Конценрирано сгъване за бицепси

Упражнения за бицепсиКонцентрацията е съсредоточаване на ума за продължителен период от време върху някаква точка, която е ви е „пленила“.
Случвало ли ви се е да се задълбочите в четене на книга или гледане на филм?

Именно тогава съзнателно или напълно несъзнателно вие сте постигнали пълна концентрация, особено ако не чувате други външни звуци, не чувате дори, когато ви извикат силно.
Дори ако някой се приближи до вас, и дори да ви докосне, вие няма да го усетите.
Концентрацията е фиксиране на ума ви само върху едно, единствено нещо.

Именно, толкова важна е концентрацията при изпълнение на упражнението, наречено концентрирано сгъване за бицепси с една ръка с дъмбел, ако желаете връх на бицепса.

Начин на изпълнение на упражнението

Ако целта ви е да отделите върха на бицепса толкова много, че да прилича все едно сте поставили яйце отгоре, то това е упражнението с което трябва да завършите тренировката си за бицепси.
Определено тук важна роля играе и генетиката, но упражненията помагат да се преборим до известна степен и с нея, колкото и трудно да е то.

Правилното изпълнение включва, както споменах по-горе пълна концентрация.
Вземете един дъмбел с който можете да направите работна серия по 8 повторения, седнете на някоя удобна за целта лежанка или пък топка и пристъпете към движението.
Дъмбелът, трябва да върви нагоре и надолу сантиметър, по сантиметър.
Признак, че скоростта ви е наистина добра е парещата мускулна болка, която ще усетите още след 3-тото повторение.

Упражнението е много трудно за изпълнение и именно за това стрикно внимавайте да не ви рухне изведнъж силата и издръжливостта.
Ако устетите, че сте на път към изцеждане на силата си, то веднага включете свободната си ръка, като помагате на работещата ръка така, че скоростта отново да е същата.

Повторения и работни серии

Сгъване за бицепсиПовторенията и работните серии зависят от стажа ви във фитнес залата.
Ако все пак не влизате за първи път в залата и сте средно напреднал, което ще рече, че имате поне шест месеца сериозни тренировки под наблюдението на треньор, то първо започнете с базовото упражнение за бицепси – сгъване с щанга с прав лост от стоеж.

След като загреете добре, заредете лоста с тежести, които ви позволяват да направите не повече от осем повторения, но само ако целта ви е покачване на мускулна маса.
Направете от четири до осем работни серии с тренировъчен партньор.

След като завършите упражнението пристъпете към концентрирано сгъване за бицепси.
Работните сериите тук са между четири до шест с по осем изцеждащи повторения.
За правилната стойка и други корекции по упражнението се вгледайте във фотоса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *