Здравословен начин на живот

Седем (7) празнични съвета за здрава Коледа и още по-здравословен начин на живот през 2024-та

Празниците са точно зад ъгъла и аз Мартин Гергов, който съм фитнес треньор от над 20 години вярвам, че здравословното, но и вкусно хранене е ключът не само към лъчезарната Коледа. Но и към продължението след нея. А именно по-здравословен начин на живот през 2024-та година.

И в този ред на мисли с радост споделям 7 искрящи съвета, които да ви помогнат да прекарате празниците сияещи и здрави, без кантарът да ви изненада неприятно!

Седм празнични съвета за здравословна Коледа и още по-здравословен начин на живот

Съвет 1: Заменете 1 хранене на ден с Jake: Изкушаващо е да продължите да ядете вкусна храна през целия ден. За съжаление, калориите се натрупват бързо. Затова се уверете, че продължавате да ядете поне 1 Jake ядене на ден, за да поддържате нуждите си от калории под контрол.

Protein shake Jake
Научи повече за JAKE на www.JakeFood.com

Съвет 2: Цветен празник в чинията ви: Направете коледната си вечеря цветна с набор от зеленчуци. Колкото повече цвят, толкова повече хранителни вещества! Помислете за моркови, зеле и червено цвекло. Празник за вашите вкусови рецептори, както и за вашето здраве.

Съвет 3: Споделете любимите си рецепти: Споделете любимите си здравословни рецепти с приятели и семейство. Готвенето и наслаждаването на питателни ястия заедно не само укрепва връзката, но и ви помага да направите здравословен избор!

Рецепта за баница Мечта
Гледай видео с рецептата за баница с лапад, като кликнеш на снимката! Мммм… много вкусна!

Съвет 4: Отслабвайте с коктейли: Насладете се на вкусни коктейли вместо сладки напитки. Смесете пресни плодове с газирана вода и добавете нотка мента за освежаваща напитка без допълнителни калории.

Съвет 5: Изкусителен контрол на порциите: Използвайте по-малки чинии и съзнателно вкусвайте всяка хапка. Контролът на порциите е ключът към балансиран празник без излишества.

Съвет 6: Разходки в страната на зимните чудеса: Направете зимна разходка със семейството след вечеря. Чистият въздух и упражненията са идеални съюзници срещу излишните парти килограми.

ВИДЕО ОТ КОЛЕДА В НЮ ЙОРК

Съвет 7: Заменете сладкото със здравословно сладко: Изберете здравословни алтернативи на захарта, като пресни плодове или домашно приготвена плодова салата, за да задоволите желанието си за сладко без чувство за вина.