Уникално Nespresso пътешествие в компанията на кафе „Индия“ и актьорa Юлиан Вергов

Nespresso кафе Индия

Миналия петъчен ден беше различен от всички петъци. Започнах петъчния си ден с едно уникалното кафе-пътешествие в компанията на кафе „Индия“, актьора Юлиан Вергов и дистрибуторите на „Nespresso“ за Балканите. По време на това пътешествие, успях да разбера кое е моето кафе и колко много си приличаме като характер с кафето, за което ще ви разкажа малко по надолу в статията ми. Която разбира се е написана от сърце, както всички мои статии в блога.

В рамките на специалното събитие с избрани мениджъри на водещи компании, на 6 декември 2019-та година (в 10:00 часа), имах възможността не само за приятен сутрешен нетуъркинг, но и да взема участие в ексклузивен мастър-клас за кафе любители.

Nespresso кафе „Индия“ грабна „сърцето ми“

Всеки мой ден започва с кафе, като първото пия в 6.30 часа и/или в 9.00 часа. Но по случай събитието, което се състоя в „Paradise Center“, отложих първото си за деня кафе за 10.00 часа. И определено си заслужаваше.

Nespresso бутик в МОЛ Paradise Center
Снимка / New Moment PR

Първото кафе от което пих в новооткрития бутик на „Nespresso“, който се намира на етаж 0 в МОЛ „Paradise“ беше „Kazaar“.

Изключително наситено и гъсто. Води се, че е най-силното кафе от поредицата на „Nespresso“.
Kazaar ще надмине очакванията ви. Рядката по вид измита Робуста придава кремообразна текстура на дръзката немита Робуста. Към този мощен и изненадващ бленд от разделно изпечени сортове за финес е добавен и лек щрих Арабика.

Кафе Индия
Снимка / New Moment PR

След това се отдадох на друг вид кафе, което беше кисело. Но забравих името му!

И след това си реших да отскоча в Индия. И точно това кафе се коза моето. Веднага потърсих подробности и получих такива от любезна служителка на „Nespresso“. Оказа се, че по кафето можеш да съдиш за характера на човека. Или поне в случая се оказа точно така. Това кафе поддържаше баланса.

Nespresso Sofia
Снимка / New Moment PR

Кафе „India“ от серията „Master Origin“ съдържа мусонна Робуста, която в комбинация с индийската Арабика придава наситени, дървесни и пикантни аромати. Мусонните кафета са феномен от югозападното крайбрежие на Индия. Изложени на непрекъснати мусонни ветрове в продължение на месеци, кафените зърна се надуват и изсъхват. Този процес имитира условията по пътя, който кафето е изминавало в миналото, за да достигне Европа.

Подробности за всички видове кафе на „Nespresso“ ще научите в новооткрития бутик на компанията в „Paradise Center“, гр. София, ет. 0, както и онлайн: www.Nespresso.bg