Ландшафтен архитект в Бургас

Трудностите в бизнеса на открито и полеви практики в пика на сезона! Интервю с арх. Любомир Петров.

Как да се справим с дисбаланса, с претоварване в ежедневието и работата? Как да сме резултатни 5-6 дни седмично, 3-4 месеца? Какви мерки да вземем при ставни или мускулни болки? Как да се защитим от слънцето при работа на открито? Какви добавки са нужни за тялото на служителите в случаи на стрес / преумора? И още отговори на подобни въпроси по темата, този път ще дам благодарение на интервюто ми с ландшафтен архитект Любомир Петров.

Ландшафтен архитект Любоми Петров

Ландшафтен архитект Любомир Петров е бивш професионален състезател по спринт на 100 и 200 метра. През 2009-та година създава „Arch Land Development“ – фирма за озеленяване в Бургас и региона. Компанията му предлага услуги по озеленяване на градини, хотели, паркове и частни домове. Но едно от големите предизвикателства е работата на открито през летния сезон, когато жегите са най-големи. И в този ред на мисли се запитах, доколко той прилага бившите си спортни принципи на тема възстановяване, но не в тичането на 100 и 200 метра, а в работата си на открито през най-големите жеги.

ARCH LAND DEVELPOMENT / VIDEO

Търновецът от няколко години работи в Бургас като ландшафтен архитект. Досега е работил по над 150 проекта, както и по значими мащабни обекти! Повече за биографията на ландшафтен архитект Любомир Петров ще научите в интервюто му за вестник „Борба„.

Ето, какво ми отговори ландшафтен архитект Любомир Петров по темата!

Любо (минавам на ти, защото се познаваме отдавна), кое е по лесно – да си професионален спринтьор в София или ландшафтен архитект в Бургас и собственик на „Arch Land Development“?

– Няма лесно! Необходимо е много работа и в двете професии. Разбира се има и много разлики, защото като спринтьор бях само състезател, а в „Arch Land Development“ отговарям за куп неща. Имам екип за който се грижа, и особено летните месеци, когато работата е най-много. Тогава е най-трудно на екипа ми, защото нашата работа е под открито небе. А през лятото, и особено в Бургас и региона си е жега!

Ландшафтен архитект в Бурас и региона

Дай ми примери за някои полеви практики, които прилагаш на работния ти екип в озеленяването?

  1. По възможност за по-ранно стартиране на работата при обекти с машини;
  2. Честа употреба на напитки (поне 2 литра вода на ден) и лека, но питателна храна. Смяна на хранителните навици. Например закуска със супа;
  3. Използване задължително на защитни средства, като очила, шапка, слънцезащитен крем;
  4. Често прекъсване на тежката работа с престой на сянка и освежаване с вода;
  5. Консумиране на хранителни добавки за повишаване на силовата издръжливост и възстановяване (протеин на прах, глутамин, мултивитамини и минерали), плодове и напитки с витамини и минерали;
  6. Концентрация върху работата по време на умора. До колко можем да работим още, дали да направим пауза или да приключим деня! Колко време ни е нужно да приберем техниката и материалите?
  7. За организаторите… да преценят, къде сме през утрешния ден? За да знаем, къде и какво да оставим, да приготвим от днес за утре.
Озеленяване Бургас мнения

Всичко това подпомага активно екипната ни работа на открито. Както и за да можем бързо да се възстановим след работа, и да сме полезни на семействата си.