София Дуба преход с велосипед

Епичното приключение: От София до Дубай с трекинг велосипед – Инициатива, Страст и Мотивация!

Днес ще ви разкажа за едно предстоящо от 1-ви ноември 2023-та година изключително предизвикателство. Какво ще кажете да прекосим 5000 километра с трекинг велосипед от София до стария Дубай. Това не е просто обикновено пътуване, а истинско приключение, което ще ви накара да изпитате максималната адреналинова тръпка. Трекингът с велосипед по този маршрут е нещо, което само най-смелият и авантюристичен дух може да осмели.

Самотата на пустинята, красивите гледки на планините и безкрайните пътища представляват само част от това, което ще откриете по време на това екстремно пътуване. Вашата физическа издръжливост и дух на приключение ще бъдат поставени на изпитание.

Инициативата ми „С трекинг велосипед от София до Дубай“ е по случай старта на Hope Makers Bulgaria

Независимо дали сте опитен трекинг любител или новак в света на двуколесния спорт, това предизвикателството има какво да ви предложи. Но не се притеснявайте, защото с правилна подготовка и подкрепа можете да постигнете невероятни постижения с велосипед.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО!

P.S. Изгледайте видео материала до край за да разберете подробности за инициативата ми по случай старта на „Hope Makers Bulgaria„.

Така че, готови ли сте да се отправите на това невероятно пътуване с велосипед от София до Дубай? Пригответе се за едно изживяване, което ще ви остави спомени за цял живот!

Страстта и Мотивацията зад това невероятно предизвикателство

А сега ще ви запозная със страстта и мотивацията зад това невероятно предизвикателство – велосипедисти с цел. Това е инициатива, която изисква не само физическа подготовка, но и огромно желание да преодолееш границите на своите физически и психически възможности. Страстта е това, което пламти в нас и ни кара да поставяме нови цели и да работим упорито за тяхната реализация. В случая на велосипедистите с цел, страстта към колоезденето ги държи движещи напред, дори когато предизвикателствата стават все по-големи.

Аз карам велосипед последвай ме

Но каква е мотивацията зад това предизвикателство с трекинг велосипед?

Зад всеки велосипедист с цел има повод или причина, заради които решава да изправя пред себе си тази огромна задача. Може би искат да подкрепят благотворителна кампания или да повдигнат своя глас за определена причина. Независимо от мотивацията, тя е това, което ги кара да продължават напред и да преодоляват всички предизвикателства по пътя си.

Да се отправиш от София до Дубай с автомобил може да бъде истинско приключение, а с мотоциклет – още по-голямо предизвикателство. Но какво ли е чувството да се изправиш на 5000 км път с велосипед от София до Дубай? Това е истинско предизвикателство, което аз Мартин Гергов съм решил да поема, за да положа старта на Hope Makers Bulgaria – български създатели на надежда.

Мартин Гергов

Тази невероятна инициатива не само ще привлече вниманието към добротата и подкрепата, но ще насърчи и всички нас да преследваме своята страст, и да променяме света около нас. Така че, нека се вдъхновим от страстта и мотивацията на велосипедистите с цел! Нека ни покажат как с постоянство и упоритост можем да постигнем големи неща. И нека и ние открием своята страст и мотивация, за да преследваме своите цели с неуморен ентусиазъм!

Пътуване с трекинг велосипед от България през Турция, Ирак, Кувейт, Обединени Арабски Емирства

Самият акт на преминаването през различни страни и култури ще бъде изключително обогатяващ за всеки впуснал се в това предизвикателство с трекиг велосипед. Всеки ще има възможността да види и усети разнообразието на света, докато превърта педалите на велосипеда си през Турция, Ирак, Кувейт и Обединените Арабски Емирства (Абу Даби и Дубай). Всички тези дестинации имат своя уникален характер и красота, но е важно да бъдем информирани за потенциалните предизвикателства по пътя.

Пустинята в Обединени Арабски Емирства

Турция е диверсифицирана страна с разнообразие от терени – от планини до морски брегове. Предизвикателствата могат да включват интензивно движение на пътищата и ограничена инфраструктура за велосипедисти. В Ирак според някои източници в Google се споделя, че трябва да бъдем особено внимателни поради политическата нестабилност и конфликти.

Habur Turkey Iraq Customs

P.S. Първоначалният маршрут с велосипед на който се бях спрял преминава през Сирия, но след разговор с посолството на Ирак получих предложение за нов маршрут. Т.е. в случая е по-добре да се премине през ГКПП „Хабур“.

Кувейт и Обединените Арабски Емирства предоставят по-удобни условия за каране на велосипед, но може да има предизвикателства като високи температури и пустинни условия.

Al Khatim Abu Dhabi Desert

Необходимо е всеки дръзнал да се впусне в това предизвикателство с трекинг велосипед да се е подготвил предварително. Като е тренирал активно за него, подготвил се е и психически, и физически. Както и като е изследвал маршрутите, направил е проверка на актуалната политическа и социална обстановка и е събрал информация за безопасността. Носенето със себе си на необходимото оборудване и резервни части за велосипеда, документи за пътуване, както и достатъчно храна и вода е задължително.

Използване на приложението за велосипедисти Komoot за планиране на маршрута и навигацията

Движението с трекинг велосипед не е позволено по всички пътища. Същото е забранено за магистралите. И поради тази причина се пътува по други подходящи пътища. За тази цел е препоръчително да се използва приложението за велосипедисти Komoot. Според някои източници, това е най-доброто приложение за велосипедисти, което ще промени начина, по който планирате своите пътувания.

LIVE КАРТА НА ПЪТУВАНЕТО

С Komoot можете лесно и бързо да създавате персонализирани маршрути според вашите предпочитания. Просто изберете начална и крайна точка, а приложението ще ви предложи най-подходящия маршрут за вас. И това не е всичко! Вие можете да избирате от различни видове покритие на пътя, трудността на маршрута и дори да добавяте интересни забележителности по времето на вашата почивка.

Навигация за велосипедисти Komoot

Навигацията с Komoot е лесна и интуитивна. Приложението дава точни указания за завиванe, разстоянията до следващите обекти от интерес и времетраенето до достиганeто на целта. Вие можетe да се фокусиратe изцяло върху пътя и приключението, докато Komoot се грижи за всичко останало.

Също така посредством закупуване на план „Premium“ имате възможността да:

  • Използвате карти за велосипедист в цял свят;
  • Споделите с приятели и/или в блога си проследяване на живо;
  • Знаете, какво е времето по маршрута;
  • Планирате местата за почивка (хотели, хижи и др.)
  • Активирате 3D карти;
  • И още, и още

Не губете време! Изтеглете Komoot сега и започнете да планирате вашия следващ велосипеден маршрут. Очаквайте невероятни изживявания, красиви пейзажи и безкрайни приключения. Придружавани от Komoot, никога не ще сбъркатe посоката! Приятно пътуванe с Komoot!

Стани спонсор и се включи в това невероятно приключение

Искате ли да бъдете спонсор и да се присъедините към тази благородна иницатива? Вашата подкрепа е от съществено значение за Hope Makers Bulgaria. Като спонсор можете да помогнете да осъществим тази инициатива и да я направим още по-велика. Така вие ставате част от екипа, който ще промени света към по-добър!

Google Ad Grants спонсорство

Google ще финансира Hope Makers Bulgaria с 10 000 долара всеки месец чрез Google Ad Grants

Научи Повече

„Създатели на надежда“ (HopeMakers.bg) е българска организация за почитане на благодетели, създатели на положителна промяна и разпространители на добротата и надеждата. Идеята ни е да помогнем на хората да се почувстват по най-добрия начин чрез завладяващо разказване на истински истории, които ще споделяме в текст, снимки и видеоклипове.

Надеждата е заглавието на силата, двигателят на промяната и тайната на обновлението. Надеждата е бъдещето, продължаване на даването, изземване на възможностите и неизчерпаем източник на човешко благо. Ние търсим #HOPEMAKERS и филантропи, които да ги почитат, да изтъкват техните модели и да бъдат оптимисти за тях в нашите общества.

Когато хората говорят за конфликти, отчаяние, песимизъм и негативизъм, ние говорим за надежда, правене на добро и положителна промяна. И има хиляди създатели на надежда във всеки град и село. Защото добротата е навсякъде, но има нужда някой да я постави под светлината във всяка страна. За България и от България нека посадим семе на доброто във всяко кътче на този свят.

Sponsor

Нашата инициатива има за цел да промени животите на хората. С вашата подкрепа ще можем да предоставим вдъхновение, за да помогнем на повече хора да постигнат своите мечти. Станете спонсор и се присъединетe към нашия екип. Заеметe активна роля в това невероятно приключение и помогнетe нa другите дa гo направят. Заслужавaте си дa бъдeте част от нещо по-голямо – бидейки спонсор, вие стe вдъхновение и мотивация за всички нас. Нека заедно го направим!

Заключение: Смелостта да следваш страстта си и да постигнеш невероятни неща!

В заключение, искрено вярвам, че смелостта да следваш страстта си може да ти донесе невероятни неща! Независимо от това каква е твоята страст – писането, изкуството, предприемачеството или нещо друго – имай вяра в себе си и бъди насочен към успеха. Не се притеснявай от предизвикателствата по пътя. Всеки голям успех изисква упоритост и отдаденост.

Стрекинг електрически велосипед от София до Дубай

Важно е да бъдеш готов да поемеш риска и да направиш нещо различно. Само така ще постигнеш изключителни резултати. Има много примери на хора, които смело следваха страстта си и постигнаха невероятни успехи. Така че, бъди смел! Направете първата стъпка към своята мечта и продължавай напред без страх. Помни, че най-големите постижения идват от хора, които имат смелостта да ги преследват. Вярвай в себе си и постигни невероятни неща!

Често задавани въпроси

Защо ми е необходим трекинг велосипед?

Трекинг велосипедът или още наричан туристически велосипед е пригоден за дълги пътувания. На него могат да се носят дисаги с багаж, които се монтират отзад и/или отпред на велосипеда.

Кога ще бъде старта на „С велосипед от София до Дубай“?

Планираната дата е 01 ноември 2023-та година.

Къде ще се спи?

На палатка или в хотел. Всеки включил се в предизвикателството е длъжен да носи със себе си и палатка, както и каквото сметне за необходимо.

Всеки ли може да се включи в тази инициатива?

По принцип – да! Стига да е пълнолетен. Но участниците ще бъдат избрани по осмотрение на мен Мартин Гергов. Все пак маршрутът е дълъг и различен от познатия на повечето велосипедисти, които не са състезатели и е необходимо участникът да разполага, както с подходящ за целта велосипед, така и да има добра физическа и психическа издръжливост.

Каква е сумата за участие в инициативата?

Няма цена за участие, но всеки участник е длъжен да разполага с достатъчно финансови средства за пътуването си.

Как ще става прибирането от Дубай за България?

Със самолетен полет.

Необходими документи и възможност за пътуване с велосипед от София до Дубай?

Валиден международен паспорт, като датата му на изтичане е не по малко от 9 месеца към датата на тръгване от София (по принцип правилото е поне 6 месеца, но тук маршрутът не е със самолет, а с велосипед). Паспортът, трябва да има достатъчно празни страници за полагане на виза за Ирак, Кувейт (Kuwait e-Visa (moi.gov.kw)) и Катар (след разговор с посолството на Катар съглсуван с консула е най-добре визата да бъде издадена през сайта Visas | Visit Qatar ). Визите се вадят и на ГКПП-тата според информация получена от консулствата на съответните страни.

Ще има ли помощен персонал по време на пътуването?

Не! Всеки рискува на своя собствена отговорност. Хубаво е всеки да носи със себе си аптечка, резервни части, гуми, консумативи за велосипед, палатка, спален чувал. Както и да се запаси с достатъчно храна и вода за из път.

Виж също: