Професионалист или пенкилер си ти?

Какво е Пенкилер?„Избери си работа, която да обичаш, и по вече няма да работиш дори и един ден“-гласи една велика мисъл на Конфуций.
Тази статия може да бъде озаглавена и като Фитнес лъжи-част 4, т.е. продължение на започнатата инициатива от Ангел Трендафилов и Белчо Христов.
Всеки ден се възмущавам от хората, които разбират и са майстори във всяка сфера.

Определено съм се нагледал наистина много на „разбирачи“. Радвам се, че аз не съм от тях!
Това, което ме накара да се присъединя към инициативата бе част от следната публикация: „…самите собственици на зали, никога няма да наемат да работят за тях специалисти.
В повечето случаи гледат да назначат някой, който знае по-малко, за да не повдига въпроса за увеличение на заплатата след време, да не се бърка в ръководството.
Ами от къде ще дойде качеството, обслужването…

Много работни места съм сменил, именно поради тази причина и никога не съм оставял да бъда правен на смешник в истинския смисъл на думата или с други думи казано да те тъпчат, а ти да си траеш. Твърдо НЕ!

Спортът, позитивното мислене и вярата са голям жокер към успеха!
Уверил съм се, че в нашата мила родина се цени човекът, който е „майстор“ във всичко.

Уверил съм се, че ако започнеш работа например като фитнес инструктор на Пенка, освен това ти трябва и да и ремонтираш колата, да и чистиш къщата, ако може да поливаш цветята, да готвиш също няма да е зле, абе трябва да си разбираш от всичко.
Ако обаче ти поради една или друга причина разбираш по вече от Пенка-не очаквай да ти повиши заплата или пък да се поучи, защото въпреки всичко тя е шеф, но за голяма жалост без покритие.
Но пък ти може да получиш съвет, като например безплатно самоубочение и месец без заплата в сфера, която пределно ти е ясна и си се доказвал доста пъти.
Да спра до тук ли? Не-още малко ще продължа.
Постоянно следя в нет пространството обяви за работа в мои любими сфери.

Недоумявам… не напротив доумявам много добре даже, защо има фирми в които персонала постоянно се сменя или може би сам напуска.
От хубаво никой не бяга-нали така! Може би ще кажете-неподходящи служители.
Ок! Да приемем, че е така.

А кой е виновникът-не е ли този, който ги е назначил. Не може да пишеш, че търсиш професионалист и като се обадиш да ти кажат… е долу-горе да разбира от еди какво си.

Какво означава да накараш човек, който обича работата си като част от себе си, като хоби-да я напусне само след няма и месец.
Служителите са тези, които въртят колелото на мелницата. Ако те са некачествени-провал, ако са качествени и работят продуктивно без да ги стимулираш-провал.

Мога още много да пиша и да давам примери, защото съм сменил много работни места и ще сменям ако се налага, но спирам!
Само искам да ви представя нещо, което открих ровейки се в нета за работа ако кандидатствате в чужбина или по точно, където ценят професионализма-залагат на следните факти:

Някои факти, с които трябва да се съобразявате при търсене на работа:

– работодателят назначава само най-добрия кандидат;
– скромността ще ви убие, самохвалството ще помогне ако е подплатено;
– ако искате по-ниска заплата за да ви вземат – няма да ви вземат;
– българският „пенкилер“ – майстор по всичко, въобще не се цени;
– колкото по-тясна е специализацията ви и по-дълго сте я практикували, толкова по-добре ще ви приемат.

Ако сте били жертва на подобни „майсторски“ изпълнения, които са Ви принудили да напуснете любима работа или просто сте разочарован от работата си-ще се радвам да ги коментирате, защото професионализмът трябва да се цени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *