Здравна кампания „Да се движим активно, да се храним здравословно“
Благотворителни кампании, Блог, Медии

Здравна кампания „Да се движим активно, да се храним здравословно“

На 01 юли 2017 година от 10.00 часа в градската градина на гр. Кърджали се проведе здравната кампания на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ – „Да се движим активно, да се храним здравословно“. Кампанията има за цел да се обърне специално внимание на балансирания начин на живот, на физическото и психическо здраве.

Кампанията се проведе с подкрепата на заместник председателя на Народното Събрание – Цвета Караянчева!

Специални гости в кампанията бяха: Г-жа Цвета Караянчева – заместник председател на Народното Събрание на РБългария, професор Донка Байкова и др. А аз Мартин Гергов в ролята на Доктор 3 Часа бях водещ и фитнес инструктор на събитието.

Цвета Караянчева на фитнес

Д-р Гергов в действие 🙂

Тази кампания се реализира с любезното съдействие на Доц. Д-р Тодор Черкезов – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, Медицински център „Авицена“, гр. Кърджали и ХОСПИС „Добролюбие“ ЕООД.

плакат на кампанията

За участниците в различните здравни състезания бяха осигурени над 35 награди от нашите активни партньори:

  • ВЕЛОГИГАНТЪТ „МAXEUROPE“, гр. Пловдив – най-големият производител на велосипеди в Европа, www.maxeurope.eu
  • КАФЕ „MARTINES CAFFE“, гр. София, www.martines-caffe.com
  • КЪЩА ЗА ГОСТИ „ЕГО“, к.с. Минерални бани, www.kg.centre-ego.info

Тренировка с Цвета Караянчева

И започнахме с ОФП

Програма на кампанията

Точно в 10.00 часа кампанията стартира със състезание за физическа издръжливост между Заместник Председателя на Народното Събрание на РБългария – г-жа Цвета Караянчева, Доцент Доктор Черкезов, Доктор Макаков и Здравко Карамитев. Те показаха своята издръжливост в изходно положение за лицева опора, плюс лицева опора на всеки 10 секунди!

ВИП Фитнес

По време на състезанието между специалните гости!

Първото място в класирането с награда „Почивка за двама в къща за гости „Его“ в к.с. Минерални бани“ – грабна Д-р Макаков, който показа изключителна издръжливост, плод на системни тренировки във фитнес залата.

Второто място с награда „Каска за велосипед“ от „MAXEUROPE“ – бе завоювано от Зам. Председателя на Народното Събрание. Г-жа Караянчева също показа завидна издръжливост, плод на силови тренировки и за малко да пребори Д-р Макаков!

Третото място заслужи Здравко Карамитев, чиято награда беше „Каска за велосипед“ от „MAXEUROPE“.

И четвъртото място се падна на Доцент Доктор Черкезов, който получи пакет кафе „MARTINES CAFFE“ за по голяма мускулна издръжливост.

И продължихме кампанията с базовите упражнения

След награждаването на специалните гости, кампанията „Да се движим активно, да се храним здравословно“ продължи с показно на правилното изпълнение на най-важните упражнения за здраве – базовите упражнения!

базови упражнения

Наблегнете на правилното изпълнение на базовите упражнения за да сте и силни, и здрави!

И веднага след демонстрацията на упражненията за всички мускулни групи, последваха състезания за малки и големи! Имаше интересни въпроси на които малките отговаряха правилно от раз и труднички състезания като клякане за брой пъти със собствено тегло, тичане на място и още, и още!

И когато удари 11.30 часа – Професор Донка Байкова изнесе изключително полезна лекция на тема „Здравословното хранене във всяка възраст“ / в конферентната зала на хотел „Арпезос“.

Снимка за спомен след лекцията на Професор Байкова

В някои от следващите ми материали ще се постарая да споделя части(видео материали) от лекцията на професор Байкова. С ръка на сърцето си мога да споделя, че тя е един изключително рядко срещан професионалист!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.