Най-добрият показател за формата е огледалото

Огледалото и Перфектната формаСъс сигурност формата е от немаловажно значение в днешния начин на живот. Именно затова ние ходим не само на фитнес, фризьор, маникюр, педикюр, козметик, а и на много други процедури.

Но замисля ли сте се кой е най-добрият показател, който може да ви покаже в реално време как сте с формата, като имам предвид формата на тялото.
Предполагам, че мнозина от вас ще кажат, че кантарът е най-често ползваният показател чрез който следят развитието си.
Аз обаче не съм съгласен, ако не сте състезател, който следи категорията си.

Ако не се досещата, кои са най-добрите показатели с които да следим напредъка си.
Ще ви подскажа, че някои от тях ги ползвате почти всеки ден без значение на пола ви.

Защо кантарът не точен показател

Най-често ползваният уред за следене на напредъка от диетата и упражненията, наистина се оказва кантарът, но това е най-голямата грешка, която може да направите.
Без значение дали започвате да тренирате за маса или релеф(отслабване) покачването дори на съвсем малко мускулна маса е неизбежно, особено ако за първи път пристъпвате към изпълнението на силови упражнения.

Силовите упражнения за тези, благодарение на които след месеци упорити тренировки, мускулите ни ще изглеждат много красиви и с изящна форма, която с друго не става.
Благодарение на тях се получават микроразкъсвания на мускулни влакънца от където след време нараства и чистата мускулна маса.
Именно затова въпреки, че тренирате за отслбване, кантарът ще ви покаже, че килограмите ви са дори повече от преди, което в никакъв случай не означава, че сте повишили подкожните си мазнини, ако наистина си спазвате хранителния и тренировъчния режим. Предполагам разбрахте, че кантарът не ви върши добра работа.

Направо към отговора на въпроса

Огледаце, огледалцеБез да изпадам в дълги подробности и описания, пристъпвам към отговора на въпросното заглавие на темата.
Ако не сте професионален състезател, който го интересува, какво е съдържанието на подкожни мазнини например около талията, то забравете и за калипера.

Най-точният показател в случая се явява огледалото, което ползвате всеки ден.
Затова забравете всякакви кантари, калипери и ролетки, а се доверете на него.
Запомнете, че не е от значение, колко е голяма обиколката на бицепса или на талията, а важното е мускулни групи да са симетрични, от където идва и красотата.

Също така не означава, че сте в супер форма ако сте слаб, колкото и да е разпространено това твърдение сред женската аудитория, особено гледано от мъжка гледна точка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *