Здравословна кампания за отслабване

Здравна кампания „Да се движим активно, да се храним здравословно“

На 01 юли 2017 година от 10.00 часа в градската градина на гр. Кърджали се проведе здравната кампания на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ – „Да се движим активно, да се храним здравословно“. Кампанията има за цел да се обърне специално внимание на балансирания начин на живот, на физическото и психическо здраве.

Кампанията се проведе с подкрепата на заместник председателя на Народното Събрание – Цвета Караянчева!

Специални гости в кампанията бяха: Г-жа Цвета Караянчева – заместник председател на Народното Събрание на РБългария, професор Донка Байкова и др. А аз Мартин Гергов в ролята на Доктор 3 Часа бях водещ и фитнес инструктор на събитието.

Цвета Караянчева на фитнес
Д-р Гергов в действие 🙂

Тази кампания се реализира с любезното съдействие на Доц. Д-р Тодор Черкезов – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, Медицински център „Авицена“, гр. Кърджали и ХОСПИС „Добролюбие“ ЕООД.

плакат на кампанията

За участниците в различните здравни състезания бяха осигурени над 35 награди от нашите активни партньори:

  • ВЕЛОГИГАНТЪТ „МAXEUROPE“, гр. Пловдив – най-големият производител на велосипеди в Европа, www.maxeurope.eu
  • КАФЕ „MARTINES CAFFE“, гр. София, www.martines-caffe.com
  • КЪЩА ЗА ГОСТИ „ЕГО“, к.с. Минерални бани, www.kg.centre-ego.info

Тренировка с Цвета Караянчева
И започнахме с ОФП

Програма на кампанията

Точно в 10.00 часа кампанията стартира със състезание за физическа издръжливост между Заместник Председателя на Народното Събрание на РБългария – г-жа Цвета Караянчева, Доцент Доктор Черкезов, Доктор Макаков и Здравко Карамитев. Те показаха своята издръжливост в изходно положение за лицева опора, плюс лицева опора на всеки 10 секунди!

ВИП Фитнес
По време на състезанието между специалните гости!

Първото място в класирането с награда „Почивка за двама в къща за гости „Его“ в к.с. Минерални бани“ – грабна Д-р Макаков, който показа изключителна издръжливост, плод на системни тренировки във фитнес залата.

Второто място с награда „Каска за велосипед“ от „MAXEUROPE“ – бе завоювано от Зам. Председателя на Народното Събрание. Г-жа Караянчева също показа завидна издръжливост, плод на силови тренировки и за малко да пребори Д-р Макаков!

Третото място заслужи Здравко Карамитев, чиято награда беше „Каска за велосипед“ от „MAXEUROPE“.

И четвъртото място се падна на Доцент Доктор Черкезов, който получи пакет кафе „MARTINES CAFFE“ за по голяма мускулна издръжливост.

И продължихме кампанията с базовите упражнения

След награждаването на специалните гости, кампанията „Да се движим активно, да се храним здравословно“ продължи с показно на правилното изпълнение на най-важните упражнения за здраве – базовите упражнения!

базови упражнения
Наблегнете на правилното изпълнение на базовите упражнения за да сте и силни, и здрави!

И веднага след демонстрацията на упражненията за всички мускулни групи, последваха състезания за малки и големи! Имаше интересни въпроси на които малките отговаряха правилно от раз и труднички състезания като клякане за брой пъти със собствено тегло, тичане на място и още, и още!

И когато удари 11.30 часа – Професор Донка Байкова изнесе изключително полезна лекция на тема „Здравословното хранене във всяка възраст“ / в конферентната зала на хотел „Арпезос“.

Снимка за спомен след лекцията на Професор Байкова

В някои от следващите ми материали ще се постарая да споделя части(видео материали) от лекцията на професор Байкова. С ръка на сърцето си мога да споделя, че тя е един изключително рядко срещан професионалист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *