Как да Изгоним Клиентите от Фитнес Залата?

Клиенти фитнес зала СофияДнес има толкова много фитнеси, и добри, и не много добри, и „отлични“.
Клиентите обикновено обаче са недоволни.
Ако са доволни от уредите, то няма да са доволни от обслужването.

Също така от местоположението и от куп други неща. Които на пръв поглед не са много, но са от особено означение за да бъде той клиентът доволен.
За недоволството особена роля обикновено играят собствениците на фитнес центровете и техния ръководен състав. Които по една или друга причина са хвърлили на вятъра не малко пари.

И кои все пак са най-важните стъпки, които ще накарат негово величество клиента! Повече да не се завърне във фитнес залата след като му изтече т.нар. клубна картата.

ДА „ИЗГОНИМ“ КЛИЕНТА ОТ ФИТНЕСА В 5 СТЪПКИ

  • Рецепция

Това е първото място, което може да отблъсне клиента! Дори още преди да е посетил фитнес залата или просто да я посети със „затворени очи“, т.е. слепешката.
Първо рецепционистите никога не трябва да се усмихват на клиентите, защото това е държане, което ще ги накара да се отпуснат. Рецепционистът, трябва да има поглед присъщ за личната охрана на мутра, и това е достатъчно, като за старт.

Второ – ако на клиентът не му достигат 5 лева за да си закупи карта! То в никакъв случай не се съгласявайте да ви ги даде следващия път. Защото после ще ви ги одържат от заплатата, а тя е най-ценното нещо за вас и за шефа ви!

Вип Прасе

Ако случайно фитнесът бъде посетен от известна личност. Правило 3, то в никакъв случай не го карайте да си слага калцуни, а направо му дайте костюм за космонавти, и се дръжте с него така, все едно е бездомно прасе.

Обсъждайте го, говорете си на ухо за него и даже му наплюйте картата. Така или иначе, той няма да си закупи по скъпа карта, защото няма такива за по богати клиенти.

  • Фитнес зала

Фитнес инструктор София градДа кажем, че рецепционистът се е издънил в точка 1 и клиентът вече е поет от управителите или мениджърите на комплекса. И хоп вече сме във фитнес залата.

Следва запознаване с фитнес инструктора, който трябва да има поглед по жесток от приятелката на Ам Гъл. Плод на едногодишен цикъл с растежен хормон и хиляди милиграми тестостерон.

Ако клиентът го запита за изготвяне на програма без значение дали тя е хранителна или тренировъчна! Той трябва да даде толкова сложен отговор, че клиентът да си помисли, че е сериозно болен от тежка и нелечима болест, наследена 1000 г.пр. Хитлер.

  • Фитнес уреди и подобни

Тук от особено значение за бизнеса(ако вие сте шефа) е да не влагате парите си в скъпи професионални уреди и подобни, защото това не е зала за Олимпийски шампиони, а и наистина са много скъпи. По добре си купете яхта и самолет, както и вила за 2-3-4 „крокодила“.

Наистина не правете тази сериозна грешка с уредите.
Вземете си нещо втора ръка на известна марка, но от първите серии или от онези известните немски, дето и дядо ми ги знае, защото те клиентите не разбират и за тях не трябва средства да се инвестират.

Също така след няколко месеца, а може и по рано, те уредите ще започнат да скърцат и дразнят клиента(наистина е важно и ще го изнерви).

Фитнес уреди втора употреба

А онези пък, които са на ток няма да работят(и не инвестирайте в повече от 1 пътека, а и това е много… да тичат от работа до фитнеса, така ще избегнат задръстването и не само), а това е важно от икономическа гледна точка, т.е. по малко ще се плаща ток.

Опс за малко да забравя… не правете грешката да включвате климатици без значение дали е лято или люта зима, като трябва професионално и задълбочено да обясните, защо?

Примери:

а) Днес майсторите ги ууупраиха за пореден път, но не работят;
б) Когато е зима и е студено, така ще горите повече мазнини вие драги ми клиенти(и ще се травмирате… това не им го казвайте, защото е добре за вас, т.е. след като се травмира, няма да идва във фитнеса);
в) А когато е лято… ееее сауна и фитнес в едно… какво по хубаво от това.

  • Съблекалня

И хоп-троп вече сме в съблекалнята.
За да имате много клиенти, трябва да имате голяма съблекалня… абе по важни са шкафчетата.
Наблъскайте ги, колкото се може едно до друго и да не са големи(по две педи стига), като обясните още от рецепция, че едно шкафче е за двама.

  • И отиваме за душ…

Тук обаче, трябва да инвестирате малко повечко пари, които обаче ще си ги спестите по късно, а също и от вратите на кабинките. Не са нужни врати за отделните кабинки… в казармата да не би в кабинки с вратички да сте се къпали, а и не се знае, знае ли се…

Относно душа, както писах малко по горе – не се впускайте да купувате обикновени душове. Вариантите, които съм срещал до момента във фитнес зали са:

а) Натискаш бутона и „високопланинска“ демек СТУДЕНА ВОДА потича за 10 секунди. И пак го натискаш, и пак, и пак… и ако имаш време и нерви така за 20 пъти – ето, че дългоочакваната топла вода дойде…, която ще тече 10 секунди и пак, трябва да натиснете копчето.

б) Душ с жетон(нещо като градска баня). Това е идейно. Плащаш примерно 1 лев и ползваш душ за 5 минутки. А и кой е казал, че душът след фитнес е задължителен. Все пак микробите и те са животинки и те душа носят… нека се развиват, а от там и работа за лекарите да има.

Е… отщя ли ви се фитнеса? :)))))))

P.S. Снимките в публикацията са от личния ми архив и нямат нищо общо с информацията в този материал относно темата „Как да Изгоним Клиентите от Фитнес Залата“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *