Сребърен Медал на „Bio Fit 2012“, кат. Фитнес Модел

Био Фит 2012, гр. ПирдопДенят е 15 септември 2012 година, а мястото е град Пирдоп.
На тази дата и на това място се проведе „Първи турнир по културизъм „Bio Fit“ под ръководството на БФКФ.

Всъщност главният организатор на състезанието е не кой да е, а българският Джо Уидър или най-точно казано доцент-доктор Юлиян Карабиберов.
Доц. Юлиян Карабиберов е създател на списание за фитнес и бодибилдинг “Олимп” и издател на списание „Iron Man”.
Директор на SNC(център за спортни храни). Основател на колеж по спорт „Био Фит”.

Той е и представител за Европа на американската фитнес школа C.O.R.F.I.T., както и дългогодишен преподавател в Национална Спортна Академия „В. Левски“, гр. София.

ТУРНИР „BIO FIT“ – 2012, ГРАД ПИРДОП

Ако се питате защо точно в град Пирдоп беше проведено състезанието, то отговорът е, че това е родното място на доц. Юлиян Карабиберов и той е решил всяка година да се провежда именно там турнирът „BIO FIT“.

Стартът на състезанието бе даден точно в 15.00 часа и започна със семинар на тема „Спорт и здравословен начин на живот”. С участието на Юлиян Карабиберов, Митко Димитров, Росен Миладинов, Мая Пулийска, Силвия Аврамова, Галин Коларов.
По време на семинара се разгледаха много важни въпроси на тема тренировки, хранене и медикаментозно възстановяване.
За пореден път лично от доцент Карабиберов беше потвърдена истината, че! Няма упражнения във фитнеса за 15 годишни и за 65 годишни.
Упражненията са едни и същи, просто натоварването е различно.
Също така основна грешка е пренебрегването на базовите упражнения и заместването им с разни „модерни“ програми, които основно носят слаби резултати.

Културизъм, град Пирдоп

Големи са и пропуските в правилното хранене. Като молбата на доцента беше всеки начинаещ да се допитва не само до интернет, а до доказали себе си лица в сферата.
Само така, ще имате прогрес в изграждането на красива визия. Ще се предпазите от травми, а и ще спестите загубата на много ценно време и пари от експерименти.

Засегната беше и темата за „забранените стимуланти“ , като отговорът е, че всички сме против употребата им, защото при неправилно вземане водя до здравословни проблеми.
Все пак това са лекарства, които са направени за болни хора.

Лошото, е че в България зачестиха случаите на младежите, които искат да изглеждат тип „мутра“(и се злоупотребява с допинга) за разлика от САЩ, където пък според един от гостите на събитието(фитнес инструктор във Вашингтон) хората масово тренират за релеф и не харесват тази визия.

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ СЛЕД ПОСЛЕДНОТО МИ УЧАСТИЕ ПО КУЛТУРИЗЪМ ПРЕЗ 2001

Реших да участвам на това състезание 4 дни преди провеждането му и честно казано дори не съм се подготвял за него, като изключим професионалната тенова боя.
Нито съм обезводнявал, нито спазвах специален предсъстезателен режим.
Просто реших да „убия“ един от празничните дни, защото не обичам събота и неделя.

Fitness Sofia

Категорията в която участвах беше „Фитнес модел“ оупън с лично тегло 76 кг/176 см.
Освен позирането се изискваше и изпълнение на движението вдигане на щанга от лег със собствено тегло за 30 секунди, където завърших първи с 32 повторения.

Класирането ми е второ място в категория „Фитнес Модел“ и сребърен медал.
Очаквайте повече информация и снимки от състезанието в списание Олимп.

Фитнес инструктор в град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *