

Ново: FIBO обединява игрите и фитнеса

С „Зона за игри и здраве“ в зала 5.2, FIBO 2023 създава нов формат за нова общност на шоуто. Игрите и упражненията не се изключват взаимно, FIBO иска да изясни това. В допълнение към възможността да играят с професионалисти на конзолата. И да се срещнат с известни творци, посетителите могат да изпробват тренировки. Както и да разберат как цялостното представяне се подобрява чрез подходящо хранене и каква роля играе регенерацията в амбициозните електронни спортове.

FIBO Power обединява спортисти и фенове

Среща със спортисти по бодибилдинг като Джей Кътлър, Фил Хийт, Урс Калецински, Тим Бюдесхайм, Дейвид Хофман, правене на снимки с тях, събиране на автографи и задаване на въпроси – това прави зала 10.2 притегателен център. В допълнение към състезанията по бодибилдинг и различни токшоута на сцената на FIBO Power, силните атлети се представят там и със семинари в дните за търговски посетители и състезания през уикенда.

Относно FIBO

FIBO преследва визията за силно и здраво общество и като глобална мрежа има съществен принос за дълъг и пълноценен живот на хората. Ето защо на годишното изложение на FIBO всички играчи от фитнес, уелнес и здравния сектор се събират и формират горещата точка за иновации, инвестиции и тенденции за активен начин на живот. В продължение на четири дни FIBO предлага тук не само бизнес, работа в мрежа и продължаващо обучение на най-високо ниво, но и множество вълнуващи и впечатляващи преживявания на живо.

Следващото изложение на FIBO ще се проведе в Кьолн от 13-16 април 2023 г. Повече информация: www.fibo.com

Относно RX

RX си постави за задача да насърчава бизнеса за отделни лица, общности и организации. Чрез комбиниране на данни с цифрови продукти RX прави 400 събития в 22 държави и 43 индустрии още по-привлекателни. RX е част от RELX, глобален доставчик на базирани на данни инструменти за анализ и вземане на решения за професионални и бизнес клиенти. www.rxglobal.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *