Тренировка за Бицепси… Ала Шварценегер

Бицепси тренировкаБицепси и още по-точно, големи бицепси.
Е не чак толкова големи, колкото тези на снимката, а малко по-големи. Хей!
Всъщност, това са двама от участниците в „На война с мазнините без повиквателна“.

Но замисляли ли сте се, защо като стане дума за сила, и хоп веднага се досещаме за големи бицепси като на Шварценегер.
Запретваме ръкавите стягаме ги, а след това идва въпрос за сантиметри.
Защо обаче сгъването за бицепси не е включено в редиците на силовия трибой.
Отговорът е защото, силата и обемът нямат нищо общо и ще разберете, защо.

Докато при тренировката за сила се активизират главно белите мускулни влакна, то при тренировката за обем участват главно червените мускулни влакна, а от там идва и обемът.

КАК ДА ИЗГРАДИМ ГОЛЕМИ, НО СИМЕТРИЧНИ БИЦЕПСИ

Първо би следвало да си зададете въпроса, колко големи бицепси желаете да имате!
И ако са много големи дали биха отивали, точно на вашата физика.
Не забравяйте за симетрията на мускулите ви, защото представете си само как стоят големи бицепси на голям корем или пък големи бицепси на нетренирани бедра.

А сега е време за една истинска тренировка за бицепси. Готови ли сте? Старт!
Първо не забравяйте да разгреете много добре, защото загрявката е най-важната част от тренировката е отговор даден не от кой да е, а от професор Павел Добрев от катедра тежка атлетика в Национална Спортна Академия.

Да, именно ако сте провели правилно разгряване, вероятността да получите травма, а от там и да приключите бързо с тренировката нараства.

Професор Павел Добрев, НСАВинаги започвайте с 5-10 минути лек крос или педалиране на велоергометъра с цел повишаване температурата на тялото. Добре разгрятите мускули увеличават своята гъвкавост.

СЛЕДВА – ПРИСТЪПВАНЕ КЪМ РАБОТНИ СЕРИИ

Забелязал съм, че малцина са трениращите във фитнес центровете за масово ползване, които правят разлика между разгряващи и работни серии. А разликата е голяма!

Целта на разгряващите серии е да подготви мускулатурата за предстоящата работа или на „наш език“ казано за предстоящите работни серии.
Това ще рече, че трябва да прецизно да сметнете от колко сета и повторения се нуждаете за да не стане така, че докато загреете вече да сте изморени. Не това е целта!

Фитнес инструктор Драгалевци, БоянаМинаваме към работните серии! Именно те са сериите, благодарение на които ще изградим големи, но симетрични, пак повтарям – симетрични бицепси.
При правилното изпълнение на работните серии с цел повишаване на мускулната маса се получават микроразкъсвания на мускулни влакънца.

По време на почивката и притока на хранителни вещества, „наранените“ влакънца зарастват и така стават по дебели и по силни.
Относно упражненията – наблягайте на базовите.

Не пропускайте едно от най-добрите упражнения за бицепси, а то е сгъване с щанга за бицепси от стоеж. Повторения – шест-осем с тежест съответстваща на тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *