COVID-19 – Технология на унищожението на принципа „Прозорецът на Овертон“ (+Видео)
Блог, Емоции

COVID-19 – Технология на унищожението на принципа „Прозорецът на Овертон“ (+Видео)

Ако не сте чували за „Прозорецът на Овертон“ и може би връзката му с COVID-19! То сега ще изразя моето си мнение! Тази технология или още по точно казано „гнусна PR техника“ е създадена от Джоузеф Овертон – старши вицепрезидент на центъра за обществена политика Mackinac Center. Това е метод, който може да извади съвършено чужди за обществото идеи от помийната яма на общественото презрение, да ги измие с подкрепата на медиите, религията и разни „светила – продажни доктори и др.“, и в края на краищата законодателно се приемат.

Именно нещо в този стил се случва и най-рекламирания вирус „COVID-19„. А всъщност той не е нещо повече от грипа, който познаваме. Но благодарение на „гнусния PR“ се разказа супер смешна на пръв поглед история, но видимо успешна за да промие мозъците на масовката, която е и роботизирано религиозна според моите виждания и по тази тема!

Прозорецът на Овертон & COVID-19

Спомнете си само как започна всичко. Някъде в далечен Китай един китаец изял прилеп (предполагам вероятно е бил жив прилепът) и се заразил от нечувана до сега болест. В този стил започват и доста интересни филми на „Уолт Дисни“ например. Но, ако се замислим аджеба на кой му е нужно да яде суров прилеп. Бил съм в Китай и в Пекин има огромен пазар за всякакви подобия, но обикновено се консумират печени или варени. Както и да е!

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

Тази болест била толкова мощна, че дори й завидяла атомната бомба. Пффффф и целият свят пламнал за нула време в COVID-19. За голямо съжаление обаче масовката бързо повярвала на медийната манипулация, та чак си сложили всички маски… разбира се, че и закон са измислили за носене на маските. А, колко пари се направиха от продажба на парцалчетата (всъщност хартийките) и в последствие останалите рекламни материали (пари за болници, за ваксини, за реклама и още, и още) – това е друга тема на разговор.

А един от най-лесните начини да се контролира масовката е като й се внуши – СТРАХ! А от какво го е страх масово човека. Разбира се, че от смъртта. Но не и интелигентния човек, който е почти абсурдно да бъде манипулиран!

Ако търсите книга, която да ви запознае с триковете в ПР за въздействие върху обществото, бестселърът на Глен Бек „Прозорецът на Овертон или Залезът на демокрацията“ ще ви отведе в една мощна американска ПР компания. ПР мозъците в тази фирма могат да ви накарат не само да повярвате, че бутилирана вода е по-добра от тази от чешмата (макар, че е налята от същото място), но и да платите 3 долара за нещо, което иначе бихте ползвали безплатно. Също така бързо и лесно ще ви убедят и в най-странните идеи, които в момента може да ви се струват абсурдни. Източник: www.danybon.com

А сега нека се върнем отново на темата за корона вируса. Разпитвах мои познати, които имаха роднини с т.нар. COVID-19. Дори някои от тях починали. Но забележете само! Тези хора са били с наднормено тегло, не спортуващи, под постоянен стрес в бизнеса и без елементарни здравословни хранителни навици. И хоп един почина от ковид, но бил с двустранна бронхопневмония. Упс! Ами тя е позната от край време бе! Друг пък 3-5 дни не можел да стане от леглото. Оу! Подобни настинки съм прекарвал и аз преди години, както и много други!

COVID-19 е просто един омагьосан кръг създаден от алчни за пари и още повече… жадни за ВЛАСТ „хора“ в който повярва масовката. След него ще има много повече болести причинени от изкуствено създадения страх, безработицата и глада!

А сега нека хвърлим и един поглед върху настолната книга на хитлеровия министър на пропагандата Йозеф Гьобелс – „Пропаганда“ на Едуард Бернайс. Започваща с уводните думи – „Когато цивилизованото общество става все по – сложно и нуждата от невидимо правителство все по-явна, тогава се появяват и усъвършенстват технически средства, чрез които да се контролира общественото мнение. Демокрацията е в ръцете на интелигентно малцинство, което знае как да контролира и направлява масите.“ (бел. авт. Мартин Гергов – интелигентен човек обаче не означава да манипулира… манипулацията е сестра на лъжата).

Така че всеки път, когато ни пробутват някоя малоумна теза, е хубаво да се замислим дали за пореден път не ставаме жертва на технологията за промиване на мозъци наречена „Прозорецът на Овертон“.

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.