Успешен финал на 21.098 км на Wizz Air Marathon Sofia 2019! И помни… [Не спирай да тичаш]

Маратон София 2019

Wizz Air Marathon Sofia 2019 е най-добре организираното състезание на което съм участвал към днешна дата. Като състезател по силов трибой съм участвал и на Национални състезания. И на Световно първенство! Но това състезание наричано още Софийски маратон или „Маратон София 2019“ ме впечатли, и вдъхнови за нови предизвикателства!

Как избрах своята дистанция на „Маратон София 2019“

Имайки предвид, че съм тежкоатлет беше логично да се пусна на 3 километровата дистанция или най-много на 10 км. Но честно казано не ме грабваха никак даже. Не усещах тръпка в тези дистанции. Затова участвах с цел да предизвикам себе си на дистанцията от 21,098 километра. Дистанция, която никога не съм тичал без да спирам и то из Софийските улици.

Маратон София 2019
С едно много енергично старче от Франция, което участва на 42 км! Уау!!!

Да тичаш обаче на бягаща пътека във фитнес залата и по улиците на София е нещо доста различно. След първите 5 километра краката ми се напомпаха (типично за тежкоатлетите). Въздух имам, но краката станаха тежки! 🙂 Разбира се започна да ми се схваща и левия глезен! Но си казах, че каквото и да се случва продължавам да тичам без да спирам! Това си повтарях по време на тичането, че просто не трябва да спирам да тичам.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ЦЯЛОТО ВИДЕО В YOUTUBE - КЛИКНИ ТУК

По трасето на маратона имаше безплатни пунктове с вода, енергийни напитки и храни. Имаше и рок групи, които подкрепяха с музика участниците в „Маратон София 2019“.

Изтичах разстоянието от 21,098 километра за 02:02:00 часа без да съм настъпвал газта!

Мой рекорд на Маратон София 2019

Но следващия път газта ще бъде настъпена максимално! Разбира се при максимално добра подготовка по темата! За мен „Wizz Air Marathon Sofia 2019“ беше турнир, който ме зареди с много позитивни емоции. Това е турнир, който отключва позитивната енергия. Енергия, която те стимулира да пребориш себе си! А пребориш ли себе си! Ти си непобедим!

В крайна сметка искам да кажа поне едно огромно благодаря на организаторът на това събитие, на всички негови партньори и участници! Още снимки от събитието (над 500 фотоса) ще намерите във фейсбук страницата на Софийски маратон 2019 на следния линк: https://www.facebook.com/SofiaMarathon

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *