Тренировка за Стягане на Гърдите у дома

Упражнения за гърди у домаАко целта ви е да стегнете гръдните мускули, но пък нямате сили за лицеви опори. А не ви се ходи и във фитнес зала, то ето как ще „обелим кората на портокала“.
Т.е. ще натоварим добре гърдите.

Едно от най-добрите упражнения за натоварване на гръдните мускули, които са важни не само за мъжете! Но и за жените е вдигане на гири или щанга от хориз. лег.
При мъжете това упражнение е от особена важност за завършек на т.нар. атлетичен вид, докато при жените, то това е упражнението, което няма да допусне след време ефекта „циците на баба“.

И така, настъпи време за гърди, а както казах и преди, това е едно от най-важните упражнения с които дори и над 60 години може да имате добре изглеждащи гърди!

ВДИГАНЕ НА ГИРИ ОТ ХОРИЗОНТАЛЕН ЛЕГ

  • Изпълнение на упражнението

Застанете в изходно положение така, както е посочено в снимка „Начало”.
Ръцете са разположени малко по широко от широчината на раменете.

Тренировка за стягане на гърдите

Гърдите са изпъчени напред, а седалището е издадено назад(получава се лека S-образна стойка). Главата е насочена напред и леко нагоре. Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението.

Започнете да спускате тежестта плавно надолу, лактите да бъдат в една линия с раменете(постепенно пристъпваме към снимка “Край”) като си поемате въздух равномерно – до достигане на най-долната точка на упражнението(сн. “Край”), трябва да сте поели напълно въздух.

Стягане на гърдите

След достигане на най-долната точка на упражнението, започнете да избутвате тежестта плавно нагоре, като постепенно издишвате така, че до най-горната точка на упражнението да сте издишали напълно.

Необходими уреди: Спортни обувки с мека платформа, стабилна нехлъзгава повърхност, удобен спортен екип, степ, гири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *