Митове и Факти за Фитнес Тренировки през Зимата

Фитнес JK околовръстен пътИ ето, че горещия летен сезон приключи и е време да се завърнем във фитнес залата.

Есенния, зимния и пролетния сезон са най-добрите сезони за тренировки на закрито, които обикновено са във фитнес залата.

Според привържениците на огромната мускулна маса, студените месеци са най-подходящи за т. нар. основен период. Повишаване на теглото и мускулната маса. Всъщност през зимните месеци метаболизмът ни се забавя, имаме и повече апетит. Което обаче в никакъв случай не ни поставя ограничителни рамки! Можем и да отслабваме, и да трупаме маса.

Така, че минете през фитнес магазина, напазарувайте си подходящи хранителни добавки в зависимост от целите си. Подходящо облекло и други необходими фитнес аксесоари за тренировка и напред към подготовката за лято 2016.

ПРЕЗ ЗИМАТА Е ДОБРЕ ДА КАЧВАШ МУСКУЛНА МАСА, А ПРЕДИ ЛЯТОТО ДА ОТСЛАБВАШ! ХМММ! Я ДА ВИДИМ!!!

Това е една голяма заблуда, която е останала от времето на мазните бодибилдъри. Те се тъпчеха с огромни количества калории, чакайки с нетърпение зимния сезон в който помпаха яко бицепси. Разхождайки се не с изрязани потници, а с тениски без ръкави(криейки мазните си кореми и гърди) . Внушавайки „професионализъм“.

Но нека да се върнем в настоящето и да видим привилегиите и недостатъците на зимния сезон.

  • ТЕМПЕРАТУРАТА

За да работим максимално без значение дали сме във фитнес залата или пък в офиса, едно от важните условия е стайната температура. Която трябва да бъде нито висока, нито ниска. През горещите месеци една не малка част от фитнесите спестяват от климатици. И колкото и да ни е горещо, то нищо не можем да направим по въпроса, а отгоре на всичко спортувайки повишаваме допълнително температурата. Това води до обилно потене, влошаване качеството на тренировките. И не на последно място може да доведе дори до кардиологични проблеми.

biceps_women

През зимните месеци също се пести от климатици, което също може да доведе до здравословни проблеми. А те са разтягане или скъсване на мускулни влакна, особено ако не сме повишили телесната си температура преди да пристъпим към работните серии. За целта обаче е достатъчно да повъртим на велоергометъра или пък да направим лек крос за десетина минути на бягащата пътека. Да направим ОФП и тогава да пристъпим към разгряващите и работни серии от тренировъчната ни програма.

Не трябва да забравяме и почивката между сериите. Най-добре е да си засичаме с хронометър за да поддържаме температурата на тялото си нормална и да се предпазим от простудяване.

митове и факти за фитнес тренировки през зимата , fatburner_jeni
Така, че през зимата дори и да е по хладно във фитнес салона, то бързо можем да повишим температурата си. А след това да тренираме пълноценно изпълнявайки, посочените по горе условия. Като естествено можем да добавим и чаша кафе, а за по напредналите и 1000-2000 мг Л-карнитин и фет бърнър.
  • АПЕТИТЪТ

За разлика от горещините, то през зимните месеци, обикновено апетитът ни е по голям. Което е изключително добре без значение дали искаме да повишим мускулната си маса или пък да чистим подкожните си мазнини. Честото хранене(на всеки 3-3,5 часа) в зависимост от приема на белтъчини, въглехидрати и мазнини, води до забързване на метаболизма без значение от сезона.

  • РАЗХОД НА КАЛОРИИ

Навярно сте запознати, че колкото повече калории изразходвате, толкова по бързо ще изгорите и подкожните си мазнини. Студът определено черпи яко от калориите ни и отново добавяме още един плюс към тренировките за супер тяло през студените месеци.

Няма го и онова обилно стичане на пот, което води до сгъстяване на кръвта, главоболие и затруднено функциониране на сърдечно-съдовата система. В крайна сметка стигаме до извода, че студените месеци са най-подходящото време за пълноценни тренировки във фитнес залата, както и за спазване на хранителен план без значение дали целта е отслабване, мускулна маса, повишаване на взривната сили или пък тонус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *