Манастир Шаолин в Китай

Как да обърнете стареенето, като изградите своите „вътрешни стълбове“ споделя Майстор Ши Хенги

Днес ще ви споделя един от е-мейлите, които получавам всяка седмица от „Shaolin Temple Yunnan“ в Китай, където съм приет за студент от септември 2024-та година. Този е-мейл ме докосна, защото съм свидетел на това, което е описано. А навярно сте свидетел и вие.

Като ученик в това училище ще се потопите напълно в начина на живот на шаолинския воин, като живеете в храма като монасите, ядете с монасите в трапезарията и тренирате с автентичните монаси и майстори с високо образование и морално поведение. Монасите от Шаолин са модел за подражание, който всички трябва да следват.

А ето и емейлът от Shaolin Temple, който прочетох току що след тренировката си от 10 км крос и реших да споделя

След като беше ученик на Шифу Ши Янджун в продължение на 1 месец, видях как незрялата тренировъчна култура на модерността е подготвила тялото ми за бавен и болезнен разпад. Този проблем, базиран на Ян, е станал толкова голям, че западняците (може би вие) вярват, че тази много неестествена дегенерация е просто естествена част от процеса на стареене.

ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО СЕГА!

Междувременно имаме майстори в храма „Шаолин“ (Shaolin Temple Yunnan) като 41-годишния Шифу Ши Янджун, който блести със сияещо здраве и се движи с гъвкавостта, мобилността и експлозивността на мъж на двайсет години.

Но на запад хората започват да ги болят навсякъде, болят ги коленете, гърба и врата, когато са едва на 30 години…

И когато отидат при своя лекар, той никога няма отговор освен „вземете тези хапчета… и ми дайте 50 долара“. Тези хапчета не правят нищо, освен да лекуват симптомите ви за известно време, докато вие продължавате да ставате все по-сковани, уморени и да не говорим, че сте изпълнени със странни странични ефекти.

Може също да сте се опитали да отидете при хиропрактор, който също се е съсредоточил само върху външния, базиран на Ян аспект на вашето тяло, но никога дори не ви е задавал въпроси относно вашето вътрешно тяло, както и вашия ум и душа. Виждате ли, това, което повечето западняци не вземат под внимание, е важността на вътрешното обучение.

Знам, че звучи като опростяване, но помислете за това:

Колко силен и здрав смятате, че ще стои един храм, ако има слаби вътрешни основи, като колони, които са построени случайно? Щеше да бъде слабо поддържан и бавно щеше да започне да се руши и разпада, нанасяйки щети на хората в Храма.

Shaolin Temple

По същия начин, тъй като западната тренировъчна култура не набляга на вътрешните тренировки, може да се „разпадате“ отвътре в момента. Чувствайки, че коленете ви едва издържат тялото ви, ниските ви енергийни нива едва могат да ви изкарат деня и умът ви едва издържа на смазващата тежест на стреса…

И когато вашият „храм“ започне да се разпада, това засяга и приятелите и семейството ви!

Вероятно вече не сте в състояние да им се показвате със силно присъствие и да изпълнявате всички задължения, от които се нуждаете. Тогава хората започват да стават по-дистанцирани и емоционално студени, сякаш се страхуват да разчитат твърде много на вас, когато се „разпадате“.

Shaolin Temple

И вие оставате с язвително чувство за вина и срам, чудейки се защо не можете да намерите сили да изпълните… И се чудите защо нямате вътрешния огън на QI, който е необходим, за да се отървете от мускулите на тялото си и да започнете да освобождавате гордия, надежден и мощен воин, който живее във вас.

Въпреки това… когато се изградите от здрави като скала основи и „стълбове“ чрез вътрешно обучение, както и чрез укрепване на външното ви тяло…

Тогава изведнъж ще откриете, че отново се чувствате подвижни, силни и изпълнени с голяма жизненост, която ви носи плавно на вълна от енергия през целия ден. Ще започнете да ходите с пружина в крачките си и увереността ви ще се върне при вас, когато започнете да намирате живота за лесен…

Точно като истински шаолински войн, който обича да спи с тухла вместо възглавница, за да направи живота малко по-малко удобен… тъй като всичко е твърде лесно, когато работите гладко в баланса на Ин и Ян. Всъщност моят учител Шифу Ши Янджун ми каза, че най-големият му проблем е най-вече да намери начини да направи живота по-труден!

Така че, ако искате също да живеете живот, който се чувства лесен по подразбиране… живот, изпълнен с нарастваща жизненост, мобилност и експлозивна сила, която ви дава голяма увереност… кандидатствайте за студент в „Shaolin Temple Yunnan„.