Забравените добавки в спорта

Всеки серозно спортуващ бодибилдър знае, че за да има прогрес в развитието си трябва да тренира почти всеки ден, да се храни пълноценно в зависимост от целта си, да следи за белтъци, въглехидрати, мазнини.

Да изградиш тялото за което мечтаеш определено ще трябва да имаш познания, както в диетологията, тренировките, ендокринологията и естествено да минеш през куп експерименти на собствен гръб.
В противен случай целта ни ще си остане само такава.

Един от нас е почитател на релефното тяло с по малка, но изразена мускулатура.
Друг е привърженик на огромната и внушителна мускулна маса, а трети на взривна сила.

На помощ идват добавките

Независимо, каква е целта ни тялото се нуждае от възстановяване всеки ден, което включва хранене, психическа отмора, дълбок сън.
За да се възстановяваме още по добре и лесно използваме и хранителни добавки като протеинови концентрати, аминокиселини, витамини и минерали.

А не мислите ли, че забравяме и една изключително важна добавка без която след време може да си навлечем куп неприятности, особено ако сме доста активни в залата или ежедневието ни е изключително забързано, но не съумяваме да спазваме пълноценното си хранене и възстановяване.

Глюкозамин и хондроитин са съставките, които заздравяват и предпазват ставите ни.
Постоянните повторения на упражнения с тежести износват ставите.
Връзките, хрущялите и синувиалните тъкани са подложени на постоянно напрежение.

Каква е ролята на тези добавки

Глюкозамин и хондроитин е най-мощната комбинация от хондроитин сулфат и глюкозамин, предоставящи хранителни вещества на ставите и съединителната тъкан.
Хондроитин сулфатът действа като цялостен компонент за всички видове съединителна тъкан в хрущялите и ставите.

След пероралното приемане хондроитинът се усвоява и пренася до съединителната тъкан.
Той улеснява задържането на вода между тъканите и ставите и така придава еластичност и предпазва от травми.

Глюкозаминът е предшественик на група вещества, наречени глюкозамин-гликани, присъстващи в съединителната тъкан и по-точно в хрущялите.
Глюкозаминът участва при нормализирането на производството на хрущяла и с това допринася за поддържане на структурната цялост на ставите и съединителната тъкан.

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!