Прозорецът на Овертон

COVID-19 – Технология на унищожението на принципа „Прозорецът на Овертон“ (+Видео)

Ако не сте чували за „Прозорецът на Овертон“ и може би връзката му с COVID-19! То сега ще изразя моето си мнение! Тази технология или още по точно казано „гнусна PR техника“ е създадена от Джоузеф Овертон – старши вицепрезидент на центъра за обществена политика Mackinac Center. Това е метод, който може да извади съвършено чужди за обществото идеи от помийната яма на общественото презрение, да ги измие с подкрепата на медиите, религията и разни „светила – продажни доктори и др.“, и в края на краищата законодателно се приемат.

Именно нещо в този стил се случва и най-рекламирания вирус „COVID-19„. А всъщност той не е нещо повече от грипа, който познаваме. Но благодарение на „гнусния PR“ се разказа супер смешна на пръв поглед история, но видимо успешна за да промие мозъците на масовката, която е и роботизирано религиозна според моите виждания и по тази тема!

Прозорецът на Овертон & COVID-19

Спомнете си само как започна всичко. Някъде в далечен Китай един китаец изял прилеп (предполагам вероятно е бил жив прилепът) и се заразил от нечувана до сега болест. В този стил започват и доста интересни филми на „Уолт Дисни“ например. Но, ако се замислим аджеба на кой му е нужно да яде суров прилеп. Бил съм в Китай и в Пекин има огромен пазар за всякакви подобия, но обикновено се консумират печени или варени. Както и да е!

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

Тази болест била толкова мощна, че дори й завидяла атомната бомба. Пффффф и целият свят пламнал за нула време в COVID-19. За голямо съжаление обаче масовката бързо повярвала на медийната манипулация, та чак си сложили всички маски… разбира се, че и закон са измислили за носене на маските. А, колко пари се направиха от продажба на парцалчетата (всъщност хартийките) и в последствие останалите рекламни материали (пари за болници, за ваксини, за реклама и още, и още) – това е друга тема на разговор.

А един от най-лесните начини да се контролира масовката е като й се внуши – СТРАХ! А от какво го е страх масово човека. Разбира се, че от смъртта. Но не и интелигентния човек, който е почти абсурдно да бъде манипулиран!

Ако търсите книга, която да ви запознае с триковете в ПР за въздействие върху обществото, бестселърът на Глен Бек „Прозорецът на Овертон или Залезът на демокрацията“ ще ви отведе в една мощна американска ПР компания. ПР мозъците в тази фирма могат да ви накарат не само да повярвате, че бутилирана вода е по-добра от тази от чешмата (макар, че е налята от същото място), но и да платите 3 долара за нещо, което иначе бихте ползвали безплатно. Също така бързо и лесно ще ви убедят и в най-странните идеи, които в момента може да ви се струват абсурдни. Източник: www.danybon.com

А сега нека се върнем отново на темата за корона вируса. Разпитвах мои познати, които имаха роднини с т.нар. COVID-19. Дори някои от тях починали. Но забележете само! Тези хора са били с наднормено тегло, не спортуващи, под постоянен стрес в бизнеса и без елементарни здравословни хранителни навици. И хоп един почина от ковид, но бил с двустранна бронхопневмония. Упс! Ами тя е позната от край време бе! Друг пък 3-5 дни не можел да стане от леглото. Оу! Подобни настинки съм прекарвал и аз преди години, както и много други!

COVID-19 е просто един омагьосан кръг създаден от алчни за пари и още повече… жадни за ВЛАСТ „хора“ в който повярва масовката. След него ще има много повече болести причинени от изкуствено създадения страх, безработицата и глада!

А сега нека хвърлим и един поглед върху настолната книга на хитлеровия министър на пропагандата Йозеф Гьобелс – „Пропаганда“ на Едуард Бернайс. Започваща с уводните думи – „Когато цивилизованото общество става все по – сложно и нуждата от невидимо правителство все по-явна, тогава се появяват и усъвършенстват технически средства, чрез които да се контролира общественото мнение. Демокрацията е в ръцете на интелигентно малцинство, което знае как да контролира и направлява масите.“ (бел. авт. Мартин Гергов – интелигентен човек обаче не означава да манипулира… манипулацията е сестра на лъжата).

Така че всеки път, когато ни пробутват някоя малоумна теза, е хубаво да се замислим дали за пореден път не ставаме жертва на технологията за промиване на мозъци наречена „Прозорецът на Овертон“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *