Мястото на черешите в популярната сред масовия потребител „плодовата диета“ за отслабване

плодова диета за отслабване и череши

Плодова диета за отслабване е една сред най-популярните диети за поддържане на красива форма. Всъщност обаче тази диета е популярна в средите на „масовия потребител“ и в никакъв случай в средите на професионалистите. И от тук мое би вече си задавате въпроса – как така?
В следващите редове ще ви припомня отново, като главен виновник е сезонът на черешите.

Червени череши и плодова диета за отслабване!

И щом е сезонът на черешите, то защо пък да не се подложим на плодова диета за отслабване с череши. Звучи доста вкусно, нали? Със сигурност отговорът е вкусен, но нека първо разберем на какво са богати червените череши, а след това да си направим изводите.

Червените череши са вкусни сладки с леко кисел вкус плодчета. Те съдържат йод, флуор, хром, силиций, никел, кобалт, цинк, мед, манган, както и пектин. Пектинът бива използван с цел отстраняване от организма на токсичните вещества, както и за намаляването на кръвната захар и холестерола в кръвта.

диета за отслабване с череши

Хранителни стойности в 100 гр. червени череши

Калории: 63 ; Протеин: 1.06 гр. ; Мазнини: 0.2 гр. ; Въхлехидрати: 16 гр.
Фибри: 2 гр. Захари: 12.82 гр. Сукроза: 0.15 гр. Глюкоза: 6.59 гр. Фруктоза: 5.37 гр.

Както виждаме от хранителните стойности – черешите съдържат и прости въглехидрати (Захари: 12.82 гр. Сукроза: 0.15 гр. Глюкоза: 6.59 гр. Фруктоза: 5.37 гр.) , като количеството белтъчини е само 1.06 грама на 100 грама продукт, което е изключително малко и абсурдно за да се доверим на здравословно отслабване с череши.

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

„В проведено американско проучване 12 жени с нормално тегло получават в продължение на два дни стандартни храни с еднакво съдържание на калории, белтъчини, въглехидрати и мазнини. В единия от двата дни изпиват напитка, подсладена с фруктоза, а на другия с глюкоза. Измерванията след храненето с прием на фруктоза показват по-ниски нива на инсулин и лептин в плазмата, отколкото на другия ден; в други проучвания вече е установена зависимост на същия ефект с повишен апетит и наднормено тегло.

Освен това повишаващия апетита хормон-Ghrelin , който обикновено спада след хранене, намалява по-забавено.

В допълнение фруктозата предизвиква трайно повишаване на триглицеридите.
Стига се до извода, че хормоналният отговор на приема на фруктоза е сравним с този след приема на храна, богата на мазнини“. Източник: Списание „Диабет и метаболизъм“.

И не прекалявайте с черешите, особено през горещите дни, защото в сравнение с повечето плодове черешите имат много калий и малко натрий. А калият, възпрепятства задържането на течности в организма, като съдейства за тяхното изхвърляне. Ако пък добавите и кофеинови напитки! Хм, тогава се увеличава дехидратирането(обезводняването) на организма ни.

В не малка част от случаите, когато се консумират череши,умишлено се избягва комбинацията им с течности, поради опасност от стомашни неразположения, а понякога и съпроводени с диария. И така обезводняването на организма се увеличава и увеличава, а кръвта се сгъстява, а циркулацията й се забавя. А последното може да ви доведе до проблеми и със сърцето. Така, че не се унасяйте с консумацията им! 🙂

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *