Шаолин манастир

Приет съм като студент в центъра за обучение на монаси войни, храм „Шаолин Юнан“, Китай

Аз съм изключително развълнуван да ви разкажа за моето приемане в центъра за обучение на монаси войни, храм „Шаолин Юнан“ в Китай.

Манастирът Шаолин е известен по целия свят със своята дзенбудистка философия и бойните си изкуства. В този манастир, монасите не само търсят спокойствие и духовно развитие, но и тренират кунг фу – едно от най-известните бойни изкуства на планетата.

Тези монаси войни притежават не само физическа сила, но и умение да контролират своята енергия. Техниките им комбинират грацията и гладкостта на движенията с прецизността на бойното изкуство. В храм „Шаолин Юнан“ студентите получават специализираното обучение, което им помага да постигнат перфектна хармония между тялото и ума.

И така! Преди 2 седмици реших да кандидатствам за обучение по кунг фу в „Шаолин“! И… съм приет като студент от септември 2024-та година!

Hello Martin, Welcome to the Warrior Monks Training Centre, Shaolin Temple Yunnan – Shifu Shi Yanjun Kung Fu team. After presenting your application to Shifu Shi Yanjun, he is happy to invite you to train with us in the Shaolin Temple – Huigan Temple in Shandong Province, Ma Qi Mountains.

Shaolin Temple Yunnan

Храмът Шаолин в Юнан е официалният дом на храма Сонгшан Шаолин за изучаване на бойни изкуствабудизъм и традиционна култура, медитация и чи гонг, и традиционна китайска медицина.

Със сигурност малцина са тези, които знаят в дълбочина за мен. И в тази дълбочина се намира и Кунг Фу. Кунг Фу е първото бойно изкуство, което започнах да трениран още като дете в село Свирачи. Разбира се тренирах, гледайки филми за манастира „Шаолин“, както и по книга на Брус Лий. Дори имах специална сива униформа, наподобяваща онази на бойците в манастира, която моята баба беше поръчала за мен.

Малко по късно се записах в школа по Таекуондо в град Ивайловград. Тренирах с голяма хъс. Научих се да правя и мъжки, и женски шпагат. Но малко след спечелването на първия си колан с жълта лентичка… школата беше закрита поради липсата на достатъчно трениращи. След това започнах да тренирам фитнес.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО!

По късно бях приет във висше военно училище, където в свободното си време тренирах ортодоксален Тай Дзи Цюан по книга и фитнес. Години след това отново възобнових тренировките си по Таекуондо, но тренирайки сам след тренировката си по фитнес във фитнес залата.

В манастира Шаолин тренировките не само развиват физическата издръжливост и гъвкавост, но също така и духовното спокойствие. Монасите войни научават да се фокусират, да контролират емоциите си и да намират равновесие в света около тях.

Шаолин е мястото, където магията на Кунг Фу оживява

Тук, монасите войни израстват в истински герои – хора с несравними умения и постижения. Те стават пример за това как чрез постоянна тренировка и самодисциплина можем да постигнем нещата, които изглеждат невъзможни.

Шаолин

Ако сте готови да откриете своята вътрешна сила, нека отидем заедно през септември 2024 година в Шаолин, Китай! (за повече подробности се свържете с мен на тел. 0893 889 768 ). Идеята на обучението в Шаолин е да открием баланса между физическата издръжливост и духовното развитие.

Шаолин е известен не само със своите бойни умения, но и със своята философия и духовно развитие. Обучението на монасите в храм Шаолин Юнан е изключително строго и интензивно. Те прекарват години, посветени на тренировки и изпитания. Техниката, координацията и силата им са безупречни. А след това те предават уменията на своите ученици в зависимост от времето за обучение, което могат да посветят по време на чиракуването си в като студенти.

Кунг фу не е просто бойна техника – то е пътят на самосъзнанието и саморазвитието

През вековете тази форма на обучение е оформяла животите на хората в Китай и по целия свят. Влиянието й отразява както физическото здраве, така и духовното равновесие. Храм Шаолин Юнан продължава да бъде символ за бойните изкуства и мъдростта на Китай. Тя привлича посетители от целия свят, които искат да се потопят в тази уникална култура и да се впечатлят от невероятните кунг фу демонстрации.

С монах на Китайската стена

Шаолинските монаси са известни не само със своята умелост в бойните изкуства, но и със своята душевна и физическа подготовка.

Тренировките на шаолинските монаси не само ги правят физически здрави, но им помагат да постигнат спокойствие и хармония. Тези тренировки комбинират физически упражнения, кунг-фу, тай цзи и гимнастика, медитация и духовно развитие. Те осъзнават, че за да бъдеш по-силeн физически, трябва първо да бъдеш по-силен душевно. Затова, чрез медитация и вътрешна работа, те се стремят да постигнат вътрешен мир и спокойствие.

Тренировки по Кунг Фу в манастир Шаолин в Китай

Когато умът си почива спокойно, Чи тече плавно и изпълва тялото и духа със сила. Когато умът присъства, Чи става плътна, тъй като е канализирана в една точка и във всяко ваше движение има енергия и убеденост. Притеснението за неща разпръсква енергията и фокуса, отслабва тялото и ума и прави по-трудно да живеем добре. Като воин от Шаолин имате силата да се справите с всичко, което ви се изпречи. Знайте това и се усмихвайте всеки ден.

Съсредоточете се върху стъпките пред вас и вижте колко по-лесно е да изкачите тази планина, отколкото сте мислили в ума си. Планината не е планина, реката не е река.

Написано с Qi от Shifu Shi Yanjun, P.S. Бележка от Shi Hengyi: Всяко планинско изкачване започва от основата.

Тренировките на Шаолинските монаси са не само физически предизвикателни, но и изискват дисциплина и ангажираност. Те учат монасите и студентите от различни краища на света да преодоляват своите граници, и да преборят всички трудности. Това ги подготвя за битката на живота, където силата и спокойствието са от първостепенно значение.

Шаолин

Шаолинските тренировки имат широк обхват от ползи – физически, психически и емоционални. Те помагат на монасите да разберат своята вътрешна сила и да я изразяват чрез контрол в бойното изкуство. Такава подготовка им дава увереност в себе си както на бойното поле, така и в ежедневния живот.

Но как точно тези монаси успяват да променят животите на хората? Нека погледнем най-популярните начини, по които школата Шаолин оказва влияние:

1. Физическо здраве и дисциплина: Бойното изкуства на Шаолин е известно със своята физическа интензивност и тренировки. То помага на хората да развият силата, гъвкавостта и координацията на тялото си. Приложените упражнения и дисциплината им помагат да подобрят общото си здравословно състояние.

2. Духовно развитие: Монасите от Шаолин преподават не само бойните техники, но и учението за вътрешния мир и спокойствие. Техниките на медитацията, които представляват важна част от тяхната практика, помагат на хората да намерят вътрешна хармония и баланс.

3. Култура и традиции: Школата Шаолин е не само за бойците, но и за всички, които желаят да опознаят културата на бойните изкуства. Монасите от Шаолин активно споделят своята култура и чрез представления по целия свят, като така запознават хората с богатството на традициите и философията на Шаолин.

P.S. Ако желаете да кандидатствате за приемане като студент в „Шаолин Юнан“ е необходимо да попълните и изпратите онлайн формуляр за кандидатстване на официалната страница на Shaolin Temple Yunnan – Shaolin Temple Yunnan. Попълването и изпращането на формуляра НЕ означава, че сте приети.

По преценка на ръководството най-вероятно ще получите още въпроси за да се установи до колко сте подходящ да постъпите като студент в „Шаолин Юнан“. Също така, ако бъдете приет, имайте предвид, че обучението е платено и включва униформа, настаняване в храма, храна по три пъти на ден, обучение и др., като средствата се използват за поддръжката на храма.