Вредни ли са Протеините

Какво е протеинСлед поредния сблъсък с клиент, който едва успях да навия да включва в диетата си и протеинов шейк, поради факта, че няма апетит и време, реших да обсъдим случая.

Вредят ли протеините на здравето!?

Въпросите на които ще наблегна са:

Има ли разлика между белтъчини и протеини; Кои протеини са по добри за организма ни – животинските или растителните; Кога протеините могат да бъдат опасни за здравето ни; Какво ще се случи след време, ако не приемаме достатъчно протеини; И още и, и още за така важните за здравето протеини.

Белтъците или протеините са един от основните градивни компоненти на живите клетки, гласи писание в познатата ни на повечето от нас „Уикипедия“ в интернет.

ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ БЕЛТЪЧИНИ И ПРОТЕИНИ

Отговорът е отрицателен! Няма разлика между белтъчини и протеини.
Протеин е английското наименование на белтъчини и нямат нищо общо нито с хормоните, нито с каквито и да било лекарства. Протеини съдържа почти всяка храна, но в различни количества.

Обикновено протеиновите концентрати са смятани за т.нар. „химия“, но това е твърдение единствено и само на лица далеч от сферата на спорта и правилното хранене.
Това е все едно да твърдим, че адаптираното бебешко мляко е „химия“, както и сухото мляко. Протеиновите концентрати обикновено се приготвят от суроватка или мляко, които се изсушават по специална технология и се извличат белтъчините.

Протеинов шейк

КОИ ПРОТЕИНИ ЗА ПО ДОБРИ ЗА ОРГАНИЗМА НИ

Протеините се делят на животински и растителни.
Според изследванията по добрите протеини са от животински произход, защото в тях се съдържат незаменими аминокиселини, които са отговорно за усвояването им, като същите липсват в растителните протеини.

МОГАТ ЛИ ПРОТЕИНИТЕ ДА БЪДАТ ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ

Дозата прави отровата. Така, че всичко с което прекаляваме може да бъде опасно.
Предозирането на белтъчини може да увреди бъбреците ви, както и други органи само ако се в големи дози на еднократен прием. Приемът на протеини се дозира в зависимост от вашето тегло и цели. За хора, които не спортуват обикновено количеството белтъчини за деня разделено на 3-4 хранения е около 0,5-1 грам на килограм телесно тегло.

Вреден ли е протеинът

При активно спортуващите приемът на протеини е значително по висок, като започва от 2 грама и достига до 3,5-4 грама на килограм телесно тегло разделен на 6 хранения по равно. Приемът на повече белтъчини предпазва мускулите ни от разграждане по време на усилени тренировки и съдейства за тяхното изграждане.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО НЕ ПРИЕМАТЕ ПРОТЕИНИ

Ако не се храните правилно или с други думи не подбирате храните според качеството, а само според вкуса им, то отговорете си сами на въпроса на какво ще заприличате след време ако се храните само с мазни пици.

Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator + Диета за отслабване
Фет Бърнър Grenade Thermo Detonator + Диета за отслабване
Grenade Thermo Detonator – 100 капсули
129лв 84лв
5 от възможни 5 звезди!
Калориметър Jog Style HJA-300 С 3D Сензор
Калориметър Jog Style HJA-300 С 3D Сензор
Jog Style HJA-300 С 3D Сензор
89лв
5 от възможни 5 звезди!
Кантар за измерване на мазнините и мускулите
Кантар за измерване на мазнините и мускулите
Omron BF 511B-E
203лв
Cordyceps CS-4
Cordyceps CS-4
Cordyceps CS-4 – 90капс. х 650мг
50лв

Неправилното хранене и липсата на спорт води до забавяне на метаболизма, бързо състаряване и износване на организма ни, което определено няма да се хареса на никой, а това носи със себе си и един куп здравословни проблеми.


Виж още от блога

[mp_row_inner] [mp_span_inner col=“12″] [mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“3″ posts_order=“DESC“ ids=“1129, 1122, 1131, 1341, 1128, 1051″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“]
[mp_posts_grid query_type=“simple“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“2″ posts_order=“DESC“ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]

One thought on “Вредни ли са Протеините

  1. Климент says:

    Много добре.Но как ли ще изглежда някой след 10 години.До колкото знам всеки организъм има някакъв лимит.А и е доказано в природата.Животните с най голямо натоварване умират най-млади.А най бавните и най мудните живеят най-много.И около мен има много примери.Всички,които спортуват активно пили са боклуци са скапани, състарени.А мързеливите,които не си даваха зор или хората на интелектуалния труд са на по 95+ в отлично здраве и подвижни.Активните спортисти с изхабените състарени тела са тръгнали,а някои си заминаха вече.От което следва да правим релеф и максимум да говорим мозъка.Ако там няма мускули,ако ще и по 10 тона да вдигате е нищо.А да не говорим вредите за органите,защото няма да сте все на 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *