Измерване на мазнини в София

Здравословно тегло и нормални показатели споделиха посетителите на събитието в аптека „Омния“

На 28 юли 2022 година от 11:00 до 14:00 часа в Столичната аптека „Омния 1“ (част от верига аптеки „Omnia“) беше проведено безплатно измерване на мускулна маса, висцеларните мазнини (мазнините между органите) и процентът на мастна тъкан. По време на събитието всеки един от участвалите сподели не само здравословното си тегло на показ, но и получи индивидуални съвети на база опита ми по темите фитнес и хранене.

На мероприятието присъстваха предварително записали се потребители, както и случайни минувачи през и покрай аптеката, представители на PGX Daily Ultra Matrix и аз Мартин Гергов. Отредените само 3 часа за събитието преминаха за секунди в измерване на показателите с професионален кантар „Omron“. И разбира се в куп въпроси и отговори по темите фитнес, хранене и хранителни добавки за отслабване, повишаване на силата, издръжливостта и мускулната маса.

Изводът до който стигам поставяйки към опита си поредното събитие

По време на събитието поговорих с една възрастна жена над 70 години, която беше седнала в аптеката за да й измерят кръвното. След това едва крачейки с патерица в една ръка, жената се насочи към изхода на аптеката. И точно в този момент, реших да я запитам, каква е причината за да мери кръвното си, както и да ходи с патерица. Възрастната дама ми сподели, че има дискова херния и високо кръвно. Следващото ми питане беше, относно нейните хранения за деня.

Закусвам една филийка с лютеница и малко майонеза, беше отговорът на дамата. А това хранене е с почти нулево съдържание на белтъчини. Неправилното хранене, липсата на спорт за здраве (упражнения с тежести и тичане или бързо ходене) са сред най-големите неприятели на здравето. И тази съвкупност следвана години наред съзнателно или не, води до слаба мускулатура и огромен риск към травми, и влошаване на здравето. И голяма част от хората по света не са на ТИ с тези неща. И причините са най-различни. Сред които и липсата на достатъчно PR по темата, за разлика от PR-а насърчаваш приемането на лекарства срещу „КРОМИД-19“!

Хранителен режим богат на протеини и беден на мазнини и въглехидрати
И да се храниш правилно е вкусно

Сред посетителите на събитието, се открои един програмист на 19 години, който ме впечатли със знанията и любопитството си по темата. Момчето ми сподели, че се старае да приема на ден по 150 грама белтъчини и разбира се спортува. Главните виновници да се запали по правилното хранене и спорта са неговите родители.