Тайните Прахчета на Щангистите

eleikoАко сте гледали състезание по вдигане на тежести или състезание по силов трибой, то със сигурност сте видели, и това!
След като излезнат на главния подиум, състезателите бъркат в специален кош.

Кошчето, което виждате е пълно с магнезиев карбонат, който се използва за по-добро сцепление на ръцете на щангистите и лоста, което се прави с цел намаляне на риска от изхлъзване на щангата и предпазване от травми.
Магнезиевият карбонат е неизменна част от „помощниците“, благодарение на които качеството на тренировката ни нараства.

Естествено не трябва да забравяме и професионалната екипировка за фитнес.
Колани за вдигане на тежести, специално облекло и обувки в зависимост от целта ни.

ОЩЕ ЗА ТАЙНИТЕ ПРАХЧЕТА НА ЩАНГИСТИТЕ

Много пъти съм чувал коментари от околните, които не са запознати с тези прахчета.
Обикновено магнезиевият карбонат се бърка с талк въпреки, че разликата е огромна.
Със сигурност и двете прахчета са бели на цвят, но предназначението им е различно.
Докато, магнезият се използва с цел по добър захват и намаляне на риска от изтърване на щангата, то талкът се използва за по лесно приплъзване на щангата.

Магнезий за вдигане на тежести, Магнезиев карбонатАко например трябва да изпълните движението мъртва тяга, то мястото на талка е по бедрата ви, но в никакъв случай не си го слагайте сами, а помолете вашия тренировъчен партньор да свърши тази работа, защото след това със сигурност ще си имате страшни проблеми със захвата на щангата.

Магнезиевият карбонат е задължителен за качествено и по-безопасно изпълнение на всички базови упражнения, и в никакъв случай тази работя няма да свършат ръкавиците.
Да, ръкавиците ще ви предпазят от мазоли, но не мислите ли, че ако бяха полезни за състезателите, те нямаше да са част от екипировката им. Е, не са!

И ако сте решили да си закупите магнезиев карбонат за вдигане на тежести, то бих ви препоръчал Магнезиев карбонат за подобряване на сцеплението при щангисти и гимнастици, който е под формата на пакетчета(като сапун), в твърдо състояние.
Именно той е препоръчан и от Американската Федерация за Пауърлифтинг(силов трибой), и ако желаете да повишите взривната сила и качеството на тренировката си – можете да го закупите от www.FitnessInstructor.BizMr. 3hours препоръчва

36.00лв.
-42%

Bсички продукти

Eternity Summer на Calvin Klein

37.00лв.
-26%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.