Кой е най-добрият спорт на който да запишете детето си от 15 септември?

Фитнес спорт за деца до и над 10 години
Фитнес за деца и от кога, Fitnessinstructor
Футбол и/или Фитнес от първия ден в училище!? / Фото: Диди

И ето, че лятото почти отминава и 15 септември наближава, когато всички деца ще започнат училище. Някои от тях ще прекрачат и за първи път входната врата на училището, започвайки да изучават азбуката.

И настава малко паника и в избора на спорт

Кой ще бъде най-подходящия спорт за детето ми е въпрос, който много родители си задават и в повечето случаи грешат, действайки на принципа – щом моята приятелка е записала детето си на карате, футбол или друг вид спорт, то и аз ще го запиша там за да са заедно.
И ако е на карате, то родителската надежда е, че ще може да се защитава(което не е точно така в реалността). Ако пък го запиша на футбол – може да стане голям футболист. И все пак това не е най-правилното решение на спортния въпрос.

Особено, когато още са малки, децата не знаят всъщност кой спорт желаят да практикуват и вероятността да ходят на сила не е никак малка. Най-добрият вариант е да се обсъди с детето спортът, който то желае да спортува, както и да се обяснят предимствата и недостатъците за в бъдеще.

Запишете го на фитнес или и на фитнес

Фитнесът включва равномерно и постепенно натоварване на всички мускулни групи, което води до тяхното укрепване и издръжливост.
Силните мускули действат като „бронежилетка“ и в много случаи могат да предпазят практикуващия този спорт от редица травми.

Фитнес спорт за деца до и над 10 години
Футбол и Фитнес… ОК!

Благодарение на силовите тренировки се създава и добра основа за всеки друг спорт и именно затова упражненията със свободни тежести присъстват като част от тренировките на спортове като – спринт, бокс, карате, футбол и други спортове.

реклама

Слушалки за музика с блутут
Поръчай безжични слушалки със супер качествен звук и безплатна доставка до България. Кликни Тук!

Също така фитнесът върви ръка за ръка с правилното хранене и така ще научите детето си да се храни правилно и да се предпази от затлъстяване или други болести, които може да доведе след време системното хранене с пици, банички, вафли, шоколади и други бедни на белтъчини, но богати на мазнини и прости захари храни.

А, защо не само футбол или не само карате

Всички други спортове са твърде професионални и определено не могат да изградят красиво тяло и здраве с каквото може да се похвали фитнесът.
При упражненията с тежести всички може да се дозира с килограмче, грамче дори, да се натовари качествено всяка една мускулна група, което при другите спортове, няма как да се случи.

Футболна топка

При другите спортове ситуациите в които се подлага натоварването на мускулатурата са твърде резки, а в комбинация със слаба мускулатура и неправилно хранене, може да доведе до сериозни травми след време(болки в коленете, кръста, разтягане на сухожилия и дори скъсване на мускулни влакна).

Тренировки по карате за деца София

При фитнеса резките натоварвания са строго забранени и правилното изпълнение на упражненията е плавно, концентрирано и в най-добрия вариант с помощта на фитнес треньор или тренировъчен партньор(фитнес инструктор).

Колко често на тренировки по фитнес

Ако детето ви стъпва за първи път във фитнеса залата, то задължително включете и услугата личен фитнес треньор, защото няма да се справи сам. Услугата личен фитнес треньор обикновено се заплаща допълнително и важи за 1 човек в точен ден и час, който е запазен предварително.

Фитнес уреди за вкъщи
За учениците от малките класове за предпочитане е фитнесът вкъщи

В първите три месеца тренировките може да бъдат по 2-3 седмично, а след това да се увеличат на 4-6 тренировки седмично като по този начин, всяка мускулна група ще може да бъде тренирана самостоятелно, а това ще доведе до по качествена тренировка.

Фитнес тренировки, но къде

В средните училища има зали и площадки за какви ли не спортове(все едно е Национална Спортна Академия) , но не и качествено оборудвана фитнес зала. А това според мен е особено голям пропуск от страна на Здравното, Спортното и т.н. министерства.

Коя е най-добрата фитнес зала
Огромният фитнес с качествени уреди си остава най-доброто решение за качествени тренировки

Поради тази липса най-добрият вариант е детето да посещава публичен фитнес с личен фитнес треньор или да му бъде оборудван фитнес в къщи, където да тренира с личен фитнес треньор. Всъщност последният вариант, особено за по малките деца е най-удобен стига средствата и възможностите ви да го позволяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *