Как да тренираме качествено и безопасно за дупе и бедра, когато сме сами в залата?

Стойка за клек с ограничители

Клек с широк разкрач, клек с тесен разкрач, клек пред гърди, клек с щанга на рамене. Упражнения познати на всеки, но не и изпълнявани от всеки.
Има оправдания, а покрай тях тайничко надничат не едно и две страдания. Страдания, които може всеки да си навлече, ако не се заслуша в съветите на ей това момче(на снимката 😉 ).

Как да тренираме качествено и безопасно за дупе и бедра в къщи или в публичната фитнес зала?

Добър въпрос и отговора го знаем, нали. Клек, клек и отново клек. Но как? Когато желаем да натоварим активно седалищните мускули и да ги предизвикаме да нараснат красиво и сексапилно!
Знаем, че трябва клякаме!
Качествената работна серия обаче, изисква максимално натоварване.
Или по точно казано – необходимо е последните 1-2-3 повторения да бъдат наистина последни. За целта най-добрият вариант е да тренираме с тренировъчен партньор, който да ни пази и да ни помогне за последните повторения.

Травми клякане
Той тренираше сам и на уред без стопери.
Добре, че тежестта беше само 30 кг. И добре, че го видях в шумната фитнес зала. Щангата беше затиснала лицето му и не можеше да извика за помощ!

Ако се обърнем обаче във фитнеса ще видим, че единици са спортуващите, които тренират с тренировъчен партньор. Причината обикновено е, че някои от хората нямат възможност да си позволят фитнес инструктор.
Или пък просто няма толкова много фитнес инструктори в залата.

И ето днес е време за бедра и желаем да ги натоварим качествено. Но! Нямаме тренировъчен партньор. В този случай обикновено започваме да изпълняваме упражнението и тренировъчните серии сами.
И естествено не натоварваме мускулната група достатъчно поради страха, че щангата може да ни затисне. Което не е никак за подценяване.
Наистина клякането е най-доброто упражнение за бедрата и седалищните мускули, но е и едно от най-опасните силови упражнения със свободна тежест. В тази ситуация на помощ идва стойката за клек със стопери.

Комбинирана стойка за клек със стопери „Havos“

Ако често спортуваме сами, то задължително, трябва да обърнем сериозно внимание на фитнес уредите си. И особено, ако фитнеса ни е в къщи. Именно и това е една от главните ми цели в тази публикация, посветена на безопасното и качествено клякане.

Като бивш състезател съм минал през, какви ли не уреди и съм направил един куп експерименти. И съм научил, че мерките за безопасност не трябва да се подценяват.
И веднага за пример давам комбинираната стойка за клек на българската фирма „Havos“. Това е стойката за клек, която със сигурност има повече предимства от стойките за клек, които сте ползвали до сега.

Видео ревю(изгледайте видеото за по добра представа на уреда)

Характеристики

  • Ширината на тази стойка за клек е регулируема от 650 мм до максимум 1 070 mm.
  • Височината на колоните може да се променя от най-ниската си точка на височина 914 мм до максимум 1 764 mm.
  • Стопери, които гарантират безопасността и доверието на потребителя, могат да бъдат променяни от ниското ниво от 630 милиметра до максимум 930 мм височина.

Само тези 3 характеристики ни дават удобната възможност да правим не само клек, но и упражнения като:

  • Раменни преси

Аз ползвам комбинираната си лежанка и тези стойки се вписват идеално в тренировката ми за рамене. Раменните преси са базово упражнение, което натоварва всички мускули на раменете без задната част.

Раменни преси видео
Раменни преси

  • Френски преси

Това е следващото упражнение в което стойките на „Havos“ ми помагат с удоволствие. Френските преси са базово упражнение за натоварване на трицепсите.

Френски преси - видео
Френски преси

  • Кофички

Едно много старо и приятно упражнение, което е отлично допълнение към тренировката за гърди. Аз го включвам като последно упражнение(трето) за максимално изпомпване на мускулатурата.

Кофички видео
Кофички

  • И още, и още упражнения.

Според тестове на производителя, стойката за клек може да поддържа максимален товар до 350 кг.
Настройва се по 3 начина: корекция на ширината, настройка на височината на двете колони и стоперите за безопасност. Размери: 91 х 110 х 173 см.

Как да си поръчате тези стойки за клек и каква е цената им?

Комбинираните стойки за клек „Havos“могат да бъдат поръчани директно от официалната интернет страница на производителя – www.havos-bg.com.
Уредът пристига до няколко дни, като производителя поема 30% от куриерската услуга.

Фитнес уреди цена нови
Уредът е много лесен за сглобяване

Цената на този уред за възможностите и масивната конструкция, които предлага е напълно поносима.

Фитнес уреди за домашно ползване
Цена: 199 лева

„HAVOS“ е един от водещите търговци в България в продажбата на фитнес оборудване. Стреми се да предлага най-широката гама от фитнес уреди като същевременно се поддържа 100% удовлетвореност на клиента! HAVOS-BG.com предлага бързи срокове на доставка и експертна сервизна помощ.

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *