След колко време се усеща ефекта от добавките

Креатин монохидрат за сила и масаТова на снимката е Иван, който опита за първи път един от бустерите на гръцката фирма „GoldTouch Nutrition“. Който аз му препоръчах във фитнес залата.
Ефектът се усети точно след 15 минути.

Първото усещане е как кожата ти започва да пулсира. Което наподобява ефекта на копривата, когато се допре до кожата ви. Този ефект започва да се усеща след около 15 минути от приема на бустера, който Иван държи в ръцете си.
Малко по късно започвате да усещате прилив на енергия и лесно напомпване на мускулите, които тренирате в момента.

Този ефект се дължи благодарение на по високото съдържание на незаменими аминокиселини в продукта. Което е важен фактор за увеличаването на мускулната маса.

СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ УСЕТЯ ЕФЕКТА ОТ ДРУГИ ДОБАВКИ

  • Протеин и гейнър

Този въпрос си задавах и аз преди 15 години и веднага щом си купех кутия от 500 грама с протеин на прах си мислех! Че ще стана толкова огромен, колкото културиста на опаковката. Малко по късно обаче след един куп инвестиции и експерименти разбрах, че това просто е един рекламен трик, а съдържанието в кутията е просто богата на белтъчини храна.

Винаги съм се забавлявал, когато видя начинаещ в залата как след доза протеин, започва да крачи уверено, смятайки че това е едва ли не „химия“, т.е. забранен стимулант.

Да, ама не. Запомнете, че това е просто храна и приемът му за деня се изчислява в зависимост от храните, които приемате и вашите цели, като същото важи и за гейнърите.

  • Креатин

Креатин монохидрат е една от добавките, чийто ефект ще започнете да усещате постепенно след 10 дни прием от по 15-20 грама на ден в зависимост от вашите цели и тегло.

Креатин монохидрат

Ефектът, който може да очаквате от креатин монохидрат е повишаване на теглото от 2-5 килограма, значително увеличаване на мускулната сила и издръжливост.
Всъщност креатин монохидрат е една от най-евтините и ефективни добавки, чийто курс обикновено е около 2 месеца след което се прави почивка за около 2 месеца и отново се повтаря цикъла.

  • Бустери и Фетбърнъри

Това са добавки, които определено ще ви презаредят след напрегнатия натоварен ден. Както бустерите, така и фет бърнърите биват по силни и по слаби, и се приемат в зависимост от стажа в залата, теглото и целите ви.

Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator
Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator
Grenade Thermo Detonator – 44 капсули
54лв
Grenade Black Ops
Grenade Black Ops
Black Ops – 120 капсули
85лв
Grenade Ration Pack
Grenade Ration Pack
Ration Pack – 120 капсули
90лв
Grenade 50 Calibre
Grenade 50 Calibre
50 Calibre – 232 грама
53лв

Ефектът се усеща след около 15 минути и започва да се увеличава, като достига своя пик след 30 минути.

Не забравяйте, че целта на хранителните добавки е да улеснят и подпомогнат вашия хранително-тренировъчен план, като останалото зависи от вас.
Без подходящата диета и тренировъчен план, както и правилно изпълнение на упражненията, освен че резултатите няма да ви задоволят, то може да си докарате и здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *