Фитнес за деца

Аз съм Шампионът – седмична програма за ученици

Тренировки за деца с личен треньорТова, което държа в ръката си е вафла. Но не от онези вафли, които ми даваше баба, мама и татко и аз хрупах сладко, сладко в училище и не само там. Не напълнях от тях поради метаболизма ми.

Но получих много проблеми със зъбите си след време, които останаха и до днес. Може би ще си помислите, колко незагрижени са били за мен. Но всъщност самата истина е, че повечето, както родители, така и деца на знаят как да хранят правилно децата си. Както и на какъв спорт да ги запишат. Всичко това се предава от родител на дете и родител на дете и така.

Този материал е насочен именно към учениците. Както в малките така и в големите класове. Но също и към всеки един бъдещ или настоящ родител.

ЗАКУСКА ЗА ШАМПИОНИ

Знаем, колко трудно е в големия град с децата и детските градини и училища. Прибираш се късно вечер от работа, трябва да сготвиш, да помогнеш на детето си със задачите. А рано сутрин да го заведеш на градина или училище, като преди това закуси. А да не забравяме и задръстванията в пиковите часове на път за работа.

Повечето родители обикновено приготвят бърза закуска. Която представлява макарони, кускус, филия с мед и масло, сандвич със салам и кашкавал, а в училище менюто, което предлага училищната лафка обикновено води до наднормено тегло.

  • Но, какво да приготвя за бърза закуска и закуска в училище?

Заместете закуската с кускус или сандвич с кашкавал и салам – примерно с две варени или печени яйца и купичка овесени ядки или мюсли и таблетка витамини и минерали, като не забравяме и Омега 3. А за училище пригответе кутия с пилешко филе или риба, с малко кафяв ориз и зеленчуци.

Яйца за закуска

А, когато нямате време сложете му като протеиновата вафла(която държа по горе), приемът на която обаче, трябва да бъде съобразен в зависимост от килограмите и ежедневния прием на белтъчини в на детето.

Това е така, защото, както обикновените шоколадови вафли, които са пълни с лоши въглехидрати и мазнини могат да доведат до затлъстяване, диабет и др., когато се превишава с приема им, то така и добрите протеинови вафли, които са богати на ценните за тялото ни белтъчини(най-вече съдържат белтъчини) от животински произход и сложни въглехидрати, могат да доведат до проблем с бъбреците, когато се прекалява с тях.

СПОРТ ЗА ШАМПИОНИ

Моите наблюдения показват, че масово родителите си записват децата на бойни спортове. И ако ви запитам, защо. Може би ще ми отговорите за да може да се предпази от някой, ако му посегне или ако се наложи. Всъщност обаче това е заблуда останал от филмите на Брус Лий. А, както беше казал той „Нападнат ли те няколко човека най-добрата хватка е да хукнеш да бягаш с все сили“.

dece_trenirovki

Така, че запишете детето си на фитнес, но с личен треньор, който да го научи правилно да изпълнява силовите упражнения и да намали максимално риска от евентуална травма.

Силовите тренировки с базови упражнения във фитнес залата са идеалният спорт, благодарение на който мускулите укрепват, наднорменото тегло изчезва, а психическата устойчивост се увеличава! Също така силовите упражнения във фитнес залата са най-добрата и стабилна основа за всеки един професионален спорт!

ПРОГРАМА ЗА ШАМПИОНИ В УЧИЛИЩЕ И В ЖИВОТА

И за да бъде всичко прекрасно и за да се спазва, а и после да няма оправдания от рода на забравих, защото го нямам записано, то се постарах да направя примерна програма „Аз съм шампионът“.

Фитнес за деца

Тя е в помощ на всеки един ученик, чието време е тотално ограничено, която да му напомня освен за всекидневните занимания в училище, така и за силовите тренировки във фитнес залата, които са в съботния ден… като не забравяме и правилното хранене на всеки 3-3,5 часа.

 
Кликнете Тук за да изтеглите програмата
КЛИКНИ ТУК ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ В ГОЛЯМ ФОРМАТ
 

За да изтеглите програмата по в голям формат подходящ за печат във формат А4 е необходимо да кликнете върху снимката и да я запазите във вашето устройство. След което я разпечатайте на хартиен носител във формат А4. Залепете я в къщи на видимо място… и естествено я следвайте! Бъдете Шампион!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *