Блог

Задължителната Тренировка за Офис Служители

Привет! Аз съм Мартин Гергов - авторът на блога, и ще съм благодарен да се абонираш за YouTube канала ми. Просто кликни на червения бутон "YouTube". Приятно четене!

персонален треньорПерсонален треньор?! Ако сте от онези служители на които работата им включва безброй часове в седнало положение! Пред компютъра в офиса или вкъщи, то този материал е именно за вас.
И нямате време за фитнес, нали!

Неправилната, обикновено несъзнателна стойка пред компютъра може да доведе един куп проблеми. Защото в продължение поне на 6 часа дневно, офис служителите прекарват времето си в седнало положение.
Тук няма да наблегна върху излишните мазнини, които ще се натрупат след време. А върху друга важна част от вашето тяло.

Става дума за поддържането на т.нар. „котешки гръб“. Който след време освен прегърбена стойка ще ви доведе и сериозни проблеми с гръбначния стълб.

КАКВО, ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ

Колкото и да не остава време за фитнес, съветът ми е да си вземете две гири от по 5 килограма. И да си стоят в офиса. А по време на обедната ви почивка си отделете 15 минутки за тренировка. Тя ще заздрави вашите гръбни и коремни мускули.

Добре изградените гръбни и коремни мускули ще предпазят гръбначния ви стълб от травми, както и ще подпомагат поддържането на правилната S-образна стойка.
В следващите редове ще ви представя една тренировка, която проведохме заедно с тв водещия Милен Цветков в офиса на Нова Телевизия именно в тази насока.

ГРЕБАНЕ С ГИРИ С ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР

Това е първото упражнение към което ще пристъпим след разгрявка подобна на онази, която правехме преди много, много години в училище по физическо възпитание.
Също така е препоръчително да си изберете стая в която температурата е приятна(нито много топло, нито много студено) за де се подсигурите против травми.

  1. 1. Начално положение:

Застанете в изходно положение така, както е показано на снимката(изпъчете гърдите напред, седалището назад така, че да се получи S-образна стойка и поемете въздух).

Фитнес тренировка с Милен Цветков

  1. 2. Крайно положение:

Придърпайте плавно гирите към долната част на корема, като придържате ръцете си до тялото и постепенно издишвайте поетия в началото въздух(по време на спускането на гирите вдишвайте). Стремете се акцента да падне върху лопатките, а не просто да изпълнявате механично движението гребане.

Диета за отслабване с Милен Цветков

Не забравяйте, че основната цел тук е да натоварим гръбните мускули и колкото се може по малко участие да има в ръцете и други части от тялото ни.
Препоръчан брой серии: 6-10 серии по 20 повторения с почивка по 30-40 секунди

КОМБИНИРАНИ КОРЕМНИ ПРЕСИ

Това е второто и последно упражнение от тренировката за офис служители, чиято цел е да натовари и стабилизира коремните мускули.

  1. 1. Начално положение:

Изберете си равен и стабилен стол или директно седнете на бюрото си(ако е достатъчно здраво). Застанете така, както е показано на първата снимка(прегърбени), като си поемете въздух.

персонален треньор

  1. 2. Крайно положение:

Събирайте плавно краката към гърдите до момент в който достигнат така, както е показано на снимка 2, като до край на движението, трябва да сте издишали напълно въздуха, който сте поел в началото(при разгъване на краката вдишвайте отново постепенно).

Персонален фитнес инструктор

Препоръчан брой серии: 6-10 серии по 20 повторения с почивка по 30-40 секунди.

Тренирайте през 3 дни, а ето, че току-що на вратата ми потропа още една полезна идея, която гласи да включите и 6-10 серии клекове с широк разкрач, които ще стегнат бедрата и седалищните мускули в един от почивните дни.

Програмата е препоръчана от Мартин Гергов – персонален треньор и шампион.

ВИЖ НЯКОЛКО СПОДЕЛЕНИ ОТ МЕН ПРОДУКТА!

добър фитнес инструктор в софия град
Болки в ставите лечение добър крем против бръчки с ботокс екстракт от охлюви
добър фитнес треньор в град София

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.