Високите нива на тестостерон

тестостеронТестостеронът е мъжки полов хормон, който се синтезира и от мъжете, и от жените.
Високите му нива обаче преобладават при мъжете.
В мъжкия организъм той се отделя от тестисите, а в женския от яйчниците и надбъбречните жлези.

Тестостеронът е много важен хормон, който подпомага нарастването на мускулната маса и сила, растежа на костите, засилва сексуалното желание и агресивността.
Той е хормонът с челни класации в мъжкия фитнес!

Високите нива на този хормон имат както положителни – увеличаване на мускулната маса, сила и други, така и отрицателни странични ефекти – високо кръвно, агресия и т.н.

Положителни ефекти на тестостерона

Положителните ефекти на този хормон се изразяват в увеличаване на чистата мускулна маса, сила и издръжливост, повишено сексуално влечение, приповдигнато самочувствие!
Реално погледнато това са наистина много добри ефекти, които не си заслужава да пропускаме, особено ако сме на път за красивата, сексапилна и силна мъжка визия!
По естествен начин можем да стимулираме нивата му с тренировки във фитнес залата, секс естествено и билката бабини зъби или по точно казано трибестан.

Отрицателни ефекти на тестостерона

Отрицателните ефекти са тези, които не ни трябват лично на нас, но неизбежно ще ни навестят, ако не внимаваме и се вманиачим до толкова, че да се самозабравим!
Какво ще рече това! Не е тайна, че допингът съществува както в професионалния спорт, така и в любителските фитнес среди.

Допингът представлява забранени от МОК субстанции, които са вредни за здравето!
В това число влизат и всички видове синтетичен тестостерон, както и други субстанции.
Страничните ефекти на изкуствения тестостерон включват – подтискане на собственото производство на тестостерон, повишаване на агресивността, високо кръвно налягане, депресия след неправилно прекратяване на цикъла, вторични мъжки полови белези, отключване на ракови клетки и други.

Как да избегнем страничните ефекти

За да избегнем последиците естествено не трябва да посягаме към изкуствения тестостерон без съответните изследвания и допитвания с компетентни лица по темата!
Стимулирането на тестостерона по ествествен начин е най-добрият начин за здраве и дълголетие, което наистина е по трудно, но хубаво лесно няма нали!

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!