Как да се Предпазим от Настинки през Зимата?

Секс и фитнесЗимният сезон е сезонът в който по знайни или незнайни причини, ние хората се разболяваме. Въпреки, че започваме да се застраховаме още в края на есента! С ваксини и какво ли не, нещо куца.

Зимата е и сезон в който метаболизмът ни се забавя, аеробните и анаеробните занимания във фитнес залата също намалят с риск да спрат. А диетата ни се унася в дълбок зимен сън и обикновено се събужда, едва на пролет, когато топло е навън!
И ако добавим и намаленото желание за секс, който обикновено замествате с големи парчета ябълков кекс.

Всичко това, което прочетохте до тук ни предразполага към отслабване на имунната система. което може много лесно да ни накара да поканим на гости грипа в къщи.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ЗИМНИТЕ НАСТИНКИ В ПЕТ СТЪПКИ

  • Разходка в парка или фитнес?

И двете! Задръстванията по пътищата през зимата обикновено са големи, което може доста да усложни пътя ви до фитнес залата.
Така, че облечете се добре и с чаша горещо кафе в ръка поемете към фитнес залата.

Разходка в парка фитнес

Така няма да усетите студа в нея(ако собствениците пестят от ток) и все пак повишете температурата на тялото си допълнително, като педалирате за около 10 мин на велоергометъра с нормално темпо за да подготвите мускулите си за предстоящата тренировка.

  • Диета или пържени кюфтета?

Рецепта за пържени кюфтета

Кюфтета естествено, но свински! Нали това е сезонът в който българинът набляга именно на месните ястия. Но ако ще е диета, нека кюфтетата бъдат печени, вместо пържени, и да са от филе и ще е изключително добре.

  • А нещо за пиене?

Естествено, че свинското не върви без червено вино, и чаша вино няма да ни е проблем щом спазваме диета и във фитнес залата сме всеки ден! Но ето и още нещо от моята баба:

„Всяка сутрин на гладно по мъничко домашна ракийка, чедо“.

Алкохол и диета

  • Секс?

Ако пропуснете горните стъпки, то определено няма и да сте от най-редовните, а навярно знаете поговорката, която гласи: „Oргазъм на ден пази доктора далеч от мен“.

Секс хормони

Сексът правен с желание води до отделяне и на хормони на щастието, заздравява имунната система, а всичко това води до прекрасно здраве. И все пак замислете се за презерватив!

  • Позитивни емоции

Е, ако изпълнявате всички тези стъпки до тук, то сте определено позитивен човек.
А позитивните мисли са изключително важни и чудесна ваксина и против настинките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *