Фитнес Тренировка без Партньор! Лошо Качество!!!

Dieta za otslabvaneОпределено фитнес залите днес са много по-предпълнени от едно време.
До колко обаче, се е повишило качеството на тренировките е отделен въпрос на който, трябва да обърнем внимание.

Докато трениращите във фитнес залите бяха по-малко, то фитнес треньорите можеха да обръщат качествено внимание на спортуващите.
Днес обаче нещата не стоят точно така.
Треньорите са по малко, а трениращите наистина много. Треньорът е „нарамил“ няколко клиента наведнъж, което води до включване на лампата за „лошо качество“.

Най-добрата тренировка е индивидуалната и всяка включваща повече от 1 човек е тренировка с лошо качество, защото първото нещо което се нарушава е почивката.

КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ В СЛУЧАЯ

Когато си наемете личен треньор, първо държете на качеството на тренировката и не допускайте да поема с вашата тренировка още някой, защото не е правилно!
Индивидуална тренировка означава – треньорът да бъде постоянно до вас, а не да обслужва и още някой или пък да си провежда едновременно и своята тренировка.

След като са изпълнение тези условия, следващата крачка, която трябва да направите е да се научите да изпълнявате безупречно упражненията за всяка една мускулна група.

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ СЛЕДВАЩАТА КРАЧКА

След като се научите правилно да изпълнявате упражненията след няколко месеца и ако решите да продължите своите тренировки сам, то тази крачка е много важна.
Научете се да бъдете тренировъчен партньор така, както ви беше вашия треньор.

Фитнес тренировки с инструкторЗащото сега вие ще сте този, който ще трябва да обяснява как да го пазят по време на всяка една тренировъчна серия.
А това е изключително важно за последните 3-4 повторения(с цел качествена тренировка) , както и за предпазване от травми.

Ако смятате, че първия който сте помолили в залата ще ви опази правилно, отговорът ми е, че ще сгрешите. А и да ви помогне на една серия правилно, след това ще го търсите из залата за следващата и т.н., а това води до лошо качество и слаби резултати.

Именно за това тренирайте с един постоянен партньор, който сте обучили добре и така ще си помагате взаимно, а тренировката ще минава много по приятно.

Относно помощта по време на движението, трябва да сте напълно наясно, че целта е да помагате така, че скоростта на движение на трениращия да се запази така, както е правил предните повторения без ваша помощ(освен ако не тренира за взривна сила).

Диета за отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *