Блог

Тайните Прахчета на Щангистите

eleikoАко сте гледали състезание по вдигане на тежести или състезание по силов трибой, то със сигурност сте видели, и това!
След като излезнат на главния подиум, състезателите бъркат в специален кош.

Кошчето, което виждате е пълно с магнезиев карбонат, който се използва за по-добро сцепление на ръцете на щангистите и лоста, което се прави с цел намаляне на риска от изхлъзване на щангата и предпазване от травми.
Магнезиевият карбонат е неизменна част от „помощниците“, благодарение на които качеството на тренировката ни нараства.

Естествено не трябва да забравяме и професионалната екипировка за фитнес.
Колани за вдигане на тежести, специално облекло и обувки в зависимост от целта ни.

ОЩЕ ЗА ТАЙНИТЕ ПРАХЧЕТА НА ЩАНГИСТИТЕ

Много пъти съм чувал коментари от околните, които не са запознати с тези прахчета.
Обикновено магнезиевият карбонат се бърка с талк въпреки, че разликата е огромна.
Със сигурност и двете прахчета са бели на цвят, но предназначението им е различно.
Докато, магнезият се използва с цел по добър захват и намаляне на риска от изтърване на щангата, то талкът се използва за по лесно приплъзване на щангата.

Магнезий за вдигане на тежести, Магнезиев карбонатАко например трябва да изпълните движението мъртва тяга, то мястото на талка е по бедрата ви, но в никакъв случай не си го слагайте сами, а помолете вашия тренировъчен партньор да свърши тази работа, защото след това със сигурност ще си имате страшни проблеми със захвата на щангата.

Магнезиевият карбонат е задължителен за качествено и по-безопасно изпълнение на всички базови упражнения, и в никакъв случай тази работя няма да свършат ръкавиците.
Да, ръкавиците ще ви предпазят от мазоли, но не мислите ли, че ако бяха полезни за състезателите, те нямаше да са част от екипировката им. Е, не са!

И ако сте решили да си закупите магнезиев карбонат за вдигане на тежести, то бих ви препоръчал Магнезиев карбонат за подобряване на сцеплението при щангисти и гимнастици, който е под формата на пакетчета(като сапун), в твърдо състояние.
Именно той е препоръчан и от Американската Федерация за Пауърлифтинг(силов трибой), и ако желаете да повишите взривната сила и качеството на тренировката си – можете да го закупите от www.FitnessInstructor.Biz

Препоръчани публикации

най-красивото дупе в света

Направи си най-красивото дупе в света само с една хард тренировка седмично! Готов ли си?

март 11th, 2020

Кое е най-красивото дупе в света е въпрос, чийто отговор е мечта за огромна част от хората. И признайте си, че бихте искали да е си имате красиво дупе, нали? Но мечтите се превръщат в реалност, когато...

Виж Повече

билки за потентност

Билковата „Epimedyumlu macun“ премахва умората и вдига яко потентността! Ефект след 30 минути! (+видео)

август 11th, 2019

Повишаване на потентността, премахване на умората и стреса, балансиране на кръвното налягане и още полезни неща предлага билковото сладко „Epimedyumlu Macun„. На този билков продукт, ко...

Виж Повече

Мартин Гергов - фитнес треньор

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.