Спрете да търсите „следващата уникална фитнес методика“, защото тя е само една

Как да отслабнем 18 кг
Фитнес уреди за тренировки у дома
Този фитнес уред определено не е сред любимите ми

Колкото и да не ти се вярва, колкото и да си чел, то ако не си минал по всички „трънливи“ пътеки на фитнеса и бодибилдинга, трудно ще стигнеш до този извод в заглавието на днешната ми тема.

Новите фитнес методики са онези, чиято цел определено не е нашата

В интернет, в модерния фитнес, по телевизията или в списанието за бодибилдинг и фитнес постоянно има някаква нова тренировъчна методика, обещаваща високи резултати. Много трениращи по фитнес залите се объркват и притесняват коя точно да ползват, страхувайки се, че може да не са избрали най-добрата.

При някои от тези методики всичко се прави по-сложно, само и само да изглежда по-научно и вдъхващо респект.

Това щеше да е хубаво, стига да работеше наистина по-добре, от това да граби от времето и парите Ви, но засега никоя от тях не е показала по-добри резултати от основите на бодибилдинга.

Упражнения за стягане на кръста и мускулите на гърба
Ето това е пример за една хубава фитнес зала за качествени тренировки

А това са онези упражнения от които стартира бодибилдинга и които са неизменна част от тренировките на всеки истински спортист – клек, вдигане от лег, мъртва тяга, раменни преси, сгъване за бицепси, гребане от стоеж, френски преси, повдигане на пръсти за прасци и др.

Фитнес инструктор в Драгалевци
Хубаво място, но за раздвижване и временно поддържане на формата 🙂

Повечето начинаещи, както и аз преди години лесно се заблуждават от лъскавите културисти и фитнес звезди, които постоянно показват нови и нови упражнения. Всъщност, не сте ли се замисляли, че това е един маркетинг с който се пълнят списания, уеб сайтове, телевизии, като целта им е постоянно да предлагат нещо ново, което в повечето случаи е некачествено, а целта е продажби.

Тренировката на тази фитнес звезда, на онази фитнес звезда, тренировката на манекенката Пенка и модела Пенчо. Но всъщност не това е истината.

Виждате много готин уред или добавка в реклама, които обещават отслабване само от корема

И ето, че куриерът вече е на вратата и с усмивка до уши отваряте вълшебната пратка. Започвате да пишете от хапчетата за отслабване и да тренирате с вълшебния уред, който обещава отслабване само от корема.

Най-добрите упражнения за дупе
Без здрави тренировки, дами… тези дупета ще бъдат просто мечта

И резултат, като този от рекламата няма. След това се записвате на групови фитнес програми, тренирате на още по модерни фитнес уреди и резултатът, който очаквате отново не е този.

Изводът и правилното решение

За да направите качествени, плътни и красиво оформени мускули придаващи не само сила, увереност, но и сексапил… ясно, кратко и точно:

Тренирайте максимално здраво(с тренировъчен партньор) и кратко(когато става дума за силови тренировки) с малко основни упражнения(клек, вдигане от хоризонтален лег, мъртва тяга, гребане от стоеж и др. базови упражнения), а след яката тренировка си тръгнете от залата, за да направите поредното си правилно хранене и да си почивате.

Дупета видео и тренировки
Клякане с широк разкрач е най-доброто упражнение за дупе

Толкова е просто! И, колкото по малко лъскави фитнес машини има в една зала, толкова тя е по добра. Когато си търсите хубава фитнес зала за качествени тренировки и прогрес се огледайте за зала в която има достатъчно свободни тежести. И мотивацията, която я има там, може би няма да я срещнете в нито една лъскава фитнес зала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *