Даденост и Отдаденост във Фитнес Залата

Упражнения за отслабване и мускулна маса , Фитнесът начин на животДаденост и отдаденост – на пръв поглед две много близки, но коренно различни думи.
Както в живота, така и във фитнес залата обаче всичко, което сметнеш за даденост и не му отделяш необходимото внимание!

Да, изчезва веднъж завинаги и оправия няма, защото в един момент става късно.
Толкова късно, че на петдесет годишна възраст се сетихте за чудесния ген, който имахте цели петдесет години, и все нямахте време да му отделите внимание!
И точно сега решихте да се заемете с влизането във форма, помпане на мускули.
Не ми казвайте, че нямахте време, глупости.

Имахте време да излизате с приятели, да ходите на кино, да хапвате пица, да работите.
А за фитнес, а за грижата за формата ви, все не ви оставаше време. Е, жалко наистина.

БОГ ДАЛ, БОГ ВЗЕЛ – КОЛКО ПОЗНАТО, НАЛИ

Предполагам сте чували следната притча, която гласи „Бог дал, Бог взел“.
Наистина, има доста верни неща в тази притча, като именно се засяга превръщането на нещо безценно, което ти е дадено и с пари не можеш да си го купиш в даденост.
Не развиваш ли онова, което ти е дадено като безценен дар, не му ли отделяш необходимото време и специално внимание, няма ли отдаденост… хоп, идва момента в който то се превръща в даденост, а превърне ли се в даденост… следва притчата!

Навярно сте забелязали, че хубавият ген е от изключителна важност за всеки един състезател по културизъм. Без перфектен ген, няма как да се класираш в челните позиции на големите състезания по бодибилдинг, особено като Мистър Олимпия.

ГРУБИ ГРЕШКИ, ДОПУСКАНИ ОСОБЕНО ОТ ЖЕНИТЕ

И така, ако сте надарени с тънки глезени и китки, и още повече, ако пък сте жена с тънки глезени и китки! Не, не си мислете, нито пък се възгордявайте, че щом сте слаба, значи сте в чудесна форма! Слаб не значи във форма.
Нетренираният мускул няма онази красота и извивки, които ще получи благодарение на силовите тренировки във фитнес залата.

Оставете се така, не тренирайте и не се хранете правилно и само почакайте да видите, какво ще се случи с „чудесната“ ви форма след 35 годишна възраст.
Тогава може би изведнъж ще се сетите, че трябва да обърнете специално внимание на увисналото си дупе върху тънките, несиметрични в случая крачета и провисналото коремче.

ПРОДЪЛЖАВАМ С ИСТИНАТА, И САМО ИСТИНАТА

Продължавам с истината, колкото и да е болезнена, защото лъжата е отрова.
Отрова, която определено не трябва да консумирате и да раздавате.

Лъжата е съзнателно изречено неистинно твърдение, с цел въвеждане в заблуда.
“Човешката енергийна система разпознава лъжите като отрова.
И тялото, и духът еднакво се нуждаят от честност и почтеност, за да процъфтяват, заради това трябва да се освободим от всяко изкривяване, което сме създали.

Да ви подскажа ли колко ще ви бъде трудно. Ок ще ви подскажа.
Ще ви бъде много по-трудно от колкото жена, която е равномерно пълна по всички части на тялото си, защото няма упражнения, които като правите и да горите мазнини, точно от тези части на тялото за които ги правите.
Тотална заблуда е, че правенето на безброй коремни преси топи мазнините именно от коремната област. Глупости, пълни глупости.

Бързо отслабване

Горим мазнини от всички части на тялото си равномерно.
Предполагам сте забелязали, че първо кожата ви става най-тънка там където имате най-малко мазнини – в областта на китките и в посока към предмишниците.

И така да кажем, че вие сте от онези слаби мъже и жени, които възприеха перфектния си ген за даденост години наред и сега изведнъж се сетиха.
В случая ще започнете да отслабвате от всички части на тялото, и ако сте жена около 50 кг с увиснало дупе и корем… опс имаме голям проблем. Просто ще сваляте от всякъде равномерно, включително и от гърдите, и от лицето, и формата ви няма да е като доброто, старо време.

Всъщност има решение и по този въпрос!
Вариантът е да минете към тренировка за…. хм… запазвам отговора в тайна.
Ще го научите лично от мен, когато решите да се захванете сериозно с тренировките.

ТИЧАНЕ НА ПЪТЕКА НА ЧЕТИРИ КРАКА

Отговорете ми честно, колко работни серии пълен клек направихте тази седмица.
Ако тръгна да интервюирам трениращите в залата, малцина ще ми дадат задоволителен отговор на въпроса.

Но ако попитам за кръгови тренировки, суперсерии и какви ли още не упражнения като тичане на пътека на четири крака, сгъване за бицепси в стил „лунната походка“ на Майкъл Джексън и какви ли още не „специални“ фет системи… Оооо не! Спирам!

Ако се влагате истински във всяко едно повторение от всяка една работна серия, то ще се чувствате толкова изтощен след края на серията си, че въздух едвам ще си поемете, а да не говорим да попитате веднага за следващо упражнение без почивка.

Не случайно някои професионални културисти тренират по една мускулна група дневно, а други пък я разделят на два пъти. Именно това е причината.
След всяко едно повторение, след всяка една серия – силата и издръжливостта ви малко, по-малко отслабва, и така втората мускулна група, която тренирате остава пренебрегната.

Така, че отдайте се истински не само във фитнес залата, но и в живота, докато не е станало късно, защото нали запомнихте притчата „Бог дал, Бог взел“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *