Интервюта

Фитнес над 40 годишна възраст

Докато сме още на двайсет години и хормоните ни „пращят“ с все сила ние можем да си позволяваме да спортуваме с все сили, да си похапваме, какви ли не вкусотийки и пак да сме във форма.

С покачването на възрастта обаче метаболизма ни малко, по малко се забавя, нивата на хормоните ни постепенно спадат и в един момент започваме да усещаме първите признаци на по високите годинки!
Ще ги усетим обаче ако не спортуваме поне два пъти седмично и не се храним поне четири пъти на ден, като се съобразяваме с необходимото количество белтъчини, въглехидрати и мазнини, както и приемаме поне 3 литра вода на ден.

И ако си мислите, че говоря празни приказки то ще ви дам едимн пример с който ще една жена на 42 години ще разкрие своята тренировъчна програма с която поддържа формата си на която биха завидели много момичета на възраст по-малка от нейната.

Аз останах очарован и на момента спретнах интервю, защото не изпускам такива моменти.
Моменти, които ще са полезни за всички, които обичат да поддържат формата си, за тези които се колебаят дали да започнат да спортуват, защото вече били „възрастни“.

Фитнес интервю със Светлана Ивко

Навярно знаете, че генетиката играе важна роля при борбата ни с мазнините, но колкото и да сме генетично надарени в крайна сметка, генът си е до време и ако не полагаме усилия – уви!

В тази статия ще ви представя случайното интервю, което спретнах докато провеждах тренировката си в хотел „Президиум Палас“, гр. Ловеч с рускинята Светлана Ивко, която изобщо и не предполагах, че е на възраст над 40, защото лично за мен изглеждаше на не повече от 20-22 години без да правя „четки“.

Предполагам ще кажете, че рускините са надарени с прекрасни тела!
Ами да, факт е, но след като полагат системни усилия във фитнес залата.
Предлагам Ви да се запознаете с нейната тренировъчна програма!

Тренировъчната програма на Ивко

„Правя по две силови тренировки на седмица във фитнес залата, като едната е за мускулите на гърдите, раменете и ръцете, а втората за бедрата и гърба.

Всяка тренировка завършва с упражнения за натоварване на коремните мускули.
Знам, че е малко два пъти седмично да тренирам, най-добре е поне три пъти, но в момента нямам достатъчно време. Не ми остава време за кардиото, но пък го правя събота и неделя, като тренировката ми е около час и половина.

Много обичам заниманията сред природата и да слушам музика.
Единствено през зимата не тичам навън, но с една приятелка правим упражнения в къщи.
Сериите, които правя са по 5-6 серии на упражнение по 15 повторения(така си ме учил)“.

P.S. : Със Светлана Ивко се познавам от времето, когато бях фитнес инструктор и управител във фитнес „Президиум Палас“ в гр. Ловеч, и това с което съм я запомнил е, че беше страшно упорита, събираше погледите на спортуващите в залата, такава е и сега!

добър фитнес инструктор

ЕЛА В YOUTUBE КАНАЛА МИ

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в кат. до 75 кг, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес инструктор и блогър.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.