Цени на храната в Дубай

Кило домати в Дубай е 1,47 лв., 30 яйца са 8,44 лв., а бутилка уиски с две бири в Абу Даби са 14,84 лева

Средната годишна работна заплата в Дубай за 2023-та година според статистики на сайта www.averagesalarysurvey.com е около $85,406. Това се равнява на около 155.000 лева годишно, което пък се равнява на 12,916 лева месечна заплата.

Източник: AverageSalarySurvey

Цените на храните в Дубай и Абу Даби винаги са гореща тема за дискусии сред жителите и посетителите от България. Разходите за живот в тези два града е от съществено значение за бюджетирането и планирането на вашите разходи. Но защо има цени на храната в Дубай и Абу Даби по-ниски от тези в България, а заплатите са по-високи?

В тази статия ще ви споделя цени на храните в Дубай и алкохола, който си купих от магазин в Абу Даби. Включително ще споделя и разходите за основни хранителни стоки, хранене навън и други разходи, свързани с храната. Ще разгледам и цените на някои хотели. Сравнението на цените между тези в ОАЕ и в България е, за да ви дам представа колко трябва да очаквате да платите за храна, когато посетите тези известни градове.

Супер цени на храната в Дубай и Абу Даби, които срещнах в големи търговски вериги

Храната в Дубай в сравнение с храната в България предлагана в големите търговски вериги е сравнително евтина. Само преди няколко дни бяхме в ОАЕ и реши да проверя, каква е цената на хранителните продукти в големите магазини в Абу Даби и Дубай в сравнение с нашите. Килограм домати в Дубай и Абу Даби могат да бъдат намерени на цена от 1,47 лева, а 30 кокоши яйца са 16,95 дирхама (8,44 лева).

цена на храната в Дубай

Което ще рече, че 1 яйце може да се намери и на цена от 0,28 лева. Повече подробности по темата за цените на храните в Емирствата, за цената на алкохола и зоните за паркиране в Абу Даби ще научите във видео материала по-долу, който заснех от ОАЕ съвсем скоро.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ С ЦЕНИ НА ХРАНИ В ОАЕ

Много хора смятат туристически дестинации като Абу Даби и Дубай за мега скъпи! За щастие има някои съвети, които могат да ви помогнат да спестите пари от пазаруването на хранителни стоки. Разбира се може да се възползване и от специални оферти и отстъпки на място или пък като пътувате до Абу Даби безплатно с точки от кредитна карта DSK Wizz Air.

Пътуване до Дубай цена

Тези и други стратегии ще ви помогнат да получите най-доброто за парите си, когато става въпрос за почивка в Дубай и Абу Даби, както и за други услуги.

Цени на алкохола в ОАЕ (Абу Даби) – колко струва да си купите бутилка уиски и две бири?

Смята се, че в Обединените Арабски Емирства цените на алкохола са сред най-високите в света. И като причина за това се посочват високите данъци върху алкохолните напитки. Но колко всъщност струва да си купите бутилка уиски и две Белгийски бири в ОАЕ?

Средната цена за бутилка уиски като това на снимката по-горе и две Белгийски бири със съдържание на алкохол 12% в Абу Даби – Столицата на Обединените Арабски Емирства е 30 AED. Това са около 15.00 лева. Разбира се цената може да варира в зависимост от вида, марката и неговото качество. Например първокласни луксозни вина и друг алкохол могат да струват над 300 AED или повече за бутилка.

Цена на алкохола в Дубай

Разбира се в ОАЕ няма да срещнете алкохол в магазините за хранителни стоки. Всъщност там има бира, но същата е безалкохолна. Алкохол се продава само в специални за целта магазини, като така от която лично аз пазарувам и съм доволен (цена-качество) е веригата Gray Mackenzie & Partners от която можете да си поръчате доставка и до хотела.

Цени на храните в ресторанти в Дубай и Абу Даби – къде е по-евтино?

Храненето навън в Дубай и Абу Даби може да бъде страхотно изживяване, но може да бъде и скъпо, и много евтино. В следващите редове ще поделя част от цените на ресторантите в които отседнахме в двата града, за да ви помогнем да решите къде е по-евтино да хапнете навън. Ще разгледаме разходите за минерална вода, елементи от менюто и други свързани разходи, за да ви дадем представа какво да очаквате, когато вечеряте навън в тези два града.

Restaurant Abu Dhabi Pachus Grill
Каква е цената на минералната вода в Дубай и Абу Даби

Ако се загледате в касовата бележка по-горе ще видите, че 500 мл минерална вода в бутилка струва 1 AED (50 стотинки). Диетично пепси (кен от 300 мл) пък излиза на цена 1,20 лв. Вижте и останалите цени, като в бележката не са включени подаръците от заведението „Pachus Grill„, което се намира в туристическата зона на Столицата Абу Даби – 2 супи, 1 салата, купа хумус, арабска разядка и 2 арабски хлебчета. Също така ни предложиха и безплатно добавяне на ориз в случай, че пожелаем.

Pachus Grill Abu Dhabi

И така цената на всичко изброено по горе (споделям и снимки по-долу) е около 17 лева. Любезното обслужване беше без коментар, така че „Pachus Grill“ в Абу Даби заема челни позиции в моята класация за най-яките ресторанти в ОАЕ предлагащи качество срещу ниска цена!

Не знам как го правят, но го правят! Разбира се, че оставих и бакшиш! И както им обещах… споделих и мнението си за тях най-сърдечно разбира се. За мен беше радост да предоставя тези съвети, споделяйки опит как да спестите пари в Абу Даби и Дубай, като същевременно се наслаждавате на вкусна храна.

Също така отседнахме и в ресторант на брега на Арабско море в Стария град на Дубай. И въпреки, че мястото беше атракция, цените също бяха абсолютно нормални за нашия т.нар. бг стандарт!

А сега ви представям хотел Ramada Corniche… с басейн на последния етаж

Този хотел 4-звезден хотел в Абу Даби е наистина много изгоден и се намира много близо до най-известната туристическа улица „Corniche“ в столицата на ОАЕ, която се вие по брега на Арабско море. Също така има и безплатен за гостите на хотела открит басейн с гледка на последния етаж.

GET IN TOUCH

Hotel Ramada

Hotel Ramada Corniche

Само на 10 минути пеша от Abu Dhabi Mall, Ramada Abu Dhabi Corniche предлага помещения за настаняване с модерен интериор. Включва безплатен Wi-Fi във всички части. Yas Waterworld и Ferrari World са на 20 минути с кола. Всички помещения са с изглед към морето или града. Всяка включва телевизор с плосък екран, зарядно устройство за iPod и минибар. Баните с мраморен под са оборудвани с душ, сешоар и халат.

Очаквайте още интересни теми в следващите публикации за Обединените Арабски Емирства, които се превърнаха в желана туристическа дестинация не само поради различния свят и лукс, но и поради цените, които предлагат.