5 начина за почерпка с мотивация, която ще ви помогне да останете мотивирани за фитнес през 2023-та

Мотивация за фитнес

В суматохата на ежедневието понякога е трудно да останете мотивирани да спортувате и да поддържате високи нива на мотивация. Понякога е дъждовно и студено, графикът ви е прекалено пълен или чувствате, че нямате достатъчно енергия за това. Независимо дали ви се иска или не, ако искате да сте във форма и крепко здраве, трябва да продължите да се мотивирате да спортувате.

Но как да останете мотивирани? Откъде да се почерпите с мотивация! В следващите редове ще изброя пет начина, които ще ви помогнат да останете мотивирани за тренировки във фитнес залата.

Мотивация с правилно мислене

Не започвайте да тренирате без предварителна загрявка, защото така се увеличава риска от травми. Може да звучи налудничаво, но същото важи и за вашето мислене. Настройте се позитивно за тренировка. Мозъкът също се нуждае от загряване. Това не трябва да отнеме много време. Аз например си сипвам чаша кафе, пия го на екс и след 15 минути, започвам тренировката си във фитнес залата.

Подарък за коледа и мотивация за фитнес

Ранните сутрешни часове са идеални за крос, а следобедът (към 16 часа) е идеалното време за силова тренировка. Именно поради тези причини е хубаво да имате фитнес зала, която да ви бъде в близост до работното място. Сутрин си правите едни 10 километра крос, а вечер след работа или в обедната почивка си правите силовата тренировка. Ако пък нямате възможност да тренирате в публична фитнес зала! Хо-хо-хооо! Сканирайте QR кода от Новогодишната ми картичка по-горе и след това си изтеглете подарък – книжката ми с упражнения „Във форма у дома“.

Тренировките във фитнес залата и спорта са нещо като отдушник за потиснатите ни енергийни източници, създадени от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки – тонизираме „духа“ и подобряваме значително състоянието на тялото си. Засилваме много и мотивацията си!

Из книгата „Тайните на моя успех“

Мотивация и униформа: Облечете спортното си облекло

Облечете спортния си екип и започнете да се движите, не мислете за това, просто го направете. Това е полезен начин да се мотивирате да се движите. Униформата върши доста работа по въпроса с мотивацията. Помислете си само за униформата на военните. Вдъхва респект, нали!

Мотивация и военна униформа по време на тренировки с фитнес инструктор в гората

Затова облечете си удобен спортен екип, обуйте си подходящи обувки и старта на тренировката вече е даден! Точно така. Let’s Go!

Осигурете разнообразие по време на тренировка

За да сте сигурни, че вашата спортна рутина ще продължи повече от седмица, важно е да променяте тренировката си. Например редувайте мускулните групи, ако се занимавате с фитнес. Например в единия ден тренирайте за бедра и прасци, а в другия за гърди и бицепси. Третия тренировъчен ден посветете на гърба и т.н.

За да сте сигурни, че комбинацията на мускулните групи е правилна в зависимост от възможността за тренировки през седмицата! О ревоар! Потърсете помощта на добър личен фитнес треньор в София или в мястото, където е вашата фитнес зала.

Отбележете тренировките в календара си

Когато планирате своите тренировки в дневния си ред всяка седмица, няма връщане назад. Освен това допълнителна мотивация дава и тренировките провеждани с приятел. Това ще ви попречи да отмените последния момент, защото сте се съгласили да отидете заедно на фитнес. Също така ще имате не само автоматичен мотиватор, но и безплатен тренировъчен партньор, който да ви помогне за последните най-важни 4-5-6 повторения на всяка работна серия.

Мотивация с личен фитнес треньор
Готов ли си да бъдеш сериозен и във фитнес залата!?

В този случай обаче е добре да следвате почти идентичен тренировъчен фитнес план. В противен случай няма да имате възможността да се възползвате от целия мотивационен план „На тренировка с приятел“. С други думи казано… ако единия тренира днес за гърди, трябва и другия също да тренира гърди. Както и целта да е една и съща. Идеята е да си помагате взаимно и това няма как да се случи, ако целите са различни, както и тренировката на мускулните групи.

Пример: Единия прави една серия за гърди. Следва корекция на тежестите, ако е необходимо. И по време на паузата. Единия почива, а другия изпълнява своята серия с помощта на тренировъчен партньор. Масово хората тренират без тренировъчен партньор и поради тази причина навлизат в т.нар. плато. Без значение, колко перфектно изпълнявате упражненията – тренировъчния партньор е задължителен за да има постоянен прогрес и мотивация.

Подобрете хранителните си навици

Когато сте заседнали в нездравословен модел на хранене, е трудно да се мотивирате. Нездравословните и сладки храни няма да ви дадат енергията, от която се нуждаете, за да поддържате здравословен и енергичен начин на живот. Най-добрия вариант е да спазвате специален хранителен режим за отслабване или пък за мускулна маса (възможна е и комбинацията).

Ако пък имате малко време за готвене и се борите да си набавяте всички витамини и минерали, от които се нуждаете всеки ден? Тогава може да пробвате и помощ…

Jake Food Nutrition

С пълноценните ястия на Jake Food вече не е нужно да мислите за това, освен това ви дава допълнително време за упражнения. Постигнете целите си през 2023 година!

One thought on “5 начина за почерпка с мотивация, която ще ви помогне да останете мотивирани за фитнес през 2023-та

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *