Коремни преси видео

Правилно изпълнение на упражнението коремни преси за горна част на корема

Упражнението коремни преси е до болка познато на всеки без значение от стажа във фитнес залата, решил да отслабва. Повечето начинаещи смятат, че за да изгорят мазнините около коремната област, трябва да правят безброй коремни преси.

И още за упражнението коремни преси

Истината обаче е, че коремните преси са просто упражнение за натоварване на коремните мускули. Естествено, че се горят калории, както и при всяко едно упражнение, и това не означава, че горите мазнини точно от тази част на тялото. Горим мазнини от всички части на тялото и това е то.

Упражненията за натоварване на корените мускули са най-различни, но като цяло базовите са:

  • Коремни преси за горна част на коремните мускули;
  • Коремни преси за долна част на коремните мускули;
  • Преси за косите коремни мускули.

Правилно изпълнение на коремни преси за натоварване на горната част на коремните мускули

Всеки знае как се правят коремни преси, но не всеки знае как се изпълняват правилно. Правилното изпълнение води до качествено натоварване на горната част на коремните мускули, както и предпазва от травми в кръста.

Коремни преси видео

Заемете начално положение(снимка 1), като не гледате в обектива на фотоапарата, т.е. главата и погледа сочат напред. Тялото е в стойка тип „котешки гръб“, т.е. изгърбено. По този начин се крепим главно на коремните мускули.

eli_fitness2

Поемете въздух и започнете плавно да преминавате към втората част на упражнението(снимка 2), като постепенно издишвате. В крайната точка на упражнението, трябва да сте издишали напълно. Запомнете, че по време на изпълнението на упражнението мускулите не трябва да почиват(не им позволявайте да достигат точките на почивка за да ги натоварите максимално качествено).

2 thoughts on “Правилно изпълнение на упражнението коремни преси за горна част на корема

  1. Мартин Гергов says:

    Силовите упражнения би следвало да въздействат благоприятно. И все пак добро решение е предварително да се консултирате с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *