Скотово сгъване за бицепси с щанга

Скотово сгъване, бицепси, масаПредполагам, че може би нищо не ви говори името на упражнението, особено ако сте начинаещи.
Името на упражнението, както и самото упражнение не е измислено нито от мен, нито от Митьо Крика, а от първия Мистър Олимпия.

Името на първия Мистър Олимпия е Лари Скот, от където идва и по нестандартното, но запомнящо се и напомнящо за създателя му упражнение.
За да изпълните това упражнение, ще ви е необходима специална за целта пейка, която е наречена отново на създателя си „скотова пейка“.

Скотовото сгъване може да бъде изпълнявано, както с щанга(на снимката) сгъвайки с две ръце едновременно, така и с дъмбел, като сгъваме с всяка ръка по отделно.

Предимства и недостатъци

Предимствата на това упражнения не са никак малко и препоръчвам да не го изключвате от базовите си упражнения в своята тренировка за бицепси без значение дали тренирате за увеличаване на мускулната маса или за по-добър релеф.

Това упражнение е много близко до упражнението сгъване с щанга за бицепси от стоеж.
Разликата при скотовото сгъване е, че движението става изключително по-изолирано за разлика от сгъването с щанга от стоеж, където може да използвате и чийтинг, и именно това е „недостатъка“ му!

Как да го включите в тренировката си?

Обикновено „скотовото сгъване“ за бицепси се прави, като второ упражнение, т.е. след сгъване за бицепси с щанга от стоеж, а сериите и повторенията са в зависимост от целта.
И ако наистина бицепсите ви не искат да растат, то задължително добавете упражнението на първия Мистър Олимпия Лари Скот с което ще ги „взривите“ и ще предизвикате растежа им, както никога до сега.

За максимален растеж на вашите бицепси, както и да излезете от застой, ползвайте задължително тренировъчен партньор, който да ви помага в последните три, четири повторения, които играят най-важната роля в цялата ви серия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *