Програма за тренировки за възрастни

Може да изградите красиви и здрави мускули, независимо от вашата възраст!

Каква е възрастта на която е най-добре да се започнат занимания по фитнес, както и да се пият хранителни добавки е въпрос, който често си задават родители, учители, деца и пенсионери.

И кой е правилният отговор

Родителите обикновено смятат, че заниманията с тежести не са за децата, защото няма да пораснат на височина. Това, обаче е грешен отговор, защото ръста е генетично заложен, а тренировките с тежести ще спомогнат за израстването на височина, а и не само. И това е така, защото по време на силовата тренировка се стимулират жлезите с вътрешна секреция, включително и отговорникът за растежа на височина – растежният хормон, който се отделя от хипофизната жлеза. Подобно е и правилото за хранителните добавки, като изключим онези добавки, които са богато на кофеин. Нека разгледаме например суроватъчния протеин на прах. Какво всъщност представлява той. С прости думи казано, това е сухо мляко богато на белтъчини и бедно на въглехидрати и мазнини. Нима бебешкото сухо мляко е вредно! Ако протеинът на прах е от достоверна компания, то няма проблем с приема му, дори ако се приема и от малки деца, но дозировката, трябва да е според теглото и потребностите на индивида, който ще го приема.

А, каква е пределната възраст за подобряване на физическото състояние

Отговорът е, че такава възраст няма и ще цитирам един от раделите на уважаваната от мен книга „Тайните на моя успех“ :
fitnes trenirovki nad 50 godini
Част от страница 9 от книгата „Тайните на моя успех“ на Арнолд Шварценегер
„Можете да изградите мускулите си независимо от вашата възраст. Дори мъже на 40-50-60+ години, могат да се променят. Все пак, всеки преди да се заеме с някакъв спорт, има нужда от медицински преглед.
Силовите упражнения укрепват мускулите, а те ще предпазят тялото и психиката от много „отрицателни нападения“. Силните мускули могат да спасят и живота Ви в извънредни ситуации. Здравите мускули действат като „бронежилетка“, така че, когато и да започнем да спортуваме силово, това ще бъде голям здравословен плюс!

Желаете пример? Ето го!

Изгледайте видеото по долу на което попаднах случайно преди няколко седмици във фейсбук страницата на онлайн предприемача, консултант и лектор Борил Богоев , и което ме вдъхнови да напиша този материал.
Дешун Ванг модел
Дешун Ванг, Фото: http://www.mtime.com
Надявам се да вдъхнови и всеки, който е под или над 10 023 годишна възраст, защото в него има много позитивна енергия, която ще ви даде минимум искра за да стартирате нов начин на живот! Представям на вашето внимание моделът Дешун Ванг, който доказва, че никога не е късно да започнеш нов живот.
Надявам се този материал да е е бил полезен и за вас. А сега се погледнете в огледалото, погледнете и приятелите си с които сте били заедно в един клас! И ако не харесвате висналото си шкембе, отпуснати мускули и повишен процент на подкожни мазнини(затлъстяване) , ако смятате, че и те не харесват своето.., ако желаете да се погрижите за здравето си, както и за тяхното здраве… споделете във фейсбук профила си този материал, защото той може да промени много животи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *