Онлайн магазин за авточасти

Разбери, защо не сменям зимните си гуми, а шофирам с тях и през лятото!

Предполагам знаете, колко досадно е да сменяте гумите на автомобила си два пъти годишно! Веднъж слагате зимни гуми, а след няколко месеца – летни! Това разбира се създава неудобство, както от финансова (търсите гуми на добра цена в някой онлайн магазин за авточасти), така и от времева гледна точка.

Именно поради тази причина, ето как процедирам!

За моя автомобил KIA Rio ползвам само зимни гуми. Да, да! Правилно прочетохте. Карам автомобила си със зимни гуми през лятото, и със зимни гуми през зимата. Опс! Всъщност си имам и една резервна лятна гума в багажника.

онлайн магазин за авточасти

Но, какво ще се случи, ако карам и през лятото със зимни гуми?

Не съм специалист по темата, но с години шофирам така и всичко е точно. Дори смятам, че е и по безопасно, особено когато през лятото завали дъжд. Така сцеплението на гумите с асфалта ще е по голямо за разлика от летните. Така че, когато наближи зимния сезон, правя следното!

Слагам предните зимни гуми отзад, а задните отпред, защото триенето при тях не е, както при задните. И така карам до следващата зима. Тогава пък си купувам две нови зимни гуми и ги слагам отпред.

В крайна сметка преценявам в зависимост от това, колко са се изхабили грайферите на гумите. Този трик ми каза един майстор на автомобили от моето градче. Ако пък предпочитате да си сменяте гумите и през зимния, и през вече настъпилия летен сезон! Ето ви една от многото ниски ценови листи на която попаднах в огромен онлайн магазин за авточасти!

Онлайн магазин за евтини авточасти и гуми

Ако сте срещали и други подобни магазини ще се радвам да ги споделите в коментар, както и да споделите следното на база опита си!

Точно на 10.000 километра ли трябва да се сменя маслото и масления филтър и какво друго? Или може да караме автомобила си повече… и колко повече. Още 1000, 2000, 3000 или повече километра?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *